Εύκολο απόγευμα στην Κηφισιά

21:01 3/1/2012 - Πηγή: AEK365

Την 8η συνεχόμενη νίκη του (5η σερί με σκορ 3-0) πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στο Ζηρίνειο, επικρατώντας του μαχητικού ΑΟ Κηφισιάς, που ιδιαίτερα στο πρώτο και στο τρίτο σετ ηττήθηκε στις λεπτομέρειες, γνωρίζοντας την τέταρτη συνεχόμενη ήττα του.
Στο πρώτο σετ έγινε μεγάλη μάχη, με τον ΑΟ Κηφισιάς να ανατρέπει το 13-15 υπέρ του Ολυμπιακού

και να προηγείται με 18-17 (άουτ επίθεση του Κοκκινάκη), ωστόσο οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με νέο δικό τους σερί και με τρεις πόντους του Χιμένες προηγήθηκαν με 18-20. Η Κηφισιά ισοφάρισε 20-20 κι οι δύο ομάδες πήγαν μαζί μέχρι το 23-23 που έγινε 23-25 με χαμένο σερβίς του Καριπίδη και άουτ επίθεση της Κηφισιάς.
Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός με όπλο το μπλοκ του κατάφερε από την αρχή να πάρει μια σημαντική διαφορά (4-8), την οποία σιγά, σιγά διεύρυνε (9-16, 12-20) και έφτασε εύκολα στο 0-2.
Η απάντηση του ΑΟΚ ήρθε στο τρίτο όπου με πασαδόρο τον Άγγελο Καρακίτσο βρήκε ξανά καλό ρυθμό, ενώ ο Ολυμπιακός με τον Σωτηρίου αντί του Νοβότνι αντιμετώπιζε προβλήματα στην επίθεση και έτσι το σκορ έγινε 8-5 για να προηγηθούν οι γηπεδούχοι με 12-6 (μπλοκ Εστράδα σε Κανέλλο). Ο Ολυμπιακός 'μάζεψε' τη διαφορά μειώνοντας σε 13-10, με τον ΑΟΚ να ξεφεύγει εκ νέου με 18-12, αλλά το 20-15 έγινε 20-19 με τρία συνεχόμενα του Κανέλλου (δύο στον Εστρεάδα, ένα στον Μπέλλο, με τον Νοβότνι, ο οποίος είχε επανέλθει, να είναι στο σερβίς).
Με την άουτ επίθεση του Ντε Ρόκο ο Ολυμπιακός έφτασε στο 21-21, για να προηγηθεί με 23-24 χάρις στην κόντρα επίθεση του Νοβότνι, όμως το πρώτο ματς μπολ χάθηκε με το σερβίς του Κοκκινάκη στο φιλέ. Στην επόμενη φάση ο Φιλίποφ 'έσωσε' την κακή υποδοχή του Κοκκινάκη με μπλοκ στον Μπέλο και ακολούθησε το μπλοκ του Κανέλλου στον Καριπίδη για να τελειώσει το ματς.
«Θεωρώ ότι δεν παίξαμε άσχημα, αλλά υστερήσαμε στην επίθεση. Παρόλο που ήμασταν σοβαροί και πειθαρχημένοι στην υποδοχή, ενώ αντιμετωπίσαμε καλά τον Ολυμπιακό σε μπλοκ και άμυνα, με 40% στην επίθεση δεν μπορείς να κερδίσεις τον Ολυμπιακό», δήλωσε ο Κώστας Αρσενιάδης κι αναφερόμενος στη συνέχεια τόνισε: «Έχουμε περιθώρια βελτίωσης, αλλά έχουμε κι αδυναμίες τις οποίες πρέπει να βελτιώσουμε και να αποκτήσουμε σταθερότητα».
Ικανοποιημένος εμφανίστηκε κι ο Γιάννης Καλμαζίδης από την εμφάνιση της ομάδας του. «Ήμασταν σοβαροί από την αρχή, δείξαμε αποφασιστικότητα για να κερδίσουμε έναν υπολογίσιμο αντίπαλο σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο... Στο τρίτο σετ χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, αλλά συνήλθαμε και με καθαρό μυαλό καταφέραμε να ανατρέψουμε τη διαφορά...», είπε ο τεχνικός των πρωταθλητών ενώ όταν ρωτήθηκε για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ηρακλή και την 'κόντρα' με τον Ρολάντο Ντεσπέιν τόνισε: «Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και σίγουρα με την προσθήκη του Ντεσπέιν ο Ηρακλήςθα είναι πιο δυνατός. Κι εμείς όμως θα τους παίξουμε στα ίσια, αλλά προβλέψεις δεν γίνονται σε τέτοια ματς».
Τέλος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενίσχυσης του Ολυμπιακού ο κ. Καλμαζίδης ξεκαθάρισε ότι: «Ακόμη δεν υπάρχε
Keywords
Τυχαία Θέματα