Δεύτερη επιστολή Βαξεβάνη στον Βενιζέλο

14:40 31/10/2011 - Πηγή: AEK365

Μετά την αντιπαράθεση του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη με τον Ε. Βενιζέλο στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου και επιστολή που έστειλε ο δημοσιογράφος στον υπουργό, ο Βαξεβάνης δημοσιεύει και δεύτερη ανοιχτή επιστολή στην ιστοσελίδα της εκπομπής του, www.koutipandoras.gr.

Θυμίζουμε ότι ο Κ. Βαξεβάνης

είχε δημοσιεύσει την πρώτη ανοιχτή επιστολή μετά από τον διαξιφισμό που είχε με τον Ε. Βενιζέλο στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στην οποία παρενέβη ο αντιπρόεδρος με αφορμή τα όσα άκουσε για τα περιουσιακά του στοιχεία.

Η δεύτερη ανοιχτή επιστολή έχει τίτλο «Οι κυβερνήσεις νομοθετούν για το λαό. Εσείς;», και ο Βαξεβάνης ζητά κάποια απάντηση καθώς θεώρησε πως ο λόγος που δεν απαντούσε ως τώρα ήταν γιατί δεν υπήρχε χρόνος από τον Ε. Βενιζέλο λόγω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το χρέος. Ωστόσο, κάτι τέτοιο, όπως λέει, δεν ισχύει.

«Απ ό,τι έμαθα, στείλατε απαντητική επιστολή στην Ελευθεροτυπία για άρθρο που αφορούσε την προίκα σας, όχι όμως απάντηση σε όσα σας έχω ρωτήσει. Και το κάνατε μία από τις πιο κρίσιμες μέρες των διαπραγματεύσεων για το χρέος. Βρήκατε τον χρόνο. Άρα δεν ήταν θέμα χρόνου», λέει ο δημοσιογράφος χαρακτηριστικά.

Όλη η δεύτερη ανοιχτή επιστολή

«Κύριε Βενιζέλο,

Σας έχω απευθύνει δημόσια, αρκετά ερωτήματα, τα οποία θέτουν σοβαρά θέματα για τον τρόπο που πολιτεύεστε. Δεν ήταν μια θεωρητική ανάλυση αλλά στοιχεία. Δεν μου απαντήσατε. Πίστευα πως ήταν η ενασχόλησή σας με την σωτηρία της χώρας που δεν σας επέτρεπε να απαντήσετε. Τελικώς δεν ισχύει. Απ ό,τι έμαθα, στείλατε απαντητική επιστολή στην Ελευθεροτυπία για άρθρο που αφορούσε την προίκα σας, όχι όμως απάντηση σε όσα σας έχω ρωτήσει. Και το κάνατε μία από τις πιο κρίσιμες μέρες των διαπραγματεύσεων για το χρέος. Βρήκατε τον χρόνο. Άρα δεν ήταν θέμα χρόνου.

Πριν προχωρήσω στα συγκλονιστικά που αποκάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα, σας θυμίζω και πάλι πως το να απαντήσετε είναι υποχρέωσή σας. Ηθική και πολιτική. Πριν από μερικούς μήνες, όταν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κύριος Θόδωρος Πάγκαλος είπε το γνωστό «μαζί τα φάγαμε», του απάντησα με ένα πολύ σκληρό άρθρο. Ο κύριος Πάγκαλος την ίδια κιόλας μέρα ανταπάντησε με ένα δικό του πολιτικό άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στο site μου. Την ίδια εποχή έγραψα ένα ακόμη σκληρό άρθρο για την υπουργό κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, στο οποίο έλεγα πως το να φοιτά παιδί της σε ιδιωτικό σχολείο, ενώ η ίδια είναι υπουργός Παιδείας, είναι μια πρακτική που δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται τη Δημόσια Παιδεία για την οποία είναι αρμόδια. Η κυρία Διαμαντοπούλου απάντησε δημόσια σε αυτό, θέτοντας μάλιστα μια πλευρά που είχα σκληρά παραβλέψει. Της μάνας. Και οι δύο συνάδελφοί σας απάντησαν αν και θα μπορούσαν να μην το κάνουν γιατί εξέφρασα απόψεις και όχι, όπως στη δική σας περίπτωση, ντοκουμέντα και στοιχεία. Και βέβαια κανένας από τους δυο, δεν θέλησε να μου «θυμίσει» πως είμαι δημοσιογράφος της «κρατικής».Σεβάστηκαν και τον ρόλο τους και το ρόλο του δημοσιογράφου.

Διατελέσατε υπουργός Πολιτισμού

Keywords
Τυχαία Θέματα