Δεν παίρνει άδεια ο ΠΑΟ

16:12 10/5/2013 - Πηγή: AEK365

Η επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ συνεδρίασε χθες και, σύμφωνα με το SENTRA FM 103.3, έξι ομάδες της Super League, αυτή την στιγμή, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν αδειοδότηση. Πρόκειται για τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Άρη, τον Πανιώνιο, την Βέροια και τον Πανθρακικό.
Χθες ο Παναθηναϊκός

κέρδισε την Ξάνθη και έχει πλεονέκτημα για να βγει στην Ευρώπη αν μια από τις πέντε πρώτες ομάδες δεν λάβει αδειοδότηση. Μόνο που οι "πράσινοι", αυτή την στιγμή, δεν έχουν πλήρη φάκελο καθώς μέσα σε δυο εβδομάδες θα πρέπει να καταθέσουν στην επιτροπή της ΕΠΟ εγγυητική επιστολή ύψους 10-12 εκατομμυρίων ευρώ.
Εγγυητική επιστολή πρέπει να καταθέσει και ο ΠΑΣ Γιάννινα, ύψους 70.000 ευρώ, προκειμένου ο φάκελος του να θεωρηθεί πλήρης και να πάρει αδειοδότηση. Σε περίπτωση που οι δυο ομάδες δεν τα καταφέρουν τότε το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα πάρει η Skoda Ξάνθη.
Σημειώνεται πως, με βάση την οδηγία της UEFA, οι έξι ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους φακέλους τους θα πρέπει να τα έχουν λύσει μέχρι την τελευταία μέρα του Μαΐου καθώς δεν πρόκειται να τους δοθεί καμία παράταση.
Οι ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια πέρα από τον αποκλεισμό τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα έχουν και περιορισμό στις μεταγραφικές κινήσεις τους. Με βάση την απόφαση που ίσχυσε πέρυσι θα έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν μέχρι τέσσερις ποδοσφαιριστές ηλικίας άνω των 24 ετών, ή να ανανεώσουν τα συμβόλαια τεσσάρων ποδοσφαιριστών πάνω από την συγκεκριμένη ηλικία. Μπορούν όμως να αποκτήσουν όσους Ελληνες ποδοσφαιριστές θέλουν ηλικίας έως 24 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα