Μπερδεύουν οι ημερομηνίες για τα usb της Λίστας Λαγκάρντ

12:43 10/1/2013 - Πηγή: AEK365

Νέα δεδομένα προκύπτουν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ από την έρευνα του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Ο Βαξεβάνης δημοσίευσε την ανάλυση από το usb που περιήλθε στην κατοχή του και βάσει του οποίου δημοσίευσε τη λίστα με τα 2.059 ονόματα στο περιοδικό Hot Doc.

Όπως σημειώνει, έδωσε το usb με τη λίστα Λαγκάρντ για πραγματογνωμοσύνη και μεταξύ άλλων αυτό που προέκυψε είναι ότι το stick έχει ημερομηνία δημιουργίας στις 4 και 5 Αυγούστου 2010, δηλαδή δύο μήνες πριν από την ημερομηνία που ο Γ.Παπακωνσταντίνου έχει δηλώσει πως παρέλαβε το αρχικό CD από τις γαλλικές αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα επικαλείται ο Κ.Βαξεβάνης, τα αρχεία που περιλαμβάνονται στο δικό του usb με εκείνα που περιλαμβάνονται στο stick που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς διαφέρουν μόνο ως προς την κωδική ονομασία τους. Δηλαδή, τα αρχεία της λίστας Βαξεβάνη έχουν κωδικό του τύπου B 0123456789, ενώ τα αρχεία στη λίστα των οικονομικών εισαγγελέων έχουν κωδικό του τύπου BUP.0123456789.

Σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία που επικαλείται από την πραγματογνωμοσύνη, ο Κ. Βαξεβάνης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα usb με τη λίστα Λαγκάρντ ενδεχομένως να προέρχονται από δύο διαφορετικές πηγές. Αφήνει, μάλιστα να εννοηθεί ότι υπάρχει εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών.

Την Τετάρτη, είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι το usb που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς έχει ημερομηνία δημιουργίας στις 8 Ιουλίου 2011. Η ημερομηνία αυτή δημιουργεί ερωτήματα, καθώς πρόκειται για ημερομηνία προγενέστερη της ανάληψης καθηκόντων στο υπουργείο Οικονομικών από τον Ευ.Βενιζέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα