«ΧΑΟΣ»

09:30 2/11/2011 - Πηγή: AEK365

Με βασικό τίτλο "ΧΑΟΣ" γραμμένο στα ελληνικά και με επεξήγηση στα γαλλικά κυκλοφορεί σήμερα η γαλλική "Liberation" με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο με την εφημερίδα να επισημαίνει ότι "η Αθήνα παίζει κορώνα-γράμματα το ευρώ".

Ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει μεταξύ άλλων: "Ένα κύμα πανικού σάρωσε τον κόσμο χθες, από το Τόκιο ως την Γουόλ Στριτ, δια μέσου Παρισιού και Μιλάνου, μετά από μια ανακοίνωση-έκπληξη

από τον Έλληνα Πρωθυπουργό για δημοψήφισμα σχετικά με την ευρωπαϊκή διάσωση της χώρας του. Το στοίχημα του Γιώργου Παπανδρέου έπιασε εξ απήνης όλους τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Στην στήριξη του δημοψηφίσματος από το υπουργικό συμβούλιο αναφέρεται μια άλλη γαλλική εφημερίδα, η "Le Monde", η οποία στο σημερινό της πρωτοσέλιδο γράφει: "Ελληνικό δημοψήφισμα: Η Ευρωζώνη σε αναταραχή".

Από την πλευρά της, η βρετανική "Guardian" γράφει: "Η ελληνική κυβέρνηση ταλαντεύεται στο χείλος της κατάρρευσης μετά την ανακοίνωση του σχεδίου για δημοψήφισμα". Οι βρετανικοί "Times" γράφουν: "Η ελληνική κρίση πλήττει τις αγορές, την ώρα που το σχέδιο διάσωσης του ευρώ ξηλώνεται".

Το γερμανικό "Der Spiegel" αναφέρει στην σημερινή του έκδοση: "Ο Παπανδρέου υπερασπίζεται το σχέδιο για το δημοψήφισμα". Η "Die Welt" από την πλευρά της γράφει: "Το ελληνικό δημοψήφισμα θα δείξει πού οδεύουν τα πράγματα σε σχέση με το ευρώ".

Το αμερικανικό "Bloomberg" γράφει πως "το δημοψήφισμα θα επιβεβαιώσει τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ", οι "Financial Times" μιλάνε για αγώνα δρόμου των Ευρωπαίων ηγετών να σώσουν την Ευρωζώνη, ενώ οι "New York Times" εκτιμούν ότι "οι Έλληνες αμφισβητούν ανοιχτά εάν η δέσμευσή τους απέναντι στην Ευρώπη και στο ενιαίο νόμισμα, μετράει ακόμα περισσότερο από τον έλεγχο στο μέλλον τους και στην οικονομική τους ευημερία»".

Keywords
Τυχαία Θέματα