«Χτύπησε» στο τέλος

20:11 27/1/2012 - Πηγή: AEK365

ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ 3ος ΟΜΙΛΟΣ-2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΝΙΓΗΡΑΣ-ΤΥΝΗΣΙΑ: 1-2
ΓΗΠΕΔΟ: «Στάδιο Ντ' Ανγκοντζέ»
Η Τυνησία έγινε η Τρίτη ομάδα μετά την Ισημερινή Γουϊνέα και την Ακτή Ελεφαντοστού που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κόπα Άφρικα, αφού επικράτησε με 2-1 του Νίγηρα στο «Στάδιο Ντ' Ανγκοντζέ» για την 2η Αγωνιστική του 3ου ομίλου σε ένα τρομερό παιχνίδι, φθάνοντας τους έξι βαθμούς.

Οι Τυνήσιοι άνοιξαν το σκορ στο 5' όταν Τζεμάλ και Τσικαουί έπαιξαν το ένα-δύο και ο πρώτος τροφοδότησε τον Μσεκνί, ο οποίος με τρομερό δεξί σουτ από τα 20 μέτρα νίκησε τον Κριστιάν Νταουντά. Η απάντηση του Νίγηρα ήταν άμεση αφού στο 9' ο Αλι πάσαρε στον Μααζού που σούταρε από την μικρή περιοχή με τον Ματλουντί να αποκρούει ασταθώς, όμως στην επαναφορά ο Ν' Γκουνού με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Ο Νίγηρας απείλησε στο 27' με τον Μααζού να αστοχεί σε τετ α τετ μετά από πάσα του Μπόουνς, ενώ στο 38' η Τυνησία άγγιξε το γκολ όταν ο Τσερμίτι πλάσαρε τον Κ. Νταουντά αλλά ο Τσικοτό έδιωξε προ της τελικής γραμμής. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο 64', όμως το σουτ του Μπουμπακάρ από την μικρή περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ματλουντί. Η Τυνησία πήρε την νίκη-πρόκριση στο 90' όταν ο Μσεκνί τροφοδότησε τον Τζεμάα, ο οποίος με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Οι Τυνήσιοι μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ στο 90+4', όμως η κεφαλιά του Νταγκαρί μετά από την σέντρα του Μσεκνί σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κ. Νταουντά.
ΝΙΓΗΡΑΣ: Κριστιάν Νταουντά, Μπουλούς (90' Ιφουσού), Τσικοτό, Καουβά, Σουμαϊλά, Μπόουνς, Αλι, Λαντσίνα, Μπουμπακάρ (84' Λαουαλί), Ν' Γκουνού (70' Μάρτιν Νταουντά), Μααζού.
ΤΥΝΗΣΙΑ: Ματλουντί, Ιφάα, Χαγκουϊ, Αμπντενούρ, Τζεμάλ, Κορμπί, Τραουϊ, Νταουαντί (50' Νταρατζί), Τσικαουί (66' Αλαγκουϊ), Μσεκνί, Τσερμίτι (46' Τζεμάα).

Keywords
Τυχαία Θέματα