Έχει και συνέχεια...

08:32 18/9/2013 - Πηγή: AEK365

5ος ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΛΚΕ-ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ
Γήπεδο: Veltins Arena, Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Με στόχο να μπει με το δεξί στους ομίλους η Σάλκε υποδέχεται την Στεάουα Βουκουρεστίου η οποία επιστρέφει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν στον τιμωρημένο Τζόουνς και στον τραυματία Χούγκλαντ ενώ αντίθετα επανέρχονται οι Σαντάνα και Φουχς. Η Στεάουα δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα αλλά έχει να αντιμετωπίσει την αρνητική παράδοση που έχει κόντρα σε γερμανικές

ομάδες καθώς έχει μια νίκη σε 16 παιχνίδια, το 1957 κόντρα στην Ντόρτμουντ.

ΤΣΕΛΣΙ-ΒΑΣΙΛΕΙΑ
Γήπεδο: Stamford Bridge, Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Ο Ζοσέ Μουρίνιο επέστρεψε στην Τσέλσι όχι μόνο για να την οδηγήσει ξανά στην κορυφή της Premier League αλλά και για να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε στην πρώτη του θητεία, να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Η κάτοχος του Europa League υποδέχεται την επικίνδυνη Βασιλεία η οποία αποδεικνύεται ο... κακός δαίμονας των αγγλικών ομάδων. Υπενθυμίζεται πως η ελβετική ομάδα πρόπερσι είχε αφήσει εκτός της φάσης των "16" την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ πέρσι απέκλεισε την Τότεναμ στο Europa League.
Ο Μουρίνιο δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα σε αντίθεση με τον Μουράτ Γιακίν που δεν υπολογίζει στον Ντιέ και Ελνένι.
Πέρσι οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν στα ημιτελικά του Europa League με την Τσέλσι να προκρίνεται και να κατακτά το τρόπαιο.

6ος ΟΜΙΛΟΣ

ΜΑΡΣΕΪΓ-ΑΡΣΕΝΑΛ
Γήπεδο: Βελοντρόμ, Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)

Το αήττητο που διατηρεί επί γαλλικού εδάφους στους τελευταίους εννέα αγώνες θέλει να διατηρήσει η Άρσεναλ και αυτό θα συμβεί αν φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Μασσαλία κόντρα στην Μαρσέιγ. Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν υπολογίζει σε Ζιρού, Αρτέτα, Ντιαμπί και Ποντόλσκι σε αντίθεση με Οζίλ και Μερτεσάκερ που υπολογίζονται κανονικά. Η Μαρσέιγ θέλει να πετύχει κάτι φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ελί Μπάουπ να υπολογίζει κανονικά στον Αντρέ Αγιού και στον Ντιαβαρά.

ΝΑΠΟΛΙ-ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Γήπεδο: Σαν Πάολο, Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Νάπολι και Μπορούσια Ντόρτμουντ θέλουν να ξεκινήσουν νικηφόρα την εφετινή τους προσπάθεια στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ράφα Μπενίτεθ και τον Γιούργκεν Κλοπ να δίνουν σύνθημα νίκης. Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και προέρχονται από την 3η νίκη τους στην Serie A ενώ η περσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στην Bundesliga με τον Κλοπ να μην υπολογίζει στον Κελ, στον Γκουντογκάν και στον Πίστσεκ ενώ ο Μπλαστσικόφσκι θα είναι στην διάθεση του Γερμανού τεχνικού.
Ο Μπενίτεθ ευελπιστεί να βάλει τέλος στην αρνητική παράδοση που έχει κόντρα σε γερμανικές ομάδες καθώς έχει πέντε ήττες και καμία νίκη σε επτά αναμετρήσεις.

7ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ-ΠΟΡΤΟ
Γήπεδο: Ερνστ Χάπελ, Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)

Η Πόρτο εμφανίζεται ως το φαβορί κόντρα στην Αούστρια Βιέννης που κάνει το ντεμπούτο της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν στις υπηρεσίες των Βρσιτς, Γκρούνγολντ και Γκόργκον ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν υπολογίζουν σε Μαϊκόν, Ρέγιες και Ισμαΐλοφ. Η Πόρτο επιστρέφει στο "Ερνστ Χάπελ" εκεί όπου κατέκτησε το πρώτη της ευρωπαϊκό τρόπαιο νικώντας 2-1 την Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Γήπεδο: Βιθέντε Καλντερόν, Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και θέλει να πάρει από την αρχή το προβάδισμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο και να διατηρήσει το αήττητο που έχει στην έδρα της. Σημαντικό πρόβλημα για τον Ντιέγκο Σιμεόνε η απουσία του Ντιέγκο Κόστα, έχει πετύχει 4 γκολ φέτος, με τον Μιράντα να είναι διαθέσιμος. Η Ζενίτ με... όπλο τον Ντάνι, 6 γκολ μέχρι στιγμής, θα προσπαθήσει να φύγει από την Μαδρίτη με θετικό αποτέλεσμα την στιγμή που ο Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν υπολογίζει στον Ανιούκοφ με τον Χουλκ να είναι στην αποστολή.
Σημειώνεται πως η Ατλέτικο στα τελευταία 13 εντός έδρας παιχνίδια στην Ευρώπη έχει 12 νίκες με μοναδική ήττα αυτή από την Ρούμπιν Καζάν τον Φεβρουάριο. Από την άλλη, η Ζενίτ σε πέντε επισκέψεις της στην Ισπανία έχει ισάριθμες ήττες.

8ος ΟΜΙΛΟΣ

ΜΙΛΑΝ-ΣΕΛΤΙΚ
Γήπεδο: Σαν Σίρο, Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Η Μίλαν υποδέχεται την Σέλτικ και θέλει την νίκη παρά το γεγονός πως στην διάθεση της υπάρχουν μόλις 13 παίκτες ενώ αμφίβολος είναι ο Πόλι. Από την άλλη μεριά, η πρωταθλήτρια Σκωτίας θα παίξει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τον Μάθιους να είναι στην διάθεση του Νιλ Λένον ενώ αμφίβολος είναι ο Λέντλεϊ. Η Μίλαν έχει εξαιρετική παράδοση κόντρα σε σκωτσέζικες ομάδες εντός έδρας καθώς σε επτά παιχνίδια έχει έξι νίκες και μια ισοπαλία. Αντίθετα, η Σέλτικ σε δέκα επισκέψεις της στην Ιταλία έχει τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες. Πάντως η πιο σημαντική στιγμή της Σέλτικ κόντρα σε ιταλική ομάδα ήταν το 1967 όταν κέρδισε την Ίντερ και κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΓΙΑΞ
Γήπεδο: Καμπ Νου, Διαιτητής: Σβεν Όντβαρ Μον (Νορβηγία)

Η Μπαρτσελόνα των 4 Κυπέλλων Πρωταθλητριών υποδέχεται τον Άγιαξ των, επίσης, 4 Κυπέλλων Πρωταθλητριών με τον Χεράρδο Μαρτίνο να θέλει να συνδυάσει το ντεμπούτο του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι με νίκη. Ζόρντι Άλμπα, Πουγιόλ, Κουένκα και Αφελάι είναι εκτός μάχης για την πρωταθλήτρια Ισπανίας. Όσο για τον Άγιαξ, θα προσπαθήσει να προκαλέσει προβλήματα στην Μπαρτσελόνα με τον Φρανκ Ντε Μπουρ με τον Ντε Γιόνγκ να είναι στην αποστολή αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα ξεκινήσει βασικός.
Από την σεζόν 2003-2004 έχει να κερδίσει ο Άγιαξ ισπανική ομάδα, 1-0 την Θέλτα, μιας και από τότε έχει οκτώ ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η τελευταία φορά που οι πρωταθλητές Ολλανδίας κέρδισαν στην Ισπανία ήταν την σεζόν 1996-1997 όταν επικράτησαν της Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-2 για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τον νυν προπονητή του Άγιαξ, Φρανκ Ντε Μπουρ να πετυχαίνει ένα από τα τρία τέρματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα