Χήνας: «Η έλλειψη του γηπέδου μας, μας στέρησε τη ζεστή αλληλεγγύη»

17:52 4/5/2013 - Πηγή: AEK365

Ο πρόεδρος της «Ένωσης 1924» μίλησε στην «ΩΡΑ» για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ και αναφέρθηκε στους λόγους που δεν προχώρησε τότε η κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, το πόσο έχει κοστίσει η απουσία του Ναού στον κόσμο και τις αναμνήσεις του από το «Ν. Γκούμας».

-Πόσο δύσκολο είναι για έναν ΑΕΚτζή να ξεριζώνεται γι' ακόμη μια φορά;

«Αυτό είναι πολύ δύσκολο και σοβαρό γεγονός. Κάθε κοινωνικό μόρφωμα στηρίζεται όχι τόσο στην ποσοτική αλλά και στην

ποιοτική σύνδεση των μελών. Το γήπεδο μας στέρησε αυτή τη ζεστή αλληλεγγύη».

-Τα χρόνια περνάνε και γήπεδο δεν υπάρχει πουθενά. Ο κόσμος πως αντιδρά;

«Ο κόσμος πίστεψε στη διοίκηση σχετικά με τα όσα έλεγε για το γήπεδο. Ο καιρός περνούσε και μάθαμε ξαφνικά πως το γήπεδο είναι έξω από το φάκελο των Ολυμπιακών έργων. Μετά το σεισμό του '99 ο χώρος πλέον είχε πολλές φθορές, κάτι που ο κόσμος γνώριζε, όπως και οι εξέδρες είχαν ελάχιστα μέτρα ασφαλείας. Όλοι μας αιφνιδιαστήκαμε, και με το αίτημα 131 κατοίκων της περιοχής οι οποίοι απαιτούσαν να μη δοθεί άδεια για οικοδόμηση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια».

-Γιατί πιστεύετε πως το γήπεδο της ΑΕΚ βγήκε από το φάκελο των Ολυμπιακών έργων;

«Για να είναι κανείς κατηγορηματικός πρέπει να γνωρίζει τα δεδομένα παρόλα αυτά εικασίες όλοι κάνουμε. Ίσως να προτιμήθηκε το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» λόγω του Κόκκαλη, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατηγόρησαν τον Γιάννη Γρανίτσα πως ήθελε να το φτιάξει εκείνος και να έβαζε κάποια εμπορικά συμφέροντα. Ένας ακόμη λόγος μπορεί να είναι το ότι οι κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο λειτούργησε ως δικαστικός φορέας καθώς η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία έβγαλαν νομοσχέδιο που έλεγε ότι το γήπεδο θα φτιαχτεί πάση θυσία. Το νομοσχέδιο ακόμα υπάρχει και η άδεια ισχύει έως το τέλος του 2013».

-Ποιες είναι οι πρώτες και οι τελευταίες αναμνήσεις σας από το «Νίκος Γκούμας»;

«Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1976, τα πρώτα ματς με τη Ντιναμό Μόσχας, την Ντέρμπι Κάουντι, τον Ερυθρό Αστέρα και την Κ.Π.Ρ. Όσο για τις τελευταίες, δεν νομίζω να κράτησε κανείς μας. Δεν πιστέψαμε στιγμή πως ήταν όντως η τελευταία φορά που βλέπαμε το γήπεδο».

-Τι αναμνηστικό πήρατε από το γήπεδο;

«Όπως όλοι, κι εγώ με τη σειρά μου πήρα κάποια καρεκλάκια».

Keywords
Τυχαία Θέματα