Δείτε στους κινηματογράφους...

12:56 29/12/2011 - Πηγή: AEK365

Με μόλις δυο ταινίες ξεκινά η τελευταία κινηματογραφική εβδομάδα του 2011, οι οποίες, γυναικών σκηνοθέτιδων και οι δύο, αφήνουν πολλές υποσχέσεις για κάτι καλό.

Καταρχάς, για ακόμα μια φορά γίνεται απόπειρα να μεταφερθει στη μεγάλη οθόνη το κλασικό μυθιστόρημα της Έμιλι Μπροντέ, Ανεμοδαρμένα Ύψη από τη σκηνοθέτιδα Αντρεα Άρνολντ και μάλιστα με επιτυχία! Ο γνωστός καταραμένος έρωτας του αγροίκου Χ΄θθκλιφ, που εδώ είναι μιγάδας και της μικρής κόρης των Έρνσο, Κάθριν παρουσιάζεται σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο. Μην περιμένετε συναισθηματισμούς και δακρύβρεχτες σκηνές, αλλά μάλλον έναν

ωμό ρεαλισμό και μια πολύ σκοτεινή ατμόσφαιρα.

Από την άλλη, η σκηνοθέτης του αριστουργηματικού Περσέπολις επιστρέφει, όχι με animationα αυτή τη φορά, αλλά με πραγματικούς ηθοποιούς. Στο Κοτόπουλο με δαμάσκηνα, μεταφερομαστε στην Τεχεράνη του 1958,όπου ο Νασέρ Αλί, αδυνατώντας να αντικαταστήσει το σπασμένο του βιολί, αποφασίζει να πεθάνει, περνώντας την τελευταία του εβδομάδα στο κρεβάτι. Ενώ μένει κλινήρης και χωρίς φαγητό στο δωμάτιό του, ανακαλεί το παρελθόν και όλα όσα τον οδήγησαν μέχρις εδώ. Μια πολύ γλυκιά και τρυφερή ταινία που ωστόσο στο τέλος σου αφήνει και κατι πικρό... Μπροστά μας ξεχύνεται το παρελθόν και το παρόν του Ιράν.

Keywords
Τυχαία Θέματα