Μπλόκο για Ομόνοια

19:25 8/12/2013 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΡΟΣ-12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΕΚ Κουκλία-ΕΝΠ: 2-2
(Αράμπα 86', Βράνιτσαν 90+3' πεν.- Ανγκούλο 8', Λόπες 67')

Δραματικό ήταν το φινάλε στο ντέρμπι των ουραγών μεταξύ ΑΕΚ Κουκλιών και Ενωσης. Η ομάδα του Νίκου Ανδρονίκου προηγήθηκε με σκορ 0-2 και φάνηκε να κλειδώνει το τρίποντο, ωστόσο δεν τα κατάφερε αφού οι γηπεδούχοι κατάφεραν στα τελευταία λεπτά να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα 2-2 και να αποσπάσουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η Ένωση κατάφερε να προηγηθεί μόλις

στο 8' με τον Αγκούλο, και παρά την πίεση της ΑΕΚ στην συνέχεια, άντεξε και κόντρα στην ροή του αγώνα κατάφερε με τον Λόπες στο 67' να διπλασιάσει το σκορ.

Και ενώ όλα έδειχναν πως είχαν κλιθεί, ο Αράμπα σκόραρε στο 86', μείωσε το σκορ και αναπτέρωσε τις ελπίδες της ομάδας του Δημήτρη Ιωάννου. Ο Αράμπα ήταν πρωταγωνιστής και στην φάση του 90+2' όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Κωνσταντίνου, ο οποίος και αποβλήθηκε, και ο Βρατζικάν από τα έντεκα βήματα νίκησε τον Μάστρου και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Αλκή-ΑΕΚ: 2-5
(Λίλης 43', 45+2'- Ρέινα 24', Τόμας 32', Ρέινα 56', Πιντάδο 61', Μαακί 90+2')

Εύκολη νίκη με σκορ 5-2 πέτυχε η ΑΕΚ, που επικράτησε της Αλκής σε αγώνα που έγινε στο ΓΣΖ. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου κατάφερε να σπάσει την γκίνια στο σκοράρισμα και να πετύχει πέντε γκολ, που επαναφέρει την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση.

Πάντως, η ΑΕΚ έδειξε χαλάρωση και υποτίμηση, καθώς ενώ προηγήθηκε με σκορ 2-0 με τέρματα των Ρέϊνα στο 25' και Τομάς στο 32', και φάνηκε να κλειδώνει το τρίποντο από το πρώτο 45λεπτο, δέχθηκε την ισοφάριση από την ψυχωμένη ομάδα του Κώστα Καϊάφα με δύο τέρματα του Λέντρου Λίλλη στο 43' και στο 45'.

Η ΑΕΚ έδειξε σοβαρότητα στην επανάληψη και με τέρματα των Ρέϊνα στο 56' και του Πιντάδο στο 62', καθάρισε τον αγώνα και πανηγύρισε το τρίποντο. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Μάτσι, ο οποίος επανήλθε στην αγωνιστική δράση μετά από εφτά μήνες και σκόραρε στην επανεμφάνιση του.

Ομόνοια-Ερμής Α.: 2-2
(Ανrάντε 54', 80'- Παουλίνιο 22', Παπαθανασίου 83')

Γκολ και βαθμούς μοιράστηκαν Ομόνοια και Ερμής, που εξήλθαν 2-2 σε μια συναρπαστική αναμέτρηση όπου έσπασαν καρδιές. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, και στο φινάλε μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας, που δεν ικανοποιεί απόλυτα αφού μπορούσαν να πάρουν ακόμη και τη νίκη. Κυρίως, η Ομόνοια που έκανε μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, ανάτρεψε το σκορ, και απέκτησε προβάδισμα με σκορ 2-1 στο 80' με τον Αντράντε, αλλά ο Ερμής ισοφάρισε τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Παπαθανασίου.

Ο Ερμής ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, και κατάφερε να εξαργυρώσει την υπεροχή του με προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Παουλίνιο στο 22'. Η ομάδα του Νίκου Παναγιώτου διατήρησε τον έλεγχο της αναμέτρησης και είχε μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει δεύτερο τέρμα, ιδιαίτερα στο 29' με τον Αλίμι που πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μορέϊρα όμως ο Λεάντρο απομάκρυνε πάνω στην γραμμή.

Η Ομόνοια αδυνατούσε να αντιδράσει, πέραν από ένα καλό σουτ του Σκέμπρι στο 45+2', ενώ ο Ερμής είχε δύο κλασικές ευκαιρίες στο 49' με Τακπατζούμι και στο 50' με Μοράν. Η ομάδα του Τόνι Σαβέφσκι κατάφερε να φέρει το σκορ στα ίσα με τον Ατράντε στο 54', με ωραία κεφαλιά μετά από σέντρα του Μαρκάσα. Μετά την ισοφάριση, το γήπεδο «κατηφόρισε» προς την εστία του Αραμπατζή, με τους πράσινους να πιέζουν ασφυκτικά για δεύτερο γκολ. Στο 80', η υπεροχή των πράσινων καρποφόρησε με ιδανικό πλασέ του Αντράντε, που ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση της Ομόνοιας.

Ωστόσο, τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η ψυχρολουσία από τον Παπαθανασίου, ο οποίος αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή καθώς εκμεταλλεύθηκε την άστοχη έξοδο του Μορέϊρα, και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Keywords
Τυχαία Θέματα