ΕΛΛΑΔΑΡΑ.... ΟΜΑΔΑΡΑ

23:01 19/11/2013 - Πηγή: AEK365

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014 ΜΠΑΡΑΖ - Επαναληπτικός

ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ: 1-1

ΓΗΠΕΔΟ: Εθνικό Στάδιο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάζιτς Μίλοραντ (Σερβία)

Με ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση η Εθνική μας έφυγε με ισοπαλία 1-1 από τη Ρουμανία

και σχεδιάζει το επόμενο ταξίδι της για τη Βραζιλία όπου θα συμμετάσχει σε ένα ακόμα Μουντιάλ. Η ομάδα έδειξε για πολλοστή φορά τον χαρακτήρα της και ακόμα και μετά το απίστευτό αυτογκόλ που πέτυχε δεν λύγισε. Η Ελλάδα ανήκει αδιαμφησβήτητα πλέον στην ελίτ του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου. Η Ελλάδα είναι η ομάδα της ψυχής και της δύναμης που έχει κερδίσει το σεβασμό όλου του πλανήτη. Βραζιλία ερχόμαστε...

Οι Ρουμάνοι πίεσαν από τα πρώτα λεπτά και στο 6' απείλησαν με ένα σουτ του Τόρζε. Η Εθνική μας απάντησε με μεγάλη ευκαιρία στο 17' όταν ο Χολέμπας με τρομερή ενέργεια μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε με τον Ταταρουσάνου να διώχνει εκπληκτικά. Πέντε λεπτά μετά ο Καραγκούνης εκτέλεσε φάουλ και ο Σαμαράς με κεφαλιά δεν βρήκε στόχο. Στο 23' όμως ήρθε το γκολ. Ο Καραγκούνης με πανέξυπνη μπαλιά βρήκε τον Μήτρογλου ο οποίος έπιασε στον ύπνο τη ρουμανική άμυνα και υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Μανιάτης στο 39' έπιασε ένα σουτ στην κίνηση με τον Ταταρουσάνου να μπλοκάρει εύκολα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μαρικά βρέθηκε σε καλή θέση αλλά σούταρε ψηλά άουτ.

Στην επανάληψη η Ρουμανία μπήκε και πάλι δυνατά και στο 55' κατάφεραν να ισοφαρίσουν με ένα απίστευτο αυτογκόλ. Ο Τοροσίδης προσπάθησε να διώξει η μπάλα κόντραρε στον Χολέμπας και καρφώθηκε στα δίχτυα του Καρνέζη. Όπως ήταν φυσικό το αναπάντεχο δώρο ξεσήκωσε τους Ρουμάνους εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Στο 62' λοιπόν απείλησαν με σουτ του Χόμπαν το οποίο έδιωξε ο Καρνέζης. Δύο λεπτά μετά οι Ρουμάνοι ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Σαλπιγγίδη με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το ματς. Ο Λατλοβέβλιτσι εκτέλεσε στο 65' φάουλ από εξαιρετική θέση αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Η ομάδα μας στο 72' προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Τοροσίδης δεν μπορούσε να συνεχίσει και τον αντικατέστησε ο Βύντρα. Από εκεί και πέρα η ομάδα διαχειρίστηκε πολύ σωστά το ματς με τους Ρουμάνους να έχουν την κατοχή αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν. Έτσι το ματς ολοκληρώθηκε ουσιαστικά χωρίς φάση.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Β.Πιτούρκα): Ταταρουσάνου, Μάτσελ, Ρατ (26'Λατοβέβλιτσι), Κίρικες, Γκοϊάν, Χόμπαν, Τανάσε, Στάνκου (86'Γκρόζαβ), Τόρζε (56'Νικουλάε), Μαξίμ, Μαρικά.

ΕΛΛΑΔΑ (Φ.Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (72'Βύντρα), Χολέμπας, Σιόβας (80'Σιόβας), Παπασταθόπουλος, Καραγκούνης (73'Σάμαρης), Τζιόλης, Μανιάτης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα