«Εδώ ακόμα και αν χάσεις, ο κόσμος σε χειροκροτεί» (VIDEO)

16:37 6/4/2013 - Πηγή: AEK365

Στο επίσημο κανάλι της Φούλαμ μίλησε ο Γιώργος Καραγκούνης και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το αγγλικό πρωτάθλημα, την ομάδα του Λονδίνου ενώ αναφέρθηκε και στην κουλτούρα των Άγγλων φιλάθλων οι οποίοι, όπως είπε, ακόμα και στην ήττα θα χειροκροτήσουν αρκεί να δουν προσπάθεια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής μεσοεπιθετικός
- Για την Premier League: «Γενικά η Πρέμιερ Λιγκ, είναι από τα δυσκολότερα Πρωταθλήματα στον κόσμο, αν όχι το πιο δύσκολο και η ποιότητα και των μέσων και γενικά των ομάδων

είναι πολύ μεγάλη. Για μένα ήταν ένα καινούργιο κίνητρο εδώ που ήρθα στη Φούλαμ, στην Premier League και με το να έχεις καινούργια κίνητρα θέλεις να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς. Αυτό προσπαθώ και εγώ να κάνω για να παίξω σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα».
- Για τις προηγούμενες ομάδες του: «Στα προηγούμενα χρόνια μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ είχα παίξει με ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ, η Λίβερπουλ και άλλες τέτοιες ομάδες. Τώρα είναι καλύτερα από ό,τι φανταζόμουν γιατί πραγματικά εδώ είναι χαρά για κάποιον ποδοσφαιριστή να παίζει σε αυτό το Πρωτάθλημα. Έχει πολύ ρυθμό το παιχνίδι, κάτι που μου αρέσει, είναι πολύ ωραία τα γήπεδα, γεμάτα κόσμο και γενικά για έναν ποδοσφαιριστή είναι ότι καλύτερο μπορεί να του τύχει το να παίξει σε ένα πρωτάθλημα όπως η Premier League».
- Για το Λονδίνο: «Σίγουρα το Λονδίνο είναι μια μεγάλη πόλη, πολύ ωραία. Μένω σε ένα πολύ ωραίο μέρος, έχω και κάποιους φίλους και κάποιους Έλληνες που είναι εδώ πολλά χρόνια και με έχουν βοηθήσει, είναι πολύ ευχάριστα, δεν σου λείπει τίποτα. Αν θέλεις να πας μια βόλτα, κάποια εστιατόριο για φαγητό, έχεις τα πάντα».
- Για την εμπειρία του και την επιρροή στους νέους: «Εγώ είμαι μεγάλος σε ηλικία και έχω παίξει σίγουρα πολλά παιχνίδια, σε πολλές διοργανώσεις. Και εγώ όταν ήμουν στην ηλικία των νεαρών αυτών παικτών προσπαθούσα από τους πιο έμπειρους να πάρω πράγματα, να δω κινήσεις και κάποια πράγματα που θα μπορούν να με βοηθήσουν .Έτσι τώρα και εγώ προσπαθώ με αυτά που κάνω στο γήπεδο, ή καμιά φορά να μιλάω με κάποιους νεότερους ώστε να τους περάσω κάποια πράγματα και να τους βοηθήσω, γιατί σίγουρα ως πιο έμπειρος θα μπορέσω να το κάνω αυτό. Με χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί έτσι είναι στο ποδόσφαιρο, αλυσίδα. Όπως εγώ έπαιρνα από τους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους, τώρα γίνεται το ίδιο με τους μικρότερους, προσπαθώ να τους δίνω πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και εκτός».
- Για το πάθος του και το δέσιμο με τον κόσμο: «Θυμάμαι από μικρός πάντα ήμουν έτσι, πάντα όταν έπαιζα στον αγωνιστικό χώρο με οποιαδήποτε ομάδα ήθελα να κερδίζω και όταν θέλεις να κερδίζεις πολύ σου βγαίνει το πάθος και υπέρμετρο μερικές φορές, αλλά έτσι είναι το χαρακτηριστικό μου, το αγωνιστικό, να μπορώ να δίνω τα πάντα. Όσο για τους οπαδούς, πραγματικά με έχουν αγαπήσει από την πρώτη στιγμή και θέλω μέσα στον αγωνιστικό χώρο να δίνω τα πάντα και για αυτούς, γιατί είναι πάντα μαζί μας και στις καλές στιγμές και στις πιο δύσκολες. Κάτι που στην Ελλάδα δεν γινόταν ποτέ. Θυμάμαι όταν χάναμε, όπως κι αν παίζαμε είχαμε προβλήματα, διάφορα γιουχαΐσματα ή οτιδήποτε, ενώ εδώ αν αν παίξεις, ακόμα κι αν χάσεις ο κόσμος σε χειροκροτεί αν προσπαθήσεις κι αυτό για μένα είναι κάτι πολύ σημαντικό και αυτή την αγάπη του κόσμου την έχω εκτιμήσει πάρα πολύ και θέλω να δίνω τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε αγώνα».
- Για τα γκολ του: «Ήταν πολύ ωραίες στιγμές πραγματικά, είναι πολύ ευχάριστο να πετυχαίνεις γκολ και εντός έδρας, μπροστά στους οπαδούς της ομάδας σου και να τους κάνεις χαρούμενους. Ήταν ωραίες στιγμές και ωραία γκολ και γενικά το να βάζεις γκολ είναι πολύ ωραία, ειδικά όταν στο γήπεδο είναι οι οπαδοί της ομάδας σου».
- Για τη Φούλαμ: «Είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις τρεις προηγούμενες ομάδες που έχω πάει και έχω παίξει και είναι σίγουρα πολύ μεγάλες όπως ο Παναθηναϊκός, η Ίντερ και η Μπενφίκα. Μου έχει κάνει εντύπωση η οργάνωση εδώ, το οικογενειακό κλίμα. Όλοι οι συμπαίκτες σε βοηθούν, όλο το τιμ είναι κοντά σου, οι γιατροί, οι φυσικοθεραπευτές, οι φροντιστές. Έχει πολύ ωραίο και οικογενειακό κλίμα στο γήπεδο, είναι μια ατμόσφαιρα πολύ ζεστή. Είναι πολύ ωραίο να παίζεις για μια ομάδα όπως η Φούλαμ για όλους αυτούς τους λόγους. Για το οικογενειακό κλίμα και για το ότι είναι μια καλή ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα