Εκδικήθηκε η Λίβερπουλ

00:02 9/5/2012 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 37η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ- ΤΣΕΛΣΙ: 4-1
Γήπεδο: Άνφιλντ
Η Λίβερπουλ πήρε εκδίκηση για την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου από την Τσέλσι, συντρίβοντας της με 4-1 και στερώντας της οριστικά τη διεκδίκηση της τετράδας. Πλέον οι «μπλε» θα αγωνιστούν στο Τσάμπινς Λιγκ μόνο αν κατακτήσουν φέτος το τρόπαιο.
Η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο 8ο λεπτό είχε ένα καλό σουτ

με τον Σουάρες.
Στη συνέχεια ωστόσο η Τσέλσι ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και είχε δοκάρι στο 16ο λεπτό σε καρφωτή κεφαλιά του Ιβάνοβιτς,
Το γκολ για τη Λίβερπουλ ήρθε τρία λεπτά αργότερα. Ο Σουάρες έκανε τρομερή ενέργεια από δεξιά, έκοψε στην μικρή περιοχή και κατά λάθος ο Εσιέν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Από εκεί και πέρα η Τσέλσι κατέρρευσε και η Λίβερπουλ ήταν η μοναδική ομάδα που υπήρχε στο ματς.
Στο 25ο λεπτό οι «κμόκκινοι» διπλασίασαν τα τέρματά τους, καθώς ο Μάξι Ροντρίγκες έκανε την κάθετη, ο Τέρι γλίστρησε και ο Χέντερσον πλάσαρε τον Τέρνμπουλ.
Τρία λεπτά αργότερα ο Τέρνμπουλ έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Σουάρες, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Κάρολ έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Άγκερ τη δεύτερη και έκανε το 3-0.
Στο 34ο λεπτό ο Κάρολ έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Τέρνμπουλ είπε όχι, ενώ η Τσέλσι είχε νέο δοκάρι σε κεραυνό του Τόρες στο 34ο λεπτό.
Δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Ντάουνινγκ κόντραρε και έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 42' ο άσος της Λίβερπουλ έπιασε ακόμη ένα καλό σουτ, με την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Τέρνμπουλ.
Η Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κάρολ από τον Ιβάνοβιτς.
Ωστόσο ο Ντάουνινγκ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της Τσέλσι και έχασε την ευκαιρία για το 4-0.
Η Τσέλσι μπήκε καλύτερα στην επανάληψη και στο 51' μετά από φάουλ του Μαλουντά ο Ραμίρες έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα με την κοιλιά.
Ωστόσο η Λίβερπουλ πέτυχε και 4ο γκολ, 10 λεπτά αργότερα.
Ο Σέλβι σούταρε από 30 περίπου μέτρα και μετά από τραγικό λάθος του Τέρνμπουλ, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Τσέλσι.
Στο 73' ο Ρέινα απέκρουσε όμορφα, την κεφαλιά του Λουκάκου, ενώ στο 84' ο Στέρλινγκ αστόχησε εξ επαφής.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Τζόνσον, Σκρτελ, Κάραγκερ, Άγκερ, Μάξι (83' Κούιτ), Χέντερσον, Σέλβεϊ, Ντάουνινγκ (84' Στέρλινγκ), Σουάρες, Κάρολ
ΤΣΕΛΣΙ: Τέρνμπουλ, Φερέιρα, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Μπέρτραντ, Εσιέν, Ρόμεου, Μαλουντά, Ραμίρες, Τόρες, Στάριτζ (68' Λουκάκου)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα