Αρβανίτης: «Πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λίγκ»!

17:13 12/6/2013 - Πηγή: AEK365

Η φετινή σεζόν έκλεισε απόλυτα επιτυχημένα, με την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ να κατακτά και τους δύο τίτλους. Ωστόσο, για τον Γιάννη Αρβανίτη, τον άνθρωπο που ανέλαβε τα ηνία του τμήματος το 2005 και βοήθησε καθοριστικά στο να μετατραπεί στην πρώτη δύναμη της χώρας, στόχος είναι πάντα το βήμα παραπάνω. Κάτι που τόνισε και σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ωρα των Σπορ»...

«Αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από μια συζήτηση που είχαμε με τον κ. Λαζόπουλο.

Εξετάσαμε προσεκτικά όλες τις παραμέτρους, γιατί μια συμμετοχή έχει πολλές απαιτήσεις όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και οργανωτικό. Σκεφτήκαμε τι είχαμε να κερδίσουμε ή να χάσουμε. Θέλει αρκετό τρέξιμο αλλά αρχίζουμε σιγά -σιγά να «χτίζουμε στην Ευρώπη. Διότι σε αυτά τα μεγέθη δεν μπορείς να αγοράσεις μια πορεία στην Ευρώπη αλλά να προχωράς βήμα -βήμα», σχολίασε αρχικά και συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε καταλάβει βέβαια ότι αν θέλουμε να έχουμε μια σταθερή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να κερδίσουμε και του χρόνου το πρωτάθλημα, οπότε ο σχεδιασμός μας κινείται και προς αυτή την κατεύθυνση.

«Να παραμείνει ο βασικός κορμός»

Το βασικό για να μπορέσει η ΑΕΚ να κάνει ένα βήμα παραπάνω τη νέα χρονιά είναι να συνεχίσει ουσιαστικά την δουλειά από το σημείο που σταμάτησε φέτος. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να διατηρήσει τον βασικό της κορμό και σε συνδυασμό με κάποιες προσεκτικές προσθήκες να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη τη νέα χρονιά. Αυτό σχολίασε και ο κ. Αρβανίτης τονίζοντας πως πρόθεση του είναι να παραμείνει η φετινή ομάδα: «Ευελπιστώ να μην έχουμε καινούργια ομάδα όπως έγινε φέτος. Το ρόστερ μας είναι πολύ καλό και με κάποιες προσθήκες που θα γίνουν θα επιδιώξουμε να περάσουμε στους ομίλους. Σίγουρα το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πρόκληση για κάθε αθλητή και εκεί θα δείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε και σε αυτό το επίπεδο. Η δική μου διάθεση είναι να παραμείνει ο βασικός κορμός, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως θα πιέσουμε κάποιον να παραμείνει εφόσον δεν το επιθυμεί. Θεωρώ πάντως πως όλοι οι παίκτες μου θα ήθελαν να βρίσκονται στην ΑΕΚ και σε αυτή τη νέα προσπάθεια που ξεκινάει», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Θα αποκτηθούν ένας ή δυο ξένοι»

Τη φετινή χρονιά η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ομάδα στην Α1 που κατάφερε να κάνει πρωταθλητισμό, κατακτώντας μάλιστα και τους δυο εγχώριους τίτλους, έχοντας μόνο έλληνες παίκτες στο ρόστερ της. Αυτό αποτελεί μια σημαντική επιτυχία για το «κιτρινόμαυρο» τμήμα ωστόσο οι απαιτήσεις της νέας χρονιάς, έχουν κάνει τους ανθρώπους της ομάδας να κοιτάξουν και την «ξένη» αγορά για την απόκτηση ενός ή δυο παικτών που θα δώσουν το κάτι παραπάνω στο ρόστερ. Αυτό βέβαια σε συνδυασμό με το γεγονός πως θα παραμείνουν όλοι οι παίκτες που συνέβαλλαν στη φετινή πορεία της ΑΕΚ. Το παραπάνω γεγονός επιβεβαίωσε ο κ. Αρβανίτης τονίζοντας πως η ομάδα θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ή δυο καλών ξένων: «Όπως όλα δείχνουν θα προχωρήσουμε στην απόκτηση ενός ή δυο ξένων παικτών, καθώς δεν υπάρχει ανάλογο στην ελληνική αγορά. Όλα αυτά τα κοιτάμε σταδιακά και σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός για να ξεκινήσουμε πλήρεις την προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική περίοδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα