Δεν χάρηκε κανείς

16:49 19/1/2013 - Πηγή: AEK365

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΥΠΡΟΥ 18η αγωνιστική

ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια 1-1
Γήπεδο: "ΓΣΠ"
Στο ντέρμπι "αιωνίων" της Κύπρου, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια έμειναν στο 1-1 και μοιράστηκαν από ένα βαθμό με τις δυο ομάδες να ήθελαν κάτι παραπάνω από αυτό το παιχνίδι. Ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε

να πλησιάσει και άλλο την Ανόρθωση ενώ η Ομόνοια έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την τετράδα.
Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής Βασίλης Δημητρίου καθώς πολλές από τις αποφάσεις του ήταν λανθασμένες.
Ο ΑΠΟΕΛ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε στο 15ο λεπτό όταν ο Μαντούκα γύρισε την μπάλα στον Πίντο και εκείνος με πλασέ έκανε το 1-0. Όμως από το ριπλέι φάνηκε πως στο γύρισμα του Μαντούκα η μπάλα είχε περάσει εκτός περιοχής και έτσι κακώς μέτρησε το γκολ. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ομόνοια έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Φρέντι αστόχησε σε τετ α τετ με τον Πάρντο ενώ στο 31ο λεπτό ήταν σειρά του ΑΠΟΕΛ να χάσει μεγάλη ευκαιρία όταν ο Αλωνεύτης δεν μπόρεσε να σκοράρει προ κενής εστίας. Τελικά στην επανάληψη με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η Ομόνοια έφτασε στην ισοφάριση όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ζοάο Άλβες, ο Αλαμπί με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1. Ωστόσο η ομάδα του Τόνι Σαβέφσκι δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω μέχρι την λήξη του παιχνιδιού με το έργο της να γίνεται ακόμα δυσκολότερο στο 78ο λεπτό όταν ο διαιτητής έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα στον Μαργκάσα για σκληρό μαρκάρισμα με τον Πορτογάλο να περνά στο γήπεδο ως αλλαγή τέσσερα λεπτά νωρίτερα.

ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Σέρτζιο, Μπόρδα, Μοράις, Αλεξάνδρου, Τζιόλης, Πίντο, Χαραλαμπίδης (69' Μπέκμαν), Μαντούκα, Αλωνεύτης, Αδόρνο.
Ομόνοια (Τόνι Σαβέφσκι): Λεβίτα, Σπούνγκιν, Ζοάο Πάουλο, Αλαμπί, Σκαραμοτσίνο, Λεάντρο, Ασίς, Ζοάο Άλβες (74' Μαργκάσα), Εφραίμ (90+1' Κυριάκου), Χριστοφή, Φρέντι (65' Αντρέ Άλβες).

ΑΕΚ-Νέα Σαλαμίνα 1-2
Την ευκαιρία να περάσει στην δεύτερη θέση μετά το 1-1 του ΑΠΟΕΛ με την Ομόνοια έχασε η ΑΕΚ Λάρνακας που υπέστη ήττα-σοκ μέσα στην έδρα της από την Νέα Σαλαμίνα με 2-1. Στο 19ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν όταν ο Σόουζα εκμεταλλεύτηκε λάθος της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ μπήκε στην μεγάλη περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα η ΑΕΚ Λάρνακας έφτασε στην ισοφάριση με τον Τσάντο που εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της αντίπαλης άμυνας αλλά στις καθυστερήσεις ήρθε η ψυχρολουσία για την ΑΕΚ. Ο Όπερ επιχείρησε ψιλοκρεμαστό σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2 της Νέας Σαλαμίνας.

ΑΕΚ (Ιτάι Μορντεχάι): Χαΐμοφ, Δημητρίου, Σεράν, Καταλά, Ντε Κλερ, Ντα Σίλβα, Μέρσιο (27' Τομάς / 70' Πιντάδο), Φαν Ντάικ, Μάατσι, Πάλιτς (85' Παύλου), Τσάντο.
Νέα Σαλαμίνα (Μιρσάντ Γιόνουζ): Μπλάζιτς, Γκράιμς, Γκρασλ, Μπενίτεθ, Μοντέστ, Ρόκε (81' Άγκμπο), Λαμπρόπουλος, Αλίμι, Εγγλέζου (69' Γκρέι), Σόουζα, Σοτίροβιτς (57' Όπερ).

Εθνικός Άχνας-Αγία Νάπα 2-1
Γήπεδο: Δασάκι
Νίκη μεγάλης βαθμολογικής σημασίας πέτυχε ο Εθνικός Άχνας επί της Αγίας Νάπα με 2-1 καθώς ξέφυγε 7 βαθμούς από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Στο 11ο λεπτό ο Κόντε έβαλε μπροστά τον Εθνικό Άχνας με 1-0 αλλά πέντε λεπτά πριν την ανάπαυλα ο Κολιοκούδας με ωραίο ψαλιδάκι ισοφάρισε για την Αγία Νάπα. Το τελικό 2-1 για τον Εθνικό Άχνας πέτυχε ο Αουρέλιο με απευθείας εκτέλεση κόρνερ στο 64ο λεπτό χαρίζοντας στην ομάδα του την δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Δύσκολα τα πράγματα για την Αγία Νάπα που βρίσκεται εντός της ζώνης του υποβιβασμού.

Εθνικός Άχνας (Στιβ Κωνσταντινίδης):Μάλαρτζ, Μαχράτζε, Σκούλιτς, Σίμοφ, Χριστοφή, Βαττής, Ηλία, Σίλας (Πογιατζής 66'), Αουρέλιο, Παισάο (Μασίνουα 90'), Κόντε (Περικλέους 82')
Αγία Νάπα (Γιώργος Ελευθερίου): Χρυσοστόμου, Μπαρπούδης, Μέρτακκας (Βάργκας 77'), Πέσο, Πιερέττης, Λάζιτς, Κατσής (87΄Τζιωρτζής), Σουάρες, Ζάκσον, Κολουκούδιας (Θεοδώρου 24'), Αφόνσο

Α.Ε. Πάφου-Δόξα 0-4
Γήπεδο: Παφιακό
Βάσιμες ελπίδες για να τερματίσει στην πρώτη οκτάδα έχει πλέον η Δόξα μετά το εντυπωσιακό 4-0 στην έδρα της Α.Ε. Πάφου. Στο 22 λεπτό ο Φοφανά έκανε το 1-0 και στο 42ο λεπτό ο Τροϊτέιρο με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για την Δόξα. Στην επανάληψη, ο Σιόντης με κεφαλιά στο 50ο λεπτό ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 για να έρθει και πάλι ο Τροϊτέιρο στο 71ο λεπτό να πετύχει δεύτερο τέρμα και να διαμορφώσει το τελικό 4-0 για την Δόξα.

Πάφος (Σ. Γιοβάνοβιτς): Αγαθοκλέους, Σάββα, Ιωάννου, Ταλ (65' Δ. Φιλίππου), Γαρπόζης, Δημοσθένους, Ευθυμίου (46' Π. Φιλίππου), Φυλακτού, Βαρναβίδης (46' Γκρούιτς), Μακρής, Σερτζιάο.
Δόξα (Λ. Χατζηλούκας): Νέγκρι, Πίνα, Λεονάρντο, Λεάντρο, Γουίρ, Τροϊτέιρο, Σιόντης, Καστανιέιρα (74' Χαντζίμπουλιτς), Φοφανά (76' Κάρλος Αντρέ), Φερνάντες, Τόι (76' Ακινσόλα).

Η 18η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τις αναμετρήσεις

Ανόρθωση-Απόλλων Λεμεσού (14:30)

ΕΝΠ-Αλκή (17:00)

ΑΕΛ-Ολυμπιακός (19:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα