Έχει δοκιμάσει τα πάντα…

19:27 15/9/2013 - Πηγή: AEK365

Μία εβδομάδα πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις της ΑΕΚ για το φετινό πρωτάθλημα και στην πρόβα τζενεράλε -στο χθεσινό φιλικό με τον Ιωνικό- παρουσιάστηκε εκ νέου το ίδιο (μεγάλο και προς το παρόν άλυτο) πρόβλημα που βλέπουμε από την αρχή των φιλικών αγώνων που έχει δώσει η Ένωση το καλοκαίρι. Μία μεγάλη «τρύπα» στην άμυνα και μία... ανυπαρξία στις στημένες φάσεις των αντιπάλων. Δουλειά γίνεται στις προπονήσεις, αλλά σε καμία περίπτωση

δεν φαίνεται να βγαίνει στο γήπεδο και ο Τραϊανός Δέλλας, αφενός θα πρέπει να προβληματίζεται έντονα, αφετέρου θα πρέπει να δουλέψει ακόμα πιο εντατικά, προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

Βεβαίως, το μεγάλο όπλο στα στόπερ, που ακούει στο όνομα Μπρούνο Τσιρίλο, δεν ήταν στη διάθεση του «Τράι» και δεδομένα όταν θα είναι απολύτως έτοιμος, τότε θα αλλάξουν πολλά. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για την άμυνα της ΑΕΚ, καθώς σε επίπεδο προσώπων, μέχρι τώρα ο προπονητής της ΑΕΚ έχει δοκιμάσει τα πάντα... Σε κάθε πιθανό συνδυασμό.
Το aek365 σας παρουσιάζει όλα τα αμυντικά δίδυμα που έχει χρησιμοποιήσει ο Τραϊανός Δέλλας στα μέχρι τώρα παιχνίδια της ΑΕΚ και τι έχουν κάνει, αποδεικνύοντας πως με ελάχιστες εξαιρέσεις, τίποτα δεν δούλεψε σωστά. Σε μία συνολική εικόνα θα αντιληφθούμε πως η ΑΕΚ στα επτά φιλικά που έχει δώσει μέχρι στιγμής, απέναντι σε ΑΕ Διμηνίου, Ρήγα Φερραίο, Καλαμαριά, Νίκη Βόλου, Καλλιθέα, Ομόνοια και Ιωνικό (υπάρχουν ακόμα αυτά με Νέα Ιωνία, Χαϊδάρι και το τουρνουά της Ραφήνας, αλλά δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα), έχει δεχτεί σε όλα γκολ.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά όλα τα κεντρικά δίδυμα που έχουν αγωνιστεί. Τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής έχουν μαζί οι Τσούπρος και Σταθάκης, έχοντας συνυπάρξει για 210 λεπτά (35', 25', 60', 90'), με την ΑΕΚ να έχει δεχτεί 3 γκολ. Επίσης για δύο 45λεπτα έχουν αγωνιστεί οι Ντούμπερετ και Τζανετόπουλος, έχοντας ένα γκολ στο παθητικό τους. Τσούπρος και Τζανετόπουλος έχουν αγωνιστεί για δύο μισάωρα και είναι μακράν το... χειρότερο κεντρικό δίδυμο, με 3 γκολ (2 με Νίκη Βόλου και 1 με Ομόνοια), ενώ αυτοί που φαίνεται να απέδωσαν καλύτερα, βάσει της συνολικής εικόνας, ήταν οι Σταθάκης και Ρόβας, στα 66' που αγωνίστηκαν μαζί, με την Ομόνοια. Από εκεί και πέρα έχουμε δει επίσης τους Ντούμπερετ και Σταθάκη για 64' (με Καλαμαριά όπου δέχθηκαν ένα γκολ), όπως και τον Κέζο με τον Σταθάκη, για 55' (10',45'). Αυτά μέχρι χθες, όπου... γνωρίσαμε δύο ακόμα δίδυμα. Αρχικά με τους Τζανετόπουλο και Σταθάκη (62' και 2 γκολ) και εν συνεχεία τον Τζανετόπουλο με τον Τσιρίλο, για τα υπόλοιπα λεπτά του φιλικού με τον Ιωνικό.

Από τα παραπάνω μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα, όπως το γεγονός ότι ο Δέλλας (και σωστά) δεν έχει μείνει καθόλου ικανοποιημένος (και πως θα μπορούσε) από την εικόνα που έχουν παρουσιάσει οι παίκτες του. Και για αυτόν τον λόγο ψάχτηκε σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, ώστε να καταλήξει στο καλύτερο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Έφτασε μάλιστα σε σημείο να υπολογίζει έναν αμυντικό μέσο (Ρόβα), περισσότερο ως κεντρικό αμυντικό, παρά για τη φυσική του θέση, βλέποντας ότι αυτός μπορεί να... σουλουπώσει κάπως την κατάσταση.

Όπως προέκυψε, τελικά τίποτα δεν δούλεψε σωστά και για αυτό η ΑΕΚ προχώρησε στην απόκτηση του Μπρούνο Τσιρίλο, προκειμένου να βάλει μία τάξη. Πλέον όλοι ποντάρουν στον Ιταλό, προκειμένου να μην παρουσιαστούν παρόμοια φαινόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα