Χιόνια σε όλη την Ελλάδα

18:47 8/2/2012 - Πηγή: AEK365

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει από σήμερα όλη τη χώρα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και έντονες βροχοπτώσεις. Μάλιστα χιόνισε και σε πολλά προάστια της Αθήνας, με την οδό Πάρνηθας και τον περιφερειακό της Πεντέλης να έχουν κλείσει από το πρωί, ωστόσο πριν λίγο άνοιξαν και πάλι.

Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Βαρυμπόμπης - Κατσιμιδίου, ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Φυλής - Δερβενοχωρίων από το ύψος της Ιεράς Μονής Κλειστών.

Το μεσημέρι τα φαινόμενα παρουσίασαν

ύφεση, ωστόσο νωρίς το πρωί χιόνιζε στα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας.

Πυκνό χιόνι πέφτει σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να προκαλεί προβλήματα. Στον υπόλοιπο νομό η κίνηση των οχημάτων γίνεται κανονικά με εξαίρεση το δρόμο Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου, όπου έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Με δυσκολία πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και της βόρειας Πελοποννήσου.

Σπίτια πλημμύρισαν στην Ορεστιάδα, ενώ παραμένει η αγωνία για την κατάσταση στον Έβρο, όπου οι μεγάλοι όγκοι νερού (1.394 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο) που «κατεβάζει» ο διασυνοριακός ποταμός, μεταφέρουν την απειλή των πλημμύρων στο κεντρικό και νότιο τμήμα του ακριτικού νομού.

Κλιμάκια της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, του στρατού και της αστυνομίας, μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο που απειληθούν και χρειαστεί να εκκενωθούν παρέμβρια χωριά. Ταυτόχρονα, άρχισε και η πρώτη καταγραφή των ζημιών σε σπίτια που πλημμύρισαν στο Ορμένιο Έβρου, προκειμένου οι ιδιοκτήτες να αποζημιωθούν.

Το έργο των υπηρεσιών δυσχεραίνουν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή, με χιονοθύελλες και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες είχαν ως συνέπεια να μη λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων, σε Σουφλί, Διδυμότειχο και Ορεστιάδα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε με απόφασή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τις πληγείσες περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά από το αίτημα του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του δήμου Τρίπολης, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που είχαν ως αποτέλεσμα τις εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια, καλλιέργειες, καθώς και κατολισθήσεις.

Εν τω μεταξύ, συνεργεία εκχιονισμού απομάκρυναν το χιόνι κι αποκαθίσταται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, η οποία είχε διακοπεί από την χιονόπτωση. Η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, διεξάγεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Κλειστά θα μείνουν και αύριο, Πέμπτη με αποφάσεις των δήμων τους, λόγω των χιονοπτώσεων και της κακοκαιρίας, αρκετά σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.

Σταδιακή ύφεση παρουσιάζουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν τις τελευταίες ώρες τη Βόρεια Ελλάδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους δυνατούς ανέμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα