«Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε»

22:40 2/11/2013 - Πηγή: AEK365

Άδικη χαρακτήρισε την ήττα από τον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Αναστασίου

Αναλυτικά:

«Τελείωσε το παιχνίδι ευτυχώς. Θα έλεγα ότι ήταν ένα ντέρμπι. Είχαμε ένα πλάνο και ξέραμε πως παίζει ο Ολυμπιακός. Προσπαθήσαμε να εγκλωβίσουμε τα ατού του Ολυμπιακού ειδικά τα στημένα που ήταν επικίνδυνοι. Σε όλη τη διάρκεια εκτός από το πρώτο τέταρτο

είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Σταδιακά όσο κυλούσε το παιχνίδι η εικόνα της ομάδας γινόταν καλύτερη και νομίζω ότι είχαμε την καλύτερη φάση στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν σημειώσαμε γκολ. Η εντολή στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να πιέσουμε πιο ψηλά αν και ξέραμε το ρίσκο με τους γρήγορους παίκτες του Ολυμπιακού. Αυτό δεν φάνηκε καθόλου εκτός από μία κεφαλιά του Μήτρογλου. Εμείς είχαμε τις ευκαιρίες με τον Πράνιτς, τον Φιγκερόα και τον Τριανταφυλλόπουλο κι όταν σε τέτοιο ματς έχεις αυτές τις ευκαιρίες και δεν σημειώνεις ένα γκολ το σημαντικό είναι να μη χάσεις. Μια στιγμή αδράνεις στο 90ο λεπτό κόστισε την ήττα στην ομάδα, μία ήττα που βάσει της είκονας δεν άξιζε. Τα παιδιά προσπαθήσανε, δώσανε ό,τι μπορούσαν κι έδωσαν τα πάντα κι ακόμη παραπάνω. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, αλλά και στον κόσμο για τη στήριξη και το χειροκρότημα στο τέλος παρά την ήττα. Ο Παναθηναϊκός αξίζει και κέρδισε τον σεβασμό σήμερα όλων των φιλάθλων και όσων ξέρουν ποδόσφαιρο. Είναι μεγάλη ομάδα και το δείχνει σε κάθε παιχνίδι. Επειδή δεν είμαι μίζερος και δεν θέλω να γίνω, το μόνο που θέλω να πω είναι ότι θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Τα φάουλ που μας σφυρίζονται σε κάθε παιχνίδι είναι περισσότερα από αγώνα μπάσκετ. Απαιτούμε σεβασμό και θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο κι αυτό είναι το μόνο που απαιτούμε».

Για το αν βγαίνει πιο ισχυρός από αυτό το παιχνίδι: «Βγαίνει πιο ισχυρός. Το είχα πει μετά τον Πανθρακικό. Αυτή η ομάδα έχει ψυχή και είμαι σίγουρος ότι η συνέχεια θα είναι μόνο καλύτερη. Όταν χάνεις και δεν αξίζεις την ήττα αφήνει πίκρα».

Για το πόσο έχει δουλέψει την ομάδα στο θέμα της ψυχολογίας όταν έρχονται εις βάρος σφυρίγματα: «Η αρχή μας είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο κι αυτό που είπαμε από την πρώτη μέρα είναι να μην ασχολούνται με τη διαιτησία. Αν θέλει κάποιος να μας αδικήσει θα εκτεθεί. Είναι σημαντικό να ασχολούμαστε με το παιχνίδι και όχι με τον διαιτητή. Με ενδιαφέρει η ομάδα να κάνει αυτό που πρέπει μέσα στο γήπεδο».

Για τον Μέντες: «Ξέρω τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο. Ήταν σε απραξία από τον περασμένο Νοέμβριο. Χρειάζεται χρόνο για να έρθει στον ρυθμό που θέλουμε. Του ασκήθηκε κριτική που μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο. Δεν άλλαξα τη σκέψη μου για τον παίκτη και δεν αμφισβήτησε τον εαυτό του. Είναι ένα παιδί που δουλεύει κάθε μέρα και βοηθάει τους συμπαίκτες του. Είναι ευτυχία να έχεις τέτοιους παίκτες στην ομάδα και στα αποδυτήρια».

Για το αν είναι συγκυριακό το αποτέλεσμα: «Όταν έχεις τέσσερις κλασικές ευκαιρίες και δεν τις σημειώνεις γκολ, είτε είναι ο Φιγκερόα, ο Μέντες, ο Πράνιτς ή ο Τριανταφυλλόπουλος, θεωρώ ότι όλοι έχουν την ποιότητα αλλά έλλειψε η ηρεμία. Ο Μήτρογλου την είχε, έβαλε το γκολ και τελείωσε το παιχνίδι».

Για τη συνύπαρξη των Μπεργκ και Φιγκερόα, αλλά και τις μεγάλες μπαλιές: «Ήταν η τακτική μας να μεταφέρουμε την μπάλα στο επιθετικό μας τρίτο. Πιστεύαμε ότι θα παίζαμε στο ένας εναντίον ενός. Και ο Μπεργκ και ο Φιγκερόα μπορούν να διεκδικήσουν κάθε μπάλα. Είπα ότι είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα άρα κι από αυτά τα παιδιά».

Για τις αλλαγές των Φιγκερόα και του Λαγού: «Ο Φιγκερόα είχε μία ενόχληση στον δικέφαλο και ήταν αμφίβολο αν θα ξεκινήσει. Δεν έκανε προετοιμασία με την ομάδα και με το ιατρικό παρελθόν του θέλουμε να τον έχουμε και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Όχι να παίξει σήμερα και να λείψει σε πολλά ματς. Είπαμε ότι αν δεν είναι 100% έτοιμος δεν θα παίξει. Ξέραμε την ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού. Εμπιστεύτηκα τον παίκτη μου κι αυτός τον εαυτό του. Κάπου κουράστηκε και θέλαμε να φρεσκάρουμε την επίθεση με τον Κλωναρίδη. Ο Λαγός είχε κουραστεί κι έγινε αλλαγή τακτικής. Είχε και μία κίτρινη κάρτα και μπορεί να δεχόμασταν κόκκινη και να χάναμε τον παίκτη και το παιχνίδι. Απλά κάναμε εσωτερική αλλαγή με Πράνιτς αριστερά και Ζέκα δεξιά».

Για το αν θα πρέπει να βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός και για την εικόνα του Ολυμπιακού: «Η διαφορά πάντα φαίνεται στο γήπεδο κι αν άξιζε μία ομάδα να κερδίσει ήταν ο Παναθηναϊκός. Δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες και πιο κλασικές. Χρειάζεται βελτίωση και το λέμε συνέχεια. Ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητες και οι αδυναμίες μας. Δουλεύουμε καθημερινά και πρέπει να διορθώσουμε πολλά. Προσπαθούμε να έχουμε καλές εμφανίσεις και καλά αποτελέσματα. Ακόμα και μετά το γκολ προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε. Συνεχίζουμε, έχουμε δουλειά και προσπαθούμε κάθε μέρα και κάθε παιχνίδι να είμαστε καλύτεροι».

Για την εικόνα του Τριανταφυλλόπουλου κι αν είναι καλό σημάδι ότι τον στήριξαν οι συμπαίκτες του: «Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι ο στόχος μας ήταν να γίνουμε ομάδα και να εκπέμπουμε υγεία. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ο Κώστας είχε μία φυσιολογική αντίδραση, καθώς ήταν ίσως ο καλύτερός μας παίκτης. Του βγήκε η ένταση και το πάθος της στιγμής. Δεν πίστευε κανείς ότι θα χάναμε αυτό το παιχνίδι με βάση την εικόνα του αγώνα. Είναι μαθήματα για τα παιδιά και για όλους. Ήταν ένα παιχνίδι πρεστίζ και ξέρουμε πόση σημασία έχει. Το χειροκρότημα ήταν μία επιβράβευση στο τέλος. Στόχος μας σε κάθε παιχνίδι είναι να παλεύουμε και να κυνηγάμε σε κάθε λεπτό τη νίκη μέχρι το τέλος».

Για τον καλό Μέντες και το αν το σύστημα ταιριάζει στον Παναθηναϊκό: «Όπως έχω πει, αυτή τη στιγμή το game understanding είναι πολύ καλό και από τη στιγμή που γίνεται καλύτερη η καταννόηση μέρα με τη μέρα μπορούμε να αλλάξουμε διάταξη και να μην φαίνεται η διαφορά. Σαν ομάδα έχουμε το 4-3-3 ως βασικό σύστημα, αλλά σε κάθε παιχνίδι μπορούμε να αλλάζουμε και να προσαρμόζουμε το παιχνίδι μας όπως εμείς θέλουμε. Πάντα υπάρχει ένα πλάνο για να περιορίσουμε τον αντίπαλο».

Για το πρώτο του ντέρμπι: «Ήταν ένα παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα. Ήθελα να νικήσουμε όπως πάντα κάτι που ήθελαν και τα παιδιά, δυστυχώς δεν μας βγήκε. Κρίμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα