Μπενφίκα όπως Λεβερκούζεν…

22:52 26/5/2013 - Πηγή: AEK365

Μπενφίκα και κατάρα είναι μάλλον της μόδας τις τελευταίες μέρες αφού εκείνη του Μπέλα Γκούτμαν έπιασε και για ακόμα μία φορά οι Λουζιτανοί δεν κατάφεραν να πάρουν τίτλο στην Ευρώπη. Μετά και την ήττα από την Γκιμαράες στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας, ο Ζόρζε Ζεσούς και οι παίκτες του πήραν και την κατάρα της Λεβερκούζεν, η οποία πριν 11 χρόνια βρέθηκε ακριβώς στην ίδια θέση.
Το 2002 η ομάδα του Κλάους Τοπμέλερ με Μπάλακ, Λούσιο, Ράμελοφ, Μπαστούρκ, Νόιβιλ στη σύνθεσή της, έφτασε στον τελευταίο μήνα της σεζόν διεκδικώντας πρωτάθλημα, κύπελλο και το κυριότερο, τον τίτλο

του Champions League! Η εξέλιξη της ιστορίας πόνεσε πολύ την Μπάγερ.
Εχασε το πρωτάθλημα δύο αγωνιστικές πριν το τέλος από την Ντόρτμουντ, μετά από ένα 3-3 με την Σάλκε, ενώ στον τελικό κυπέλλου του Βερολίνου ηττήθηκε 4-2 από τους Βασιλικούς Μπλε! Οσον αφορά τον τελικό του Champions League, ο αγώνας είναι γνωστός σε όλους χάρη στη γκολάρα του Ζινεντίν Ζιντάν και την κούπα που πήρε με 2-1 μη Ρεάλ.
Η Λεβερκούζεν απέκτησε από τότε τον τίτλο της Neverkusen ή πιο ελληνικά Νεβερκούπερ, αφού δεν έβαλε τίποτα στην τροπαιοθήκη της.
Την κατάρα των Γερμανών κουβάλει πλέον η Μπενφίκα, μόνο που γι' αυτήν τα πράγματα έγιναν σαφώς με πιο δραματικό και σαδιστικό τρόπο. Ο Ζεσούς έπεσε στα γόνατα στο 93' του «τελικού» πρωταθλήματος στο γκολ της Πόρτο, δεν μπορούσε να το πιστέψει στο 93' με το γκολ του Ιβάνοβιτς στον τελικό του Europa League, ενώ μετά την ήττα στον τελικό του κυπέλλου Πορτογάλιας, είδε τον καλύτερο του παίκτη, Οσκαρ Καρδόσο να τον σπρώχνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα