Χιμένεθ: Θα γύρναγα στην ΑΕΚ με κλειστά μάτια

14:25 23/10/2011 - Πηγή: AEK365

Μια εκ βαθέων συνέντευξη-εξομολόγηση παραχώρησε ο Μανόλο Χιμένεθ στους οπαδούς της ΑΕΚ, την ημέρα που παραβρέθηκε στο Δωματιάκι, η οποία και δημοσιεύεται στο εφημεριδάκι της Original. Ο Ισπανός τεχνικός μιλάει για τον έναν χρόνο που πέρασε στην ΑΕΚ, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και τα προβλήματα που του παρουσιάστηκαν. Αναφέρθηκε στο «μαύρο» βράδυ του «Γ. Καραϊσκάκης»,

στις συζητήσεις που είχε με τη διοίκηση και στο... πετσόκομμα του ρόστερ, στους λόγους της παραμονής του, ενώ διακριτικά απέφυγε να ονομάσει πράγματα και καταστάσεις, προκειμένου να μην κάνει κακό στην ομάδα. Παράλληλα, αποκάλυψε τι ακριβώς είχε συμβεί με τον Τζιμπούρ, χαρακτηρίζοντας «τρελή» την απόφαση της διοίκησης να τον διώξει, ενώ τόνισε ότι θα επέστρεφε στην ΑΕΚ με κλειστά μάτια.

-Αρχή από τα δύσκολα. Πως του φάνηκαν τα 6 γκολ από τον Ολυμπιακό; Τι έφταιξε;

Θεωρεί πολύς κόσμος ότι σήμερα έχουμε βουλιάξει σαν ΑΕΚ. Στα 3 χρόνια που ήμουν προπονητής της Σεβίλλης, τα 2 από τα 3 χρόνια ήμασταν η ομάδα με τα λιγότερα γκολ. Οι μόνες ομάδες που μας είχαν κερδίσει εκείνη τη χρονιά ήταν η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης. Για μένα αυτό ήταν πολύ σκληρό. Προσπαθώ να μην μιλάω και να λέω πράγματα, γιατί ξέρω ότι πολλά βγαίνουν στον Τύπο. Μετά το παιχνίδι ένιωσα πολύ ένοχος και για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, εγώ ήξερα ότι ήταν ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο για να κερδίσουμε. Ο Βαλβέρδε δεν με έχει νικήσει ποτέ στην Ισπανία. Αυτοί μία εβδομάδα νωρίτερα πανηγύριζαν για τον τίτλο και εγώ έπρεπε να πάρω μία σημαντική απόφαση, μία εβδομάδα πιο πριν.

Ήταν άδικο γιατί έπρεπε να παίξουμε την Τετάρτη στην Τούμπα και την ίδια εβδομάδα στο Καραϊσκάκη. Και τα δύο ήταν παιχνίδια εκτός έδρας. Αλλά η ομάδα τότε δεν ήταν καλά και νικήσαμε δίκαια μέσα στην Τούμπα και ξέρω ότι την ομάδα την είχα «θυσιάσει» στην Τούμπα... τους παίκτες εννοώ. Το ξέρω δηλαδή σίγουρα το να χάναμε 2-0 θα ήταν μία ήττα αλλά δεν μας πονούσε με τον ίδιο τρόπο. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί από εμάς ότι θα χάναμε με αυτό το σκορ, αλλά ο καθένας ας ρωτήσει τη συνείδησή του, τι έκανε ακριβώς εκείνο το βράδυ. Εγώ έκανα ότι μπορούσα για την ΑΕΚ εκείνο το βράδυ. Τόσο στην Τούμπα, όσο και στο Καραϊσκάκη.

-Σε επηρέασε που ήσουν απλήρωτος; Όχι μόνο εσύ αλλά και οι παίκτες

Βεβαίως και επηρεάστηκα. Ποιον ξέρετε να δουλεύει και να μην πληρώνετε. Δεν είναι λογικό. Αλλά εκείνη την εποχή δεν ήταν δικαιολογία αυτό. Γιατί όλοι μας ήμασταν συνειδητοποιημένη για το που πηγαίναμε. Υπήρχε χρέος αλλά τα προβλήματα ήταν άλλα.

-Όταν έφυγαν οι Μπλάνκο, Τζιμπούρ, Σκόκο, Μίτσελ, Ντιοπ και δεν ήρθε άλλος σαν προπονητής, δεν έπρεπε να πεις με ποιους παίζω; Η ομάδα είναι σαν ορχήστρα, άμα φαλτσάρει ένας, αυτός που θα φταίει είναι πάντα ο μαέστρος.

Το γνωρίζω και παίρνω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί και δεν ξέρω αν αυτό που σας λέω ο κόσμος το γνωρίζει. Από τα Μάιο μήνα, πριν τελειώσει το πρωτάθλημα και μπούμε στα Play off, μέχρι και τέλη Ιουλίου, όταν ήμασταν στη Σλοβενία, με αρχές Αυγούστο

Keywords
Τυχαία Θέματα