«Χωρίς μεταρρυθμίσεις, δεν έχει λεφτά»

08:26 31/1/2012 - Πηγή: AEK365

Με την Γερμανία να δίνει τον ρυθμό στην χθεσινή Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, τα περισσότερα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέμειναν στην ανάγκη περικοπών εδώ και τώρα εκτιμώντας ότι το κόστος της Ελλάδας είναι πολύ υψηλό. Μάλιστα η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, άσκησε ασφυκτικές πιέσεις προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο,

ζητώντας την άμεση λήψη νέων ακόμα πιο σκληρών μέτρων προκειμένου να υπάρξει νέα δανειακή σύμβαση.
Χαρακτηριστικό των πιέσεων που ασκήθηκαν προς την ελληνική πλευρά είναι και όσα είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο: "Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν θα υπάρξουν λεφτά".

Στις 2:30 τα ξημερώματα, ο Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξη Τύπου αναγνώρισε πως εξακολουθούν να υπάρχουν δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, απέφυγε να απαντήσει ευθέως για το τι θα συμβεί με τον 13ο και 14ο μισθό ενώ προανήγγειλε πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξει συμφωνία τόσο για το PSI όσο και για τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης.

Την ίδια στιγμή απορρίφθηκε η προοπτική τοποθέτησης Ευρωπαίου επιτρόπου στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με προηγούμενη γερμανική πρόταση. Ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είπε ότι δεν συμφωνεί με κάτι τέτοιο, ότι δεν θα ήταν δημοκρατικό και δήλωσε ότι και η κυρία Ανγκελα Μέρκελ συμμερίζεται τις ίδιες απόψεις, παρόλο που είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει αυξημένη συνεργασία και συνεννόηση για την εφαρμογή του προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα