Μπιτσαξής: Έχουν στερέψει τα περιθώρια ανοχής

14:01 14/11/2011 - Πηγή: AEK365

Το πανό που αναρτήθηκε από τους οπαδούς του Ηρακλή χθες στο "Καυταντζόγλειο" ξεπέρασε κάθε όριο, κατά τον Παναγιώτη Μπιτσαξή, ο οποίος υπογράμμισε πως τα περιθώρια ανοχής έχουν στερέψει και ξεκαθάρισε πως η Πολιτεία βρίσκεται σε συνεχή πόλεμο με την βία.

Σε δηλώσεις του στον SENTRA FM 103.3, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού τόνισε: " Το θέμα της βίας είναι διαρκώς ανοικτό. Την καταπολεμούμε, έχουμε μια πρόοδο όμως θα πρέπει

να είμαστε αποτελεσματικοί και σαφείς στα όρια της βίας. Δεν γίνεται άλλο αυτή η ιστορία. Ο Ηρακλής έχει ιστορική έδρα του Καυταντζόγλειο, το σεβόμαστε είτε είναι στην Α' Εθνική είτε στην τέταρτη. Το θέλει ο κάθε αγνός φίλος του Ηρακλή. Όμως πρέπει να προστατέψουμε το γήπεδο που είναι δημόσια περιουσία. Το πανό που υπήρχε χθες ξεπέρασε κάθε όριο. Είναι καθήκον μας να προστατέψουμε τους φιλάθλους. Αυτό σιγά-σιγά, πόντο στον πόντο, επιτυγχάνεται. Στο σύνολο των αγωνιστικών που είχαμε σε πρώτη και δεύτερη αγωνιστική είχαμε μια μείωση της ύπαρξης αυτών των φαινομένων μέσα στα γήπεδα. Οι θύλακες και οι συμμορίες οργανωμένων οπαδών έκαναν επεισόδια έξω από το γήπεδο σε κάποιες περιπτώσεις".

Αναφερόμενος στα φαινόμενα βίας, ο Παναγιώτης Μπιτσαξής δήλωσε: " Μεταφέρθηκε ωστόσο η βία στο γήπεδο, σε ένα παιχνίδι βόλεϊ γυναικών μεταξύ Μαρκόπουλου και Παναθηναϊκού με οπαδούς τρίτης ομάδας! Καταλαβαίνουμε όλοι ότι τα περιθώρια της ανοχής στην κοινωνία έχουν στερέψει. Θα πρέπει να υπάρξει αποφασιστικότητα από την πλευρά της αθλητικής δικαιοσύνης σε κάποια θέματα. Υπάρχει τάση ανάσχεσης στις ποινές από την αθλητική δικαιοσύνη και τη σημειώνουμε. Η ομόφωνη μορφή των ομάδων προς τους εισαγγελείς προκαλεί δυσπιστία προς τους φιλάθλους. Οι αθλητικοί εισαγγελείς έχουν ένα έργο που δεν έχει προηγούμενο τα τελευταία 30 χρόνια. Οι ομάδες πρέπει να στραφούν στους οργανωμένους οπαδούς τους αναζητώντας ευθύνες, όχι στους εισαγγελείς".

Για την κάθαρση στο ποδόσφαιρο, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού τόνισε: " Θυμηθείτε που ήταν το ελληνικό ποδόσφαιρο 20 χρόνια πριν και που είναι σήμερα. Βλέπω κι εγώ κάποιους να «φωνάζουν» ότι δεν έγινε τίποτα. Οι ομάδες όμως που άλλαξαν κατηγορία λόγω παραβατικών συμπεριφορών δεν είναι μόνο ο Ηρακλής, είναι άλλες έντεκα. Από τη μέση και κάτω ναι, γιατί οι παραβατικές συμπεριφορές σε αυτό το επίπεδο ήταν μεγαλύτερες. Ο όγκος του προβλήματος των στημένων παιχνιδιών είναι στις μικρότερες κατηγορίες. Αυτό δε σημαίνει πως κάποιοι έχουν ασυλία. Αν υπάρχουν στοιχεία, δε θα σταματήσουμε ούτε στο πολιτικό κόστος, ούτε στο όνομα μιας ομάδας. Το επαναλαμβάνω, αν υπάρξουν στοιχεία η κάθαρση θα προχωρήσει ανεξαρτήτως κόστους".

Τέλος για την παραμονή του στην θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας, ο Παναγιώτης Μπιτσαξής δήλωσε: " Στον αθλητισμό η Εθνική συνεννόηση είναι πιο εύκολη. Με τον κ. Ιωαννίδη που είναι εκπρόσωπος αθλητισμού της ΝΔ και με τον κ. Ανατολάκη που έχει τον αντίστοιχο ρόλο στο ΛΑΟΣ, είχαμε διαφωνίες αλλά και πάρα πολλές συναινέσεις. Στα

Keywords
Τυχαία Θέματα