Έγραψε ιστορία ο Λαζάροφ

01:16 29/1/2012 - Πηγή: AEK365

Ιστορία στο Ευρωπαϊκό χάντμπολ έγραψε ο Κίριλ Λαζάροφ. Ο Σκοπιανός σούπερ σταρ με τα 8 γκολ που σημείωσε κόντρα στην Σλοβενία έφτασε τα 61 και πλέον μπορεί να πανηγυρίζει και δύο λόγους: α) Για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ αυτού του Ευρωπαϊκού, αφού ο Σλοβένος Γκάγιτς που δεν θα αγωνιστεί σε άλλο ματς έχει 48 και οι Χάνσεν (Δανία), Τσούπιτς (Κροατία)

που έχουν ένα ακόμα αγώνα έχουν σκοράρει 36 και 35 φορές αντίστοιχα και β) για το γεγονός πως πλέον είναι ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αφού ξεπέρασε και τον Ισλανδό Όλαφουρ Στέφανσον που στο τουρνουά του 2002 είχε σημειώσει 58 τέρματα.

Ο 31χρονος δεξιός ίντερ της Ατλέτικο Μαδρίτης πέτυχε τα 61 τέρματα σε 7 παιχνίδια (μ.ο. 8,7 ανά ματς) και έχοντας μάλιστα ποσοστό ευστοχίας 54%!

Ο αρχηγός της ΠΓΔΜ έτσι μπήκε στο πάνθεον του αθλήματος, αφού είχε καταφέρει αντίστοιχο επίτευγμα και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2009, όταν πέτυχε 92 γκολ σε 9 ματς, τα οποία είναι τα περισσότερα που έχουν επιτευχθεί ποτέ από έναν αθλητή.

Μάλιστα λίγους μήνες αργότερα βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσβενκόφσκι με το μετάλλιο προσφοράς στην χώρα!

Keywords
Τυχαία Θέματα