Δείτε στους κινηματογράφους...

21:52 10/2/2012 - Πηγή: AEK365

Τρεις σημαντικές ταινίες που έχουν μπει για τα καλά στον χορό των Όσκαρ, φέρνει μεταξύ άλλων αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα.

Αυτό που μας ενθουσιάζει πάντως περισσότερο είναι η ταινία Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι με τον εξαιρετικό και αγαπημένο Γκάρι Όλντμαν να παραδίδει για ακόμα μια φορά μια μοναδική ερμηνεια. Ο Τόμας Άλφρεντσον κατασκευάσει ένα πολυεπίπεδο και σκοτεινό κατασκοπευτικό φιλμ

νουάρ. Ο Σμάιλι (Γκάρι Όλντμαν) καλείται να βρει τον «τυφλοπόντικα» (δηλαδή τον διπλό πράκτορα) στους κόλπους της βρετανικής ΜΙ6. Εξαιρετική ατμόσφαιρα σε ένα κατασκοπικό παιχνίδι ενηλίκων. Η ταινία κανονικά έχει ημερομηνία εξόδου 16 Φεβρουαρίου, ωστόσο, οι θεατές θα μπορούν να την παρακολουθήσουν σε ορισμένες αίθουσες σε έξτρα προβολές ήδη από αυτή την εβδομάδα.

Ο σκηνοθέτης Στιβ ΜακΚουίν συνεργάζεται ξανά μετά το Hunger με Μάικλ Φασμπέντερ στο Shame και αφηγείται μια ιστορία σεξουαλικού εθισμού. Ο Φασμπέντερ ως εξαρτημένος από το σεξ, αλλά μοναχικός τύπος έχει ήδη αποσπάσει πλήθος βραβείων. Τα πάντα ανατρέπονται όταν τον επισκέπτεται η εξίσου προβληματική αδελφή του.

Ο Άλμπερτ Νομπς υπήρξε ρόλος ζωής για τη Γκλεν Κλόουζ. Το 1982 τον ερμήνευε στο θεατρικό σανίδι και από τότε προσπαθούσε να τον μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη. Στην ταινία παρακολουθούμε την ιστορία μιας γυναίκας, η οποία ζει σαν άντρας στο Δουβλίνο του 19ου αιώνα, δουλεύοντας ως υπάλληλος ξενοδοχείου. Η συνάντηση του Άλμπερτ με μια άλλη γυναίκα που ζει ως άντρας και μάλιστα παντρεμένος με άλλη γυναίκα, θα τον κάνει να αναζητήσει τις επιθυμίες του. Η ερμηνεία της Γκλεν Κλόουζ είναι αριστοτεχνική, ισορροπώντας σε χαμηλούς τόνους, αλλά η ταινία είναι αρκετά αδιάφορη, τόσο στον τρόπο που αντιμετωπίζει το θέμα της, όσο και σκηνοθετικά. Του Ροντρίγκο Γκαρσία.

Στη Γυναίκα με τα Μαύρα βλέπουμε τον Ντάνιελ Ράντκλιφ να αποδύεται επιτέλους τον ρόλο του Χάρι Πότερ παίζοντας σε μια ταινία φαντασμάτων. Ένας νεαρός δικηγόρος φθάνει σε μια εγκαταλειμμένη έπαυλη. Κάποια στιγμή εμφανίζεται η μαυροντυμένη μορφή μιας μυστηριώδους γυναίκας. Οι ξένοι κριτικοί κάνουν λόγο για μια στο μεγαλύτερο μέρος της προβλέψιμη ιστορία.Του Τζέιμς Γουάτκινς.

Η Κάθριν Χέιγκλ, η νέα «βασίλισσα» της αμερικανικής κομεντί, πρωταγωνιστεί στο One for the Money, άλλη μια αδιάφορη ταινία του είδους. Η Στεφάνι Πλαμ (Χέιγκλ) πιάνει δουλειά ως κυνηγός φυγόποινων. Πρώτη της δουλειά να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης τον παιδικό της έρωτα.

Ο Άνταμ Σάντλερ είναι ο Jack and Jill, δύο δίδυμα αδέλφια που δεν μοιάζουν να χωνεύουν το ένα το άλλο. Και, όπως αναφέρουν οι ξένοι κριτικοί, επιδίδεται ξανά σε μία σειρά ανεγκέφαλων αστεϊσμών. Στην ταινία συμμετέχει μάλιστα και ο Αλ Πατσίνο ως ο... εαυτός του που είναι ερωτευμένος με την Τζιλ (δηλαδή τον Σάντλερ). Του Ντένις Ντούγκαν.

Ο Κύκλος του Έρωτα, η ταινία του Μαξ Οφιλς του 1950, επανακυξλοφορεί και ασχολείται με τον έρωτα! Δέκα επικαλυπτόμενες ερωτικές ιστορίες στην Β

Keywords
Τυχαία Θέματα