Μετρά ώρες…

18:55 22/12/2012 - Πηγή: AEK365

LA LIGA- 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΛΑΓΑ- ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: 2-3
Γήπεδο: Ροσαλέδα

Μετρά μέρες ίσως και ώρες στο «Μπερναμπέου» ο Μουρίνιο και οι λόγοι πολλοί. Ο Πορτογάλος άφησε εκτός ενδεκάδας τον Κασίγιας, η Ρεάλ ηττήθηκε με 3-2 από τη Μάλαγα και πλέον βρίσκεται 16 βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα και πλέον το κλίμα δεν τον σηκώνει.

Το ματς ξεκίνησε με μεγάλες εκπλήξεις, καθώς ο Μουρίνιο άφησε στον πάγκο των επί δεκαετία βασικό γκολκίπερ της Ρεάλ, Ίκερ Κασίγιας, προτιμώντας τον Αντάν. Επίσης οι παίκτες και των δύο ομάδων εμφανίστηκαν με φανελάκια με μηνύματα για τον Τίτο Βιλανόβα.

Η Ρεάλ μπήκε δυνατά στο ματς και στο 2ο μόλις λεπτό ο Καμπαγιέρο πραγματοποίησε απίστευτη επέμβαση σε επ' ευθείας φάουλ του Κριστιάνο, ο οποίος στο 24ο λεπτό αστόχησε σχεδόν εξ επαφής. Δύο λεπτά μετά ο Ντι Μαρία βρέθηκε απέναντι στον Καμπαγιέρο, τσίμπησε την μπάλα αλλά ο Ντεμικέλις έκοψε πάνω στη γραμμή, ενώ στο 45' ο Καμπαγιέρο είπε όχι σε κεφαλιά του Πέπε.

Κι ενώ η Ρεάλ έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, η Μάλαγα άνοιξε το σκορ στο 49' στην πρώτη της ενέργεια στην επανάληψη. Ο Χοακίν από δεξιά έσπασε στον Ίσκο κι εκείνος με όμορφο σουτ νίκησε τον Αντάν. Στο 51' ο Αντάν πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση σε τετ α τετ με τον Πορτίγιο και στο επόμενο λεπτό ο Χοακίν αστόχησε για λίγο. Η Μάλαγα έχασε κι άλλη ευκαιρία με τον Σαβιόλα στο 54' και στο 57' ο Μπενζεμά δε βρήκε στόχο από καλή θέση. Τελικά οι Μαδριλένοι έφεραν στα ίσα το ματς με αυτογκόλ του Σάντσες στο 64' μετά από γύρισμα του Μπενζεμά, ενώ στο 66' το σουτ του Οζίλ πέρασε μόλις άουτ. ωστόσο στο 72' ο Χοακίν έκανε από δεξιά την σέντρα, ο Γκάμες με τακουνάκι δεν μπόρεσε να σκοράρει, αλλά ο Σάντα Κρουζ προ κενής εστίας έκανε το 2-1. και πριν προλάβει να αντιδράσει η Ρεάλ, δέχτηκε και 3ο γκολ στο 76ο λεπτό. Η Μάλαγα βγήκε στην κόντρα και ο Σάντ Κρουζ με συρτό σουτ νίκησε τον Αντάν για 2η φορά στο ματς, κάνοντας το 3-1. Στο 81ο λεπτό ο Καμπαγιέρο πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση σε σουτ του Μπενζεμά, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Γάλλος με κοντινό πλασέ μετά από πάσα του Οζίλ, μείωσε σε 3-2.

ΜΑΛΑΓΑ: Καμπαγιέρο, Μονρεάλ, Ντεμικέλις, Σάντσες, Γκάμες, Καμάτσο, Χοακίν (83' Σέμπα Φερνάντεθ), Πορτίγιο (70' Ιτούρα), Ίσκο, Ελισέου, Σαβιόλα (65' Σάντα Κρουζ).

ΡΕΑΛ: Αντάν, Αρμπελόα (58' Καγιεχόν), Πέπε, Ράμος, Εσιέν, Κεντίρα, Αλόνσο (77' Μόντριτς), Οζίλ, Ντι Μαρία (63' Κακά), Ρονάλντο, Μπενζεμά.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ- ΓΡΑΝΑΔΑ: 1-2
Γήπεδο: Ρέινο ντε Ναβάρα

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Γρανάδα που πέτυχε τεράστιο διπλό με 2-1 μέσα στην έδρα της Οσασούνα.

Η Οσασούνα άνοιξε το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με κεφαλιά του Νίνο μετά από κόρνερ, ενώ στο 16' ο Ιγκαλό σημάδεψε το δοκάρι των γηπεδούχων. Στο 17' ο Τόριε με άδειο τέρμα κατάφερε να αστοχήσει, ενώ στο 31' ήταν η σειρά του Ελ Αράμπι να χάσει το άχαστο. Στο 40' ο Φερνάντεθ πραγματοποίησε απίστευτη επέμβαση σε προσπάθεια του Ιγκαλό, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Μάινζ με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Η Γρανάδα γύρισε το ματς σε 2-1 με τρομερό σουτ του Μπενίτεθ στο 48ο λεπτό, ενώ στη συνέχεια ο Ρομπέρτο κατέβασε ρολά και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Φερνάντεθ, Φλάνιο, Αρίμπας, Νταμιά, Νάνο (77' Μπερτράν), Λόε, Πουνιάλ, Σεχούδο (65' Γιορέντε), Νίνο, Λαμά (46' Τόρες), Σόλα.

ΓΡΑΝΑΔΑ: Ρομπέρτο, Νιόμ, Λόπεθ, Μάνιζ, Σικέιρα, Ρίκο, Ιρνέ, Ελ Αράμπι (75' Γεμπντά), Τόριε (69' Ορτίθ), Μπενίτεθ (87' Ανγκούλο), Ιγκαλό

ΡΕΑΛ ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 1-3
Γήπεδο: Ζοσέ Θορίγια

Στα 91 γκολ σταμάτησε το κοντέρ του Μέσι για το 2013, καθώς ο Αργεντινός πέτυχε ένα εκ των δύο τερμάτων στη νίκη της Μπάρτσα με 3-1 επί της Βαγιαδολίδ. Όλοι οι παίκτες αφιέρωσαν τη νίκη στον Τίτο Βιλανόβα που περνά δύσκολες στιγμές.

Πριν από την έναρξη του ματς οι παίκτες και των δύο ομάδων εμφανίστηκαν με μπλουζάκια στα οποία υπήρχε γραμμένο μήνυμα στήριξης στον Τίτο Βιλανόβα.

Στο 5ο μόλις λεπτό ο Αλέξις έκανε το σουτ αλλά ο Ερνάντεθ απέκρουσε εντυπωσιακά, αλλά στη συνέχεια ο ρυθμός δεν ήταν καλός. Παρόλα αυτά στο 44' ο Μέσι έβγαλε αριστερά στον Άλμπα, εκείνος έκοψε την μπάλα στην περιοχή και ο Τσάβι με κοντινή προβολή έκανε το 1-0.

Η Μπαρτσελόνα πίεσε στην επανάληψη και στο 59' πέτυχε το 2-0. Ο Αλέξις πάτησε με τρομερό τακουνάκι στον Μέσι, εκείνος απέφυγε σαν σταματημένο έναν αμυντικό και με σουτ νίκησε τον Ερνάντεθ. Ο Αργεντινός είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία στο προηγούμενο λεπτό, αλλά εξιλεώθηκε με αυτό το τέρμα. Η Βαγιαδολίδ ανέβηκε από εκεί και πέρα και στο 88' ο Γκέρα με διπλή προσπάθεια έκανε από κοντά το 2-1. Στις καθυστερήσεις ο Τέγιο με όμορφη ενέργεια και ιδανικό πλασέ έκανε το τελικό 3-1.

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: Ερνάντεθ, Βαλιένυε, Μπαλενθιάγα, Σερένο, Ρουκαβινα, Σάστρε (82' Μπαράχα), Πέρες, Όσκαρ, Μπουένο (65' Πένια), Ομάρ, Μανούτσο (75' Γκέρα).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαντές, Πικέ, Άλβες, Μασεράνο, Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάβι, Τιάγκο (84' Ινιέστα), Μέσι, Πέδρο (90+3' Τέγιο), Αλέξις (77' Βίγια).

ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ- ΜΑΓΙΟΡΚΑ: 1-2
Γήπεδο: Μπενίτο Βιγιαμαριν

Τεράστιο διπλό πέτυχε η Μαγιόρκα που νίκησε με 2-1 τη Ρεάλ Μπέτις και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Η Μπέτις μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 5' ο Μάριο με δυνατό σουτ έκανε ο 1-0. Η Μπέτις ανέβασε κι άλλο στροφές, απείλησε στο 7' και στο 13' με σουτ των Κάμπε και Μολίνα, αλλά στο 30ο λεπτό ο Βίκτορ με κεφαλιά έφερε στα ίσα τα ματς.

Η Μαγιόρκα γύρισε τα ματς στο 48ο λεπτό με το πέναλτι του Μάρκεθ, ενώ στ 60' ο Αουάτ ειπε όχι σε σουτ του Κάστρο και στο 87' ο Μπενιάτ σούταρε άουτ από κοντά.

ΜΠΕΤΙΣ: Αντριάν, Νάτσο, Αμάγια, Μάριο, Τσίκα, Μπενιάτ, Πέρες (48' Ποθουέλο), Κάνιας, Μολίνα (63' Άγρα), Κάμπελ (53' Βαντίγιο), Κάστρο.

ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Αουάτ, Νσούε, Μαρτι, Νούνιες, Κέβιν, Μάρκεθ, Πίνα, Ζιοβάνι ντος Σάντος (74' Χέμεντ), Αριθμέντι (81' Ναβάρο), Μπιγάς, Βίκτορ (88' Κονσεϊσάο).

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ- ΣΑΡΑΓΟΣΑ: 0-2
Γήπεδο: Σαν Μαμές

Διπλό παραμονής πέτυχε η Σαραγόσα που επικράτησε με 2-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο μέσα στην Βασκονία.

Η Σαραγόσα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ στο 31ο λεπτό με το πέναλτι του Απόνιο. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 41' μετά από ασταθή απόκρουση του Ιραϊθόθ, ο Πόστιγκα με σουτ έκανε το 2-0. Η Μπιλμπάο έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-1 στο 43', όταν το σουτ του Ντε Μάρκος σταμάτησε στο δοκάρι της Σαραγόσα.

Στο 54' ο Πόστιγκα αστόχησε από καλή θέση, ενώ στο 78' ο Ρομπέρτο απέκρουσε την κεφαλιά του Ρομπέρτο. Στο 83' ο Οριόλ έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς αστόχησε από πολύ κοντά και στο 85' ο Ρομπερτο έδιωξε σε κόρνερ ακόμη μια κεφαλιά του Γιορέντε.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Αουρτενέτσε (46' Μαρτίνεθ), Λαπόρτε, Εκίθα, Ιραόλα, Σαν Χοσέ, Ντε Μάρκος, Αντέρ, Γκόμεθ, Μουνιαΐν (69' Γιορέντε), Αντουρίθ.

ΣΑΡΑΓΟΣΑ: Ρομπέρτο, Λούβενς, Σαπουνάρου, Άλβαρο, Αμπραχάμ, Απόνιο, Μοβίγια, Ροντρίγκεθ (70' Οριόλ), Ζουκουλίνι (74' Μπάμποβιτς), Μοντάνιες (86' Mάρι), Πόστιγκα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα