Δικαιούνται επίδομα θέρμανσης αλλά δεν το ζητάνε!

09:49 23/1/2013 - Πηγή: AEK365

Το υπουργείο Οικονομικών υπολόγιζε αρχικά πως το επίδομα θέρμανσης θα το ζητήσουν, αφού το δικαιούνται, περίπου 3 εκατομμύρια νοικοκυριά ωστόσο μέχρι σήμερα τα στοιχεία δείχνουν πως μόνο 400.000-450.000 νοικοκυριά το έχουν ζητήσει ενώ τα υπόλοιπα 2.500.000 δεν έχουν υποβάλει αίτηση.
Ο αριθμός όσων έχουν ζητήσει επίδομα θέρμανσης

είναι πολύ μικρός ωστόσο εκτιμάται πως οι υψηλές τιμές πώλησης των καυσίμων απέτρεψε αρκετούς από το να προμηθευτούν τις ποσότητες πετρελαίου που έχουν ανάγκη.
Πλέον στο υπουργείο Οικονομικών ψάχνουν να βρουν ποιοι δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης και δεν το έχουν ζητήσει με σκοπό να τους τα πληρώσει. Μάλιστα έχει δοθεί εντολή να γίνουν διασταυρώσεις για να βρεθεί αν υπάρχουν καταναλωτές που αγόρασαν πετρέλαιο για να ζεσταθούν αλλά δεν έχουν κάνει αίτηση για να εισπράξουν την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Είναι ενδεικτικό ότι για την φετινή σαιζόν έχουν δοθεί ως επιστροφές φόρου κατανάλωσης μόλις 21 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 6,5 εκατ. πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τον Δεκέμβριο και άλλα 15 εκατ. θα πιστωθούν έως τέλος του μηνός. Οι δικαιούχοι θα λάβουν τις ημέρες αυτές και την σχετική ειδοποίηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα