Ασάφα, όπως λέμε… Αρκούδας

15:09 15/7/2013 - Πηγή: AEK365

Στην ουσία oxilophrine, που έγινε γνωστή στην Ελλάδα από την υπόθεση του Χρήστου Αρκούδα, βρέθηκαν θετικοί οι πέντε Τζαμαϊκανοί αθλητές, μεταξύ των οποίων και ο Ασάφα Πάουελ. Μάλιστα, σύμφωνα με το stivoz.gr, ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη ουσία βρέθηκε στον οργανισμό τους μέσω συμπληρώματος διατροφής που δεν την ανέφερε στα συστατικά του, όπως ακριβώς είχε υποστηρίξει και ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ.
Αναλυτικά το δημοσίευμα: «Έμαθαν τα παγκόσμια

ρεκόρ των σπριντ, τις επιδόσεις και τις αντιδράσεις στην εκκίνηση απ'εξω και ανακατωτά. Με τα κατορθώματα των σπρίντερ τους τα τελευταία χρόνια, οι Τζαμαϊκανοί φίλαθλοι έγιναν εξπέρ στην ανάλυση των σπριντ. Μόνο που τελευταία τείνουν να αποκτήσουν και μία ακόμη ειδικότητα. Τις πλούσιες γνώσεις στο ντόπινγκ. Τελευταίο μάθημα, το oxilophrine ή Methylsynephrine. Κάτι που στην Ελλάδα ξέρουμε ήδη.
Αυτή είναι η ουσία που αμαύρωσε για τα καλά τον στίβο στην Τζαμάικα- και κυρίως επέφερε ένα καίριο πλήγμα στον παγκόσμιο κλασικό αθλητισμό- με τα πέντε θετικά δείγματα. Ανάμεσά τους, ο πρώην παγκόσμιος ρέκορντμαν των 100 μ., Asafa Powell και η Ολυμπιονίκης των 100 μ. και 4Χ100 μ. Sherone Simpson.
Το διεγερτικό το θυμούνται καλά οι φίλαθλοι της ΑΕΚ. Ανάμεσα στα μύρια όσα προβλήματα αντιμετώπισε η ποδοσφαιρική ομάδα την προηγούμενη σεζόν, ήρθε αντιμέτωπη και με το θετικό δείγμα του Χρήστου Αρκούδα σε Oxilophrine τον περασμένο Δεκέμβριο.
Πρόκειται για διεγερτικό απαγορευμένο, με παρόμοιες ιδιότητες με την εφεδρίνη αλλά διαφορετική χημική σύσταση. Όπως είχε κάνει και ο Αρκούδας, έτσι και οι Τζαμαϊκανοί σπρίντερ ανέφεραν πως το θετικό δείγμα προέκυψε από τη χρήση συμπληρώματος διατροφής, το οποίο δεν ανέφερε την ουσία στα συμπληρώματα.
Μάλιστα στην περίπτωσή τους, την υπόθεση ανέλαβαν ήδη οι αρχές. Ένας γυμναστής, που συνεργαζόταν με τον Powell και την Simpson στην «έδρα» τους στην Ευρώπη, την Ιταλία, ήδη ανακρίνεται από την ιταλική αστυνομία.
Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ κατονόμασε τον συγκεκριμένο Καναδό γυμναστή ως τον άνθρωπο που του έδινε τα συμπληρώματα, ενώ στον τόπο κατοικίας του ήδη έγινε έρευνα και κατασχέθηκαν κάποια πράγματα. Επίσης ο Powell έχει ήδη παραδώσει στις αρχές τα συμπληρώματα που του χορηγούσε ο συγκεκριμένος. Όπως δήλωσε ο ίδιος, συνεργάζεται τους τελευταίους μήνες με τον γυμναστή, προκειμένου να ξεπεράσει τους διαδοχικούς τραυματισμούς του».

Keywords
Τυχαία Θέματα