Δουλειά ως τα γεράματα για να έρθει ανάπτυξη

16:57 27/3/2012 - Πηγή: AEK365

Απαραίτητη είναι η λιτότητα για την Ελλάδα, όπως και για τις υπόλοιπες χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα, ώστε να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, χωρίς όμως η λιτότητα να είναι αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο για επιστροφή στην ανάπτυξη, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Ο κ. Γκουρία παρουσίασε στις Βρυξέλλες την ετήσια έκθεση του οργανισμού για την Ευρωζώνη, όπου

επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, ορισμένες βασικές προκλήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία το προσεχές διάστημα.

Ειδικότερα, σε ό, τι αφορά τη ρύθμιση της αγοράς αγαθών, ζητείται η μείωση των εμποδίων στον ανταγωνισμό και η ενίσχυση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην οικονομική δραστηριότητα.

Για την αγορά εργασίας απευθύνονται συστάσεις για μείωση του κόστους εργασίας, ενώ υπογραμμίζεται η ανάγκη μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ζητείται να δοθούν φορολογικά κίνητρα για την παράταση του χρόνου εργασίας των ηλικιωμένων εργαζομένων και υπογραμμίζεται η ανάγκη μείωσης της φορολογίας επί της εργασίας, καθώς και η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα