Έφυγε από το σπίτι της γιατί δεν είχε τουαλέτα

11:16 14/2/2012 - Πηγή: AEK365

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να εγκαταλείψεις τη συζυγική κατοικία αμέσως μετά το γάμο. Μία γυναίκα από το κρατίδιο Μάντια Πραντές στην Ινδία έφυγε από το σπίτι του συζύγου της επειδή δεν είχε τουαλέτα!

Όμως η Ανίτα Νάρε ήταν δίκαιη και απέστρεψε στο σπίτι οκτώ ημέρες μετά, αφού ο άντρας της είχε χτίσει μία τουαλέτα με τις οικονομίες του και βοήθεια από τους συγχωριανούς του.

Μία Μη Κυβερνητικό Οργάνωση πρόσφερε αμοιβή 10.000 δολαρίων στη νεαρή γυναίκα για τη «γενναία» απόφασή της που ανάγκασε τον σύζυγό της να φτιάξει μία τουαλέτα.

Περισσότεροι από μισό δισεκατομμύριο

Ινδοί δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές υποδομές υγιεινής.

Το πρόβλημα είναι οξύ και είναι κυρίως οι γυναίκες στις αγροτικές περιοχές της χώρας που υποφέρουν.

Ο άνδρας της Ανίτα Νάρε είπε πως δεν μπορούσε να χτίσει τουαλέτα λόγω έλλειψης χρημάτων και παραδέχτηκε πως η γυναίκα του γύρισε μόλις έφτιαξε το χώρο.

Το πόσο έντονο είναι το πρόβλημα στην Ινδία αποτυπώνεται στον νέο νόμο που ισχύει σε διάφορα κρατίδια, ο οποίος υποχρεώνει όσους εκλέγονται στις δημοτικές αρχές να κατασκευάζουν τουαλέτα με καζανάκι στο σπίτι τους σε διάστημα ενός χρόνου από την εκλογή τους. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν να αποβληθούν από το σώμα.

Ο νόμος για τις υποχρεωτικές τουαλέτες αποτελεί μέρος της πολιτικής με τίτλο «υγιεινή για όλους» που προωθεί η ινδική κυβέρνηση. Στόχος του προγράμματος είναι να αποτρέψει την αφόδευση σε ανοιχτούς χώρους, που είναι κανόνας σε αγροτικές και φτωχές περιοχές της χώρας. Για την υλοποίηση του προγράμματος διατίθενται ειδικά κονδύλια για την κατασκευή χώρων προσωπικής υγιεινής και την αποτροπή της... συλλογής κοπράνων, κάτι που συνήθως αναλαμβάνουν άνθρωποι από χαμηλές κάστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα