Ενέκρινε τα μέτρα η ισπανική Βουλή

19:11 19/7/2012 - Πηγή: AEK365

Παρά τις έντονες αντιδράσεις από τον ισπανικό λαό, το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τελικά σήμερα το πακέτο των αυστηρών μέτρων λιτότητας που πρότεινε η κυβέρνηση προκειμένου να κατευνάσει τις διεθνείς αγορές, οι οποίες ωστόσο έδειξαν να αψηφούν το γεγονός, αφού το κόστος δανεισμού της Μαδρίτης παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα.

Τα μέτρα ενέκριναν με την ψήφο τους 180 βουλευτές, 131 τα καταψήφισαν, ενώ καταγράφηκε μία αποχή, από τους παρόντες κοινοβουλευτικούς στα έδρανα του ημικυκλίου. Το πακέτο υπερψήφισαν μόνον οι βουλευτές του κυβερνητικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ), κάτι που

πάντως άρκεσε αφού διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία.

Τα κόμματα της αριστεράς, η βασκική εθνικιστική συμμαχία Αμαΐουρ και οι Καταλανοί της Εσκέρα Ρεπουμπλικάνα (ERC) απουσίασαν από την συνεδρίαση προκειμένου να μην είναι «συνένοχοι» σε αυτό που χαρακτηρίζουν «ωμή επίθεση» κατά των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Το Κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης--και πάλι μόνον με τις ψήφους των βουλευτών του ΡΡ--το διάταγμα για τη δημιουργία του ταμείου ρευστότητας των 18 δισ. ευρώ για να αντιμετωπισθούν τα ελλείμματα των αυτόνομων περιφερειών της χώρας. Οι αυτόνομες περιοχές της χώρας χαρακτηρίζονται υπεύθυνες, σε μεγάλο βαθμό, για τον εκτροχιασμό του δημοσίου ελλείμματος στο 8,9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα