Από την κόλαση στον παράδεισο…

18:19 19/5/2013 - Πηγή: AEK365

SERIE A'- 38η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΙΕΝΑ-ΜΙΛΑΝ: 1-2
Γήπεδο: Αρτέμιο Φράνκι

Απίστευτη ανατροπή για τη Μίλαν που βρέθηκε σε 6 λεπτά από την κόλαση στον παράδεισο. Οι «ροσονέρι» πήραν τη νίκη με 2-1 κόντρα στη Σιένα και μαζί το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Σιένα μπήκε δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό με τον Τέρτζι, με τη Μίλαν να πιέζει στη συνέχεια αλλά να πηγαίνει άσφαιρη στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Η Μίλαν πίεσε πολύ στην επανάληψη κι έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες, αλλά στο 69' και οι δύο ομάδες έμειναν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής των Τερλίτσι και Αμπροζίνι. Τελικά το γκολ της ισοφάρισης για τη Μίλαν ήρθε στο 84ο λεπτό με πέναλτι του Μπαλοτέλι και πριν προλάβει να συνέρθει η Σιένα, η Μίλαν έκανε το 2-1 με τον Μεσές στο 87'

ΣΙΕΝΑ: Πέγκολο, Φελίπε, Τερλίτσι, Τέρτζι, Βιτιέλο, Καλέγιο, Μπολτζόνι, Ντέλα Ρόκα, , Ρούμπιν (89' Μπογκντάνι), Ροζίνα (61' Άγρα), Εμεγκάρα (75' Πάτσι).

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε (78' Κονστάντ), Μεξές, Ζαπάτα, Ντε Σίλιο, Νοτσερίνο (60' Ελ Σααραουί), Μοντολίβο, Αμπροζίνι, Ρομπίνιο, Μπαλοτέλι, Νιάνγκ (46' Πατσίνι)

ΚΑΛΙΑΡΙ- ΛΑΤΣΙΟ: 1-0
Γήπεδο: Ις Αρένα

Ένας καταστροφικός 2ος γύρος ολοκληρώθηκε με ήτα (1-0) από την Κάλιαρι για τη Λάτσιο, η οποία στοχεύει πλέον στο Κύπελλο.

Ισορροπημένο τα πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετές φάσεις αλλά να μην μπορούν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Η Κάλιαρι ήταν καλύτερη στην επανάληψη και πήρε τη νίκη χάρη σε ένα γκολ του Ντεσένα στο 75ο λεπτό.

ΚΑΛΙΑΡΙ: Αβράμοφ, Ντεσένα, Ροσετίνι, Αστόρι, Αβελάρ, Ναϊνγκόλαν, Έρικσον, Κόντι, Ριμπέιρο (69' Κόσου), Πινίγια (74' Σάου), Ιμπάρμπο (86' Νενέ).

ΛΑΤΣΙΟ: Μαρκέτι, Μπιάβα (77' Έντερσον), Τσάνα, Ντίας, Ονάτζι, Κονκό (71' Γκονζάλες), Καντρέβα, Λεντέσμα, Λούλιτς, Κόζακ, (57' Φλοκάρι) Κλόζε.

ΤΟΡΙΝΟ- ΚΑΤΑΝΙΑ: 2-2
Γήπεδο: Ολυμπιακό στάδιο Τορίνο

Στο 2-2 έμειναν Τορίνο και Κατάνια σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς.

Η Κατάνια ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος και άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό με τον Αλμιρόν, ενώ στο 36' ακυρώθηκε γκολ του Τσέρτσι της Τορίνο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην επανάληψη και ισοφάρισαν στο 53ο λεπτό με τον Τσέρτσι αλλά στο 62ο λεπτό ο Μπεργκέσιο έδωσε το προβάδισμα στην Κατάνια με ένα όμορφο γκολ. την ισοπαλία στην Τορίνο έδωσε ο Μπιάνκι με γκολ στο 83ο λεπτό κι ενώ στο 82' ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι.

ΤΟΡΙΝΟ: Κόπολα, Νταρμιάν, Ντι Τσεζάρε, Ροντρίγκες, Ογκμπόνα, Κάσερες, Μπάκιτς (69' Γκάτσι), Μπρίγκι, Βίβες (46' Μπρίγκι), Τσέρτσι, Τζόναθας (51' Μπιάνκι).

ΚΑΤΑΝΙΑ: Φριζόν, Ίζκο, Μπελούτσι, Καπουάνο (57' Αουγουστίν), Σπόλι, Αλμιρόν (49' Σκιάτα), Μπαριέντος, Κάστρο, Γκόμες (8' Πέτκοβιτς), Μπεργκέσιο

ΙΝΤΕΡ- ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: 2-5
Γήπεδο: Σαν Σίρο

Το Ευρωπαϊκό εισιτήριο τσέκαρε η Ουντινέζε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο καθώς διέσυρε με 5-2 την Ίντερ μέσα στο Μιλάνο. Με το χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκε μια εφιαλτική σεζόν για την ομάδα του Σταρματσιόνι.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η Ουντινέζε που άνοιξε το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό με τον Πίντζι, ενώ στο 10' ο Ντομίτζι έκανε το 2-0. Και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ζουάν μείωσε για την Ίντερ. Οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν και στο 41' ο Ντι Νατάλε έκανε το 3-1.

Η Ουντινέζε έκανε το 4-1 στο 52ο λεπτό με τον Γκάμπριελ Σίλβα, ενώ στο 63' η Ίντερ μείωσε σε 4-2 με τον Ρόκι. Η Ουντινέζε έκανε το τελικό 5-2 στο 66ο λεπτό με τον Μουριέλ.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Πάσα, Ζεσούς, Καμπιάσο, Ναγκατόμο, Κόβασιτς, Αλβάρο Περέιρα, Κουζμάνοβιτς (78' Μπενάσι), Γκουαρίν, Άλβαρες (55' Παλάσιο), Ρόκι (69' Σκελότο).

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Μπρκιτς, Μπενάτια (69' ‘Ανχελα), Ντομίτσι, Ντανίλο, Μπάστα, Πίντζι (88' Ροντρίγκες), Περέιρα, Άλαν, Γκάμπριελ Σίλβα, Ντι Νατάλε, Μουριέλ (69' Μπαντού)

ΡΟΜΑ- ΝΑΠΟΛΙ: 2-1
Γήπεδο: Ολίμπικο

Με νίκη επί της Νάπολι (2-1) έκλεισε τη σεζόν η Ρόμα που πλέον βλέπει στον τελικό του Κυπέλλου με τη Λάτσιο.

Καλύτερη η Ρόμα στο πρώτο μέρος με αρκετές φάσεις, αλλά χωρίς γκολ. οι «τζιαλορόσι» μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και πέτυχαν το 1-0 στο 47ο λεπτό, ενώ στο 58' ο Ντέστρο έγραψε το 2-0.

Το γκολ της τιμής για τη Νάπολι πέτυχε ο Έντισον Καβάνι στο 85ο λεπτό.

ΡΟΜΑ: Λόμποντ, Τοροσίδης (67' Πίρις), Μπουρδίσο, Ντοντό (80' Περότα), Καστάν, Μπράντλεϊ, Πιάνιτς (76' Φλορέντζι), Ταχτσίδης, Μαρκίνιο, Λαμέλα, Ντέστρο

ΝΑΠΟΛΙ: Ροζάρι, Ρολάνδο, Καναβάρο (73' Καλαϊό), Μπρίτος (52' Αρμέρο), Μάτζιο, Ντεμαϊλί, Σουνίγκαμ Μπεχράμι, Χάμσικ, Πάντεφ (7' Ελ Καντουρί), Καβάνι.

ΠΕΣΚΑΡΑ- ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: 1-5
Γήπεδο: Αντριάτικο

Της πήρε την μπουκιά από το στόμα η Μίλαν της Φιορεντίνα, η οποία κέρδισε με 5-1 την Πεσκάρα και ως το 85' έπαιρνε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Φιορεντίνα ήταν οδοστρωτήρας στ πρώτο μέρος με τον Λιάγιτς να ανοίγει το σκορ στο 16ο λεπτό και να κάνει και το 2-0 στο 24'. Και πριν προλάβει να αντιδράσει η Πεσκάρα, δέχτηκε και 3ο γκολ στο 28' από τον Μάτι Φερνάντες.

Οι «βιόλα» συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι και στο 54' ο Γιόβετιτς έκανε το 4-0, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Λιάγιτς ολοκλήρωσε το χατ τρικ, γράφοντας το 5-0. η Πεσκάρα πέτυχε το γκολ της τιμής στο 76ο λεπτό με τον Βιτίλιο.

ΠΕΣΚΑΡΑ: Πέριν, Τζάουρι, Κόσιτς (68' Βιτίλιο), Καπουνάο, Μποκέτι, Μπιάρνασον, Τονι, Ντι Φραντσέσκο (84' Μποντζ), Ρίτσο, Τσέλικ (68' Καταλάνο), Σφορτζίνι.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Βιβιάνο (73' Λουπατέλι), Ροντρίγκεζ, Τόμοβιτς, Κομπέρ, Πασκουάλ, Φερνάντες, Πιζάρο, Μπόρχα Βαλέρο, Κουαρδάδο (64' Ρόσι), Λιάγιτς (60' Βόλσκι), Γιόβετιτς.

ΠΑΛΕΡΜΟ- ΠΑΡΜΑ: 1-3
Γήπεδο: Ρέντζο Μπαρμπέρα

Σκότωσε την πεθαμένη Παλέρμο η Πάρμα που την κέρδισε με 3-1 σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς.

Αδιάφορη εμφανίστηκε η ήδη υποβιβασμένη Παλέρμο στο πρώτο μέρος και δέχτηκε τρία γκολ από την Πάρμα. Το σκορ άνοιξε ο Γκόμπι στο 38ο λεπτό, ενώ ο Βαλντές έκανε το 2-0 στο 41' και ο Μπελφοντίλ το 3-0 στο 45'.

Το γκολ της τιμής για την Παλέρμο πέτυχε ο Μίκολι στο Μίκολι στο 76ο λεπτό.

ΠΑΛΕΡΜΟ: Μπενούσι, Φον Μπέργκεν, Σανσεβερίνο, Αρόνικα (53' Φαουρλίν), Ντονάτι, Μοργκανέλα, Μπαρέτο, Βιόλα (64' Μαντοβάνι), Φορμίκα (54' Ντιμπάλα), Ερνάντεζ, Μίκολι.

ΠΑΡΜΑ: Μιράντε (43' Μπάιζα), Λουκαρέλι, Κόντα, Παλέτα, Ρόζι (77' Ντνάτι), Βαλντές, Αμπουέρο, Παρόλο, Γκόμπι, Αμάουρι (82' Σανσόνε), Μπελφοντίλ.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ- ΚΙΕΒΟ: 2-2
Γήπεδο: Αντζούρι Ντ'Ιτάλια

Μς γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η Αταλάντα που άνοιξε το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με κεφαλιά του Στεντάρντο. Από εκεί και πέρα η Αταλάντα ειχε κι άλλες ευκαιρίες αλλά ως το 45ο λεπτό δεν μπόρεσε να σκοράρει και το ματς πήγε στην επανάληψη.

Στο 76ο λεπτό ο Θερό ισοφάρισε για την Κιέβο αλλά 8 λεπτά μετά η Αταλάντα πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Γκιόργκι. Στις καθυστερήσεις ο Θερό με το 2ο του γκολ στο ματς έκανε το τελικό 2-2.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Πολίτο, Καπέλι (74' Μπελίνι), Στεντάρντο, Λουκίνι, Μπιοντίνι (78' Μποναβεντούρα), Καρμόνα, Γκιόργκι, Τσιγκκαρίνι, Μπρίβιο, Ντε Λούκα (35' Λιβάγια), Ντένις.

ΚΙΕΒΟ: Σκουίτσι, Σέζαρ (70' Ντα Σίλβα), Παπ, Φάρκας, Ντζιμπί, Κόφι, Σαμπιρίζι (46' Σάρδο), Βάτσεκ (75' Σο), Ντραμέ, Θερό, Στόιαν.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ- ΤΖΕΝΟΑ: 0-0
Γήπεδο: Ρενάτο Νταλ' Άρα

Σε μία αναμέτρηση με μηδενικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Μπολόνια παραχώρησε ισοπαλία χωρίς τέρματα στην Τζένοα.

Την παραμονή τους είχαν εξασφαλίσει οι Μπολόνια και Τζένοα και έτσι η αναμέτρησή τους για την τελευταία αγωνιστική δεν είχε κάποιο ενδιαφέρον. Οι δύο ομάδες δεν είχαν όρεξη για πολλά και το τελικό 0-0 έμεινε μοιραία σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Στογιάνοβιτς, Γκάρικς, Σόρενσεν (81' Νατάλι), Νάλντο, Μορελό (61' Αμπέρο), Ταϊντέρ, Κριν, Κονέ, Ντιαμάντι, Χριστοδουλόπουλος (70' Μοσκαρντέλι), Τζιλαρντίνο.

ΤΖΕΝΟΑ: Ντοναρούμα, Πισάνο, Μανφρεντίνι, Πορτανόβα, Μορέτι, Ριγκόνι, Τόζερ, Μπερτολάτσι (41' Νταντέρεβιτς), Γιάνκοβιτς (57' Κασάνι), Μποριέλο (84' Σαΐντ), Φλόρο Φλόρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα