Δεν δέχεται το «κούρεμα» η BILD

14:41 7/3/2012 - Πηγή: AEK365

Σε άρθρο της στο σημερινό της φύλλο, η "BILD", η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην Γερμανία ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο PSI καθώς θεωρεί πως το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους θα μεταφραστεί σε απώλεια της τάξεως του 38% της επένδυσης της. Υπενθυμίζεται πως τον Δεκέμβριο του 2011, η "BILD" είχε αγοράσει ελληνικά ομόλογα αξίας 4.815 ευρώ.
Στο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα μεταξύ άλλων αναφέρει: "Ήρθε η ώρα για τους (μικρούς) ιδιώτες πιστωτές να εγκαταλείψουν τμήμα των απαιτήσεών τους. Το ίδιο και για την Bild.

Αλλά εμείς λέμε: όχι".
Μάλιστα η γερμανική εφημερίδα αναφέρει τους λόγους για τους οποίους δεν θέλει να συμμετέχει στο PSI. Συγκεκριμένα, η "BILD" θεωρεί πως πρόκειται για στάχτη στα μάτια καθώς, όπως σημειώνει, οι ωριμάνσεις που αναμένονται μέχρι το 2042 είναι εκτός πραγματικότητας. Παράλληλα σημειώνει πως το PSI δεν αρκεί για να ορθοποδήσει η Ελλάδα και σημειώνει επίσης πως επίκεινται και εθνικές εκλογές. Η εφημερίδα προσθέτει επίσης πως "άν η Bild πρόκειται να έχει κέρδη από τα ομόλογα αυτά , θα τα κάνει δωρεά για φιλανθρωπικό σκοπό".

Keywords
Τυχαία Θέματα