Είχαν φυλακή έναν μυθομανή, αντί για το δολοφόνο!

21:02 23/8/2012 - Πηγή: AEK365

Πάνω από 20 χρόνια οι σουηδικές αρχές πίστευαν ότι είχαν στις φυλακές τους έναν κατά συρροή δολοφόνο, όμως τελικά αποδείχθηκε ότι ο περιβόητος δολοφόνος ήταν ένας απλός μυθομανής!

Σύμφωνα με το βιβλίο του δημοσιογράφου Χάνες Ράσταμ «Τόμας Κουίκ: Η δημιουργία ενός κατά συρροή δολοφόνου» ο 62χρονος Σουηδός Τόμας Κουίκ από το 1990 βρισκόταν στη φυλακή καθώς είχε ομολογήσει ότι στο διάστημα 1975 -1985 διέπραξε 30 δολοφονίες, περιγράφοντάς μάλιστα με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Σύμφωνα όμως με τον συγγραφέα οι φόνοι που ομολόγησε ότι έκανε ο Κουίκ ήταν απλώς προϊόν της

φαντασίας του και ο ίδιος δεν ήταν δολοφόνος αλλά μυθομανής.

Οι 30 δολοφονίες έγιναν από το 1975 έως το 1985 σε Σουηδία, Νορβηγία, Δανία και Φινλανδία, αλλά ποτέ δεν είχαν βρεθεί οι δολοφόνοι. Ο Κουίκ συνελήφθη το 1990 για μια ένοπλη ληστεία και οι δικαστές αποφάσισαν ότι πρέπει να ακολουθήσει ψυχοθεραπεία.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριών, ο Κουίκ περιέγραψε ακρίβεια στους ψυχοθεραπευτές τους φόνους που όπως είπε είχε διαπράξει. Μάλιστα, το έκανε με κάθε λεπτομέρεια, αναλύοντας το πώς στραγγάλιζε, βίαζε, μαχαίρωνε, τεμάχιζε και έτρωγε τα θύματά του.

Φυσικά αμέσως θεωρήθηκε ένοχος και καταδικάστηκε και για τους 30 φόνους.

Τελικά όμως όπως αναφέρει ο Ράσταμ ο Κουίκ είχε αλιεύσει όλες τις λεπτομερείς πληροφορίες για τους φόνους από μια βιβλιοθήκη της Στοκχόλμης και από αποκόμματα παλιών εφημερίδων που αφορούσαν ανεξιχνίαστα εγκλήματα.

Μάλιστα η έρευνά του ήταν τόσο εξονυχιστική που μπορούσε να περιγράψει με λεπτομέρειες ακόμα και τα όπλα που χρησιμοποίησε ή την εμφάνιση και τα ρούχα που φορούσαν τα υποτιθέμενα θύματά του. Άλλωστε, όταν του απαγγέλθηκαν επίσημα οι κατηγορίες, ο Κουίκ μαζί με τον δικηγόρο του απέκτησαν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες για τις υποθέσεις εμπλουτίζοντας έτσι τις ιστορίες του.

Το 2008, ο Κουίκ σε μια αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στον Ράσταμ μέσα από την ψυχιατρική κλινική, όπου κρατούνταν αναίρεσε τις ομολογίες του. Μετά από νέα έρευνα της αστυνομίας αποκαλύφθηκε ότι αυτή τη φορά ο Κουίκ είχε πει την αλήθεια και δεν ήταν δολοφόνος.

Όπως αποδείχθηκε, η Αστυνομία τότε θέλοντας να βρει τον δολοφόνο είχε αποδεχθεί με ευκολία τα όσα έλεγε ο Κουίκ, χωρίς να κάνουν την παραμικρή διασταύρωση στοιχείων.

Με την αποκάλυψη της υπόθεσης προκλήθηκαν πολλές αντιδράσεις κυρίως από τους συγγενείς των θυμάτων καθώς το γεγονός ότι ο Κουίκ έλεγε ψέματα σημαίνει ότι ο πραγματικός δολοφόνος ή δολοφόνοι παραμένουν ασύλληπτοι.

Ο Κουίκ λίγες μέρες αφού κυκλοφόρησε το βιβλίο πέθανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα