Δικαιώθηκε η Μίλαν

20:20 15/1/2013 - Πηγή: AEK365

Το όλο στόρι ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες σε φιλικό που έγινε στο Μπούστο Αρσίτσιο, πόλη ανάμεσα στο Βαρέζε και το Μιλάνο. Ο Μπόατενγκ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο όταν δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τιφόζι της Προ Πάτρια και όλη η υπόλοιπη ομάδα τον ακολούθησε. Οι κανονισμοί για μία τέτοια περίπτωση δεν είναι ξεκάθαροι και έτσι κάποιοι ζήτησαν να τιμωρηθεί ο Γκανέζος για την ενέργειά του...

Το απόγευμα της Τρίτης (15/01) η πειθαρχική επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αρχικά έκανε σαφές ότι «στους υπάρχοντες κανόνες δεν λέει πουθενά ότι μία ομάδα έχει το δικαίωμα να

διακόψει έναν αγώνα και να φύγει από το γήπεδο αν δεν δώσει άδεια ο διαιτητής», όμως στη συνέχεια ξεκαθάριζε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει τιμωρία για μία τέτοια περίπτωση.

«Παρόλα αυτά, οι θεμελιώδης αξίες που διέπουν τον αθλητισμό και μία πολιτισμένη κοινωνία δεν μας επιτρέπουν να τιμωρήσουμε ως ένδειξη αλληλεγγύης έναν άνθρωπο που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης για το χρώμα του δέρματός του».

Σημειώνεται ότι πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, έχει επανειλημμένως τονίσει ότι η αποχώρηση από το γήπεδο εξαιτίας ρατσιστικής επίθεσης «δεν είναι η απάντηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα