Στην τριάδα η Γιουνάιτεντ

16:47 28/2/2015 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE-27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ-ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: 1-0
Γήπεδο: Χόθορνς

Ανάσα πήρε η Γουέστ Μπρομ που κέρδισε με 1-0τη Σαουθάμπτον.

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για την Γουέστ Μπρομ, που στο δεύτερο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Μπεραχίνο έπειτα από κακή απομάκρυνση της μπάλας. Το δυναμικό ξεκίνημα των γηπεδούχων ανάγκασε τον Ρόναλντ Κούμαν να αλλάξει σύστημα, αλλά δεν ήταν αποδοτικό.
Τουλάχιστον όσον αφορά το σκοράρισμα, αφού οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στο γήπεδο, πίεσαν παραπάνω και επιχείρησαν να σπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Τάντιτς και Μανέ ωστόσο δεν βρήκαν

στόχο στις προσπάθειές τους.

Μάλιστα στο 30' η Γουέστ Μπρομ έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά ο Φόντε πρόλαβε τον αμαρκάριστο Γκάρντνερ.

Η επόμενη καλή ευκαιρία σημειώθηκε ένα αγωνιστικό μισάωρο αργότερα, με τον Σνιντερλίν να σουτάρει ελάχιστα άουτ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο 68' ο Μπερτράντ έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα, αλλά ο Γκρατσιάνο Πελέ που βιώνει ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα δεν κατάφερε να κάνει επαφή. Ο Ιταλός δεν μπόρεσε να βάλει την κατάλληλη δύναμη και σε σουτ του στο 86', με αποτέλεσμα ο Φόρτστερ να μπλοκάρει εύκολα.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Γκάρντνερ, Ντόουσον, ΜακΌλεϊ, Λέσκοτ, Γιάκομπ, Φλέτσερ, Μόρισον (72' Σεσενιό), Μπραντ, Μπεραχίνο (56' Μουλούμπου), Ιντέγιε (88' Μπερντ)

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Κλάιν, Γκάρντος (25' Ελία), Φοντέ, Γιοσίντα, Γουανιάμα (46' Ντέιβις), Σεϊντερλίν, Μπερτράντ, Μανέ, Τάντιτς (74' Τάντιτς), Πελέ

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: 1-0
Γήπεδο: Σεντ Τζέιμς Παρκ

Στις νίκες επέστρεψε η Νιούκαστλ μετά από τρεις αγωνιστικές, καθώς επικράτησε με 1-0 της Άστον Βίλα.

Στους φιλοξενούμενους ανήκε η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τον Γιάνμαατ να στέλνει... παραλίγο την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά την συνεργασία των Σινκλέρ και Μπεντεκέ. Οι «χωριάτες» έδειχναν να πατούν καλύτερα στο χορτάρι και να φτάνουν πιο εύκολα μπροστά από την αντίπαλη εστία, αλλά λίγο αργότερα είδαν το γκολ του Αγκμπονλαχόρ να μην μετρά, σωστά, καθώς ο Άγγλος επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι ευκαιρίες για την Βίλα συνεχίστηκαν και λίγο μετά τα μισά του πρώτου μέρους ο Κρουλ είπε... όχι στην εντυπωσιακή κεφαλιά του Μπεντεκέ, διατηρώντας το 0-0.

Και σαν να μην έφτανε μάλιστα αυτό, η Νιούκαστλ, κόντρα στην ροή του ματς, κατάφερε να προηγηθεί! Στο 37ο λεπτό ο Γιάνμαατ έκανε την σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα μετά την αδράνεια των αμυντικών έφτασε στον Σισέ, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Γκουζάν και να δώσει το προβάδισα στην ομάδα του! Ένα προβάδισμα που θα μπορούσε να διευρυνθεί, αν η προσπάθεια του Ριβιέρ έβρισκε στόχο λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Πιο δυνατά μπήκε στο ματς και στην έναρξη του δεύτερου μέρους η Άστον Βίλα, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Οι παίκτες του Σέργουντ είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεψων, αλλά ση πρώτη πολύ καλή στιγμή ήρθε ξανά για τη Νιούκαστλ, με τον Σισέ όμως να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Γκουζάν για δεύτερη φορά. Η απάντηση της Βίλα ήρθε λίγες στιγμές μετά, με την αλλά και πάλι ο Κρουλ αρνήθηκε το γκολ στον Μπεντεκέ που έψαχνε... απεγνωσμένα το γκολ!

Ο Βέλγος συνέχισε να είναι η βασική απειλή για τη Νιούκαστλ, αλλά δεν έβρισε τον τρόπο να νικήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Αλλά ακόμα και όταν το έκανε, το γκολ δεν μέτρησε καθώς υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Το παιχνίδι είχε «ανοίξει» και στην απέναντι πλευρά λίγο αργότερα ο Αγιόθε έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού, φτάνοντας κοντά στο δεύτερο γκολ για τις «καρακάξες». Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι, με τη Νιούκαστλ να επιστρέφει μετά από τρεις αγωνιστικές στις νίκες.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Γιάνμαατ, Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Αϊνταρά (61' Ρ. Τέιλορ), Αμπέιντ, Σισοκό, Ομπερτάν (78' Γκουφράν), Σάμι Αμεόμπι, Ριβιέρ (73' Αγιόθε), Σισέ

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκουζάν, Λόουτον (82' Μπακουνά), Οκορέ, Κλαρκ, Χάτον, Γουέστγουντ, Κλέβερλι, Ντελφ, Σινκλέρ (66' Ενζόμπια), Αγκμπονλαχόρ (73' Βάιμαν), Μπεντεκέ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.-ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: 2-0
Γήπεδο: Ολντ Τράφορντ

Τριάδα έπιασε η Γιουνάιτεντ που κέρδισε με 2-0 τη Σάντερλαντ.

Με διπλή ζώνη άμυνας η Σάντερλαντ προσπάθησε να κρατήσει τη Γιουνάιτεντ μακριά από την περιοχή της και εξαιρώντας δύο φάσεις, τα κατάφερε περίφημα στο πρώτο ημίχρονο. Αφού πρώτα ο Ντε Χέα κλήθηκε να επέμβει σε σουτ του Γουίκαμ που έκανε την κούρσα, δεν έδωσε στον Ντεφό και τελείωσε τη φάση μόνος τους αναγκάζοντας τον Ισπανό πορτιέρο σε δύσκολη απόκρουση, ο Γιάνγκ έκανε καλό δυνατό σουτ σε «ριμπάουντ» απομάκρυνσης από την άμυνα της Σάντερλαντ. Η τριάδα στην άμυνα της Γιουνάιτεντ χρειαζόταν... δουλειά και δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη όποτε οι «μαυρόγατες» έτρεχαν, όμως η μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου ήρθε στο 25', όταν ξανά σε συρτό αυτή τη φορά σουτ του Γιάνγκ, ο Ο'Σέι στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η ομάδα του Πογιέτ ανταπεξήλθε στην πίεση των τελευταίων λεπτών του πρώτου μέρους.

Ο Φαν Χάαλ με την έναρξη της επανάληψης έβγαλε τον κακό Ντι Μαρία και πέρασε στο ματς τον Αντνάν Γιανουζάι. Ο νεαρός Βέλγος από την πτέρυγα προσπάθησε να ανεβάσει τον ρυθμό του παιχνιδιού, όμως και πάλι η Γιουνάιτεντ δεν έδειχνε σημάδια βελτίωσης. Καλά - καλά δεν κατάφερναν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας να συνεννοηθούν μεταξύ τους, τη στιγμή που η Σάντερλαντ προσπαθούσε να ροκανίσει χρόνο και να συνεχίσει να έχει το ματς έτσι όπως το ήθελε. Στο 61' ο Γιανουζάι έκανε ένα καλό δυνατό σουτ που έφυγε άουτ και τρία λεπτά μετά, τα πάντα άλλαξαν. Ο Ο'Σέι κάνει πεντακάθαρο πέναλτι στον Φαλκάο, αποβάλλεται αντ' αυτού ο Μπράουν με τραγική απόφαση του ρέφερι και ο Ρούνεϊ λύνει το γόρδιο δεσμό από την άσπρη βούλα για το 1-0. Ο αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων» βρέθηκε στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή για να πάρει το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Παντίλιμον από σουτ του Γιανουζάι και με κεφαλιά σε κενή εστία έγραψε το τελικό 2-0 στο 84ο λεπτό.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Έβανς, Ρόχο, Ερέρα, Μπλιντ, Ντι Μαρία (45' Γιανουζάι), Ρούνεϊ (86' Μάτα), Γιάνγκ, Φαλκάο (68' Φελαϊνί)

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Παντίλιμον, Ρεβεγιέρ, Ο'Σέι, Μπράουν, Φαν Άνολτ, Κάτερμολ, Τζόνσον (81' Φλέτσερ), Λάρσον, Ζόρντι Γκόμεζ, Γουίκαμ (67' Βεργίνι), Ντεφό (67' Γκρέιαμ)

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΣΟΥΟΝΣΙ: 0-1
Γήπεδο: Ταρφ Μουρ

Συνεχίζει να βουλιάζει η Μπέρνλι, που γνώρισε εντός έδρας ήττα με 1-0 από τη Σουόνσι.

Δάφνες ποιότητας δεν διεκδίκησε ποτέ το παιχνίδι στο «Turf Moor». Ναι μεν στη Μπέρνλι ήξεραν ότι ήταν ακόμα ένα σημαντικότατο παιχνίδι μπροστά στο κοινό τους, όμως, στην πράξη έδειχναν ότι δεν είχαν την ποιότητα να κάνουν ζημιά στη Σουόνσι. Στην καλύτερη φάση του ημιχρόνου, στο 23ο λεπτό, ο Φαμπιάνσκι είπε όχι από κοντινή απόσταση στον Μπαρνς και οι «κύκνοι» ήταν κυρίως άνετοι, χωρίς απαραίτητα να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και να πιέσουν για κάποιο γκολ.

Η διαφορά ποιότητας ήταν τελικά αυτή που έκανε τη διαφορά στο παιχνίδι του «Turf Moor». Οι παίκτες του Ντάικ δεν είχαν αυτό το κάτι παραπάνω που θα τους επέτρεπε να γίνουν πιο επικίνδυνοι ή να μετουσιώσουν σε κάτι θετικό το παιχνίδι που έκαναν, με αποτέλεσμα η Σουόνσι να βρει ευκαιρία στο 64' και να σκοράρει. Ακόμα κι αν... δεν έκανε προσπάθεια, αφού ο Τρίπιερ έκανε λανθασμένη απομάκρυνση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 που έμελλε να είναι και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

ΜΠΕΡΝΛΙ: Χίτον, Τρίπιερ, Κιν, Σάκελ, Μι, Μπόιντ, Τζόουνς, Άρφιλντ, Κάιτλι (75' Βόουκς), Μπαρνς (90' Γιούτκεβιτς), Ινγκς

ΣΟΥΟΝΣΙ: Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Φερνάντες, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κι, Κορκ, Σέλβεϊ, Κάρολ (61' Μοντέρο), Γκομίς (92' Κάστρο Ολιβέιρα), Ράουτλετζ (90' Άματ)

ΣΤΟΟΥΚ-ΧΑΛ: 1-0
Γήπεδο: Μπριτάνια

Την ανοδική της πορεία συνεχίζει η Στόουκ που επικράτησε της Χαλ με 1-0.

Λίγα πράγματα είχε το πρώτο μισό του πρώτου μέρους στο «Μπριτάνια», με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και τους τερματοφύλακες να μην έχουν καθόλου δουλειά μπροστά από τις δύο εστίες. Η εικόνα του ματς δεν έλεγε να αλλάξει όσο περνούσε η ώρα! Παιχνίδι κέντρου, με κάποιες δυνατές μονομαχίες, αλλά καμία ουσιαστική φάση! Μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία αλλά δεν κατάφεραν... τίποτα, με το 0-0 να είναι αυτό που οδήγησε, φυσιολογικά, τους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Με μια αλλαγή για την Στόουκ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Χιουζ να αποφασίζει να αποσύρει τον Άιρλαντ και να περνά στη θέση του τον Τσάρλι Άνταμ. Όπως και στο πρώτο, οι φάσεις ήταν απειροελάχιστες, με την Στόουκ να προσπαθεί να κάνει κουμάντο, αλλά τη Χαλ να «κρατάει» καλά... Όλα αυτά όμως μέχρι το 71ο λεπτό! Όταν ο Πίτερ Κράουτς, ο οποίος είχε περάσει στη θέση του Ντιούφ ένα λεπτό νωρίτερα, νίκησε με κεφαλιά τον ΜακΓκρέγκορ και έγραψε το 1-0 για την Στόουκ, το οποίο δεν παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα!

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Μπάρντσλεϊ, Βόλφσαϊντ, Γουίλσον, Πίετερς, Γουίλαν, Ενζονζί, Άιρλαντ (46' Άνταμ), Μόουζες, Γουόλτερς, Ντιούφ (70' Κράουτς)

ΧΑΛ: ΜακΓκρέγκορ, Ντόουσον, Μπρους, ΜακΣέιν, Ελ Μοχαμαντί, Φιγκερόα (78' Ερνάντεζ), Χάντλστουυν, Λίβερμορ, Μέιλερ (62' Κουίν), Ραμίρεζ, Αλούκο (56' Εντόι)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: 1-3
Γήπεδο: Άμπτον Παρκ

Την παραμονή της κλειδώνει η Πάλας που πέρασε με 3-1 από την έδρα της Γουέστ Χαμ.

Στο 12' ο Πάντσεον χάρισε την κατοχή στην Γουέστ Χαμ και ο Κρέσγουελ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο, έστω και χωρίς να έχει τέτοια πρόθεση. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν τεράστια ευκαιρία, με τον Νομπλ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι από εκτέλεση φάουλ.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Μάρεϊ έφυγε στην αντεπίθεση και προσπάθησε να νικήσει τον Αντριάν χωρίς επιτυχία, με τον Ισπανό να αποκρούει, αστόχησε και πάλι στο 40' αλλά στο 41' πήρε την εκδίκησή του και άνοιξε το σκορ, αφού η κεφαλιά του με κατεύθυνση από την εστία δεν κατάφερε να απομακρυνθεί από τον Κρέσγουελ.

Έξι λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Σκοτ Νταν πάγωσε για ακόμη μία φορά την έδρα των «σφυριών» κάνοντας επίσης με κεφαλιά το 2-0. Στο 63' το παιχνίδι «τελείωσε», όταν ο Γκλεν Μάρεϊ πέτυχε το δεύτερό του τέρμα και έδωσε μεγαλύτερο προβάδισμα ασφαλείας στους «αετούς» με κεφαλιά ψαράκι.

Στην πρώτη του επιθετική ενέργεια στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Νενέ είχε δοκάρι στο 68', μένοντας λίγο μακριά από το να πετύχει ένα τέρμα που θα έδινε ελπίδες στο σύνολο του Άλαρνταϊς. Ένα λεπτό αργότερα ο Μάρεϊ έκανε θεαματική έξοδο, αντικρίζοντας την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μάικ Ντιν.

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα η Γουέστ Χαμ σημείωσε το πρώτο της τέρμα στο παιχνίδι με τον Ένερ Βαλένσια να στρώνει όμορφα την μπάλα μπροστά του και να νικάει τον Σπερόνι με διαγώνιο σουτ.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Τζένκινσον, Ριντ, Τόμκινς, Κρέσγουελ, Σονγκ (61' Νενέ), Κουγιατέ, Νομπλ, Ντάουνινγκ, Βαλένσια, Σακό

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Γουόρντ, Νταν, Ντιλέινι, Κέλι, Γέντινακ, Ματς (33' ΜακΆρθουρ), Πάντσεον, Ζαχά (72' Σόλα Αμεόμπι), Μπολάσι (83' Λέντλεϊ), Μάρεϊ

Keywords
Τυχαία Θέματα