Ένταση μεταξύ Ρωσίας-Βρετανίας λόγω απαξιωτικών δηλώσεων

17:39 6/9/2013 - Πηγή: AEK365

Σα να μην έφτανε η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που ήταν διάχυτη σε όλη τη συνάντηση των G20, ήρθε και η απαξιωτική αναφορά ενός εκπρόσωπου του Ρώσου προέδρου για τη σημασία της Βρετανίας στη διεθνή πολιτική σκηνή -την οποία τελικά ο αξιωματούχος αρνήθηκε.

Ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πέσκοφ φέρεται να είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι η Βρετανία «είναι ένα νησάκι που δεν του δίνει κανείς σημασία». Σύμφωνα με τις αναφορές, συνέχισε κάνοντας αστεία για Ρώσους ολιγάρχες που αγοράζουν βρετανικές ποδοσφαιρικές ομάδες.

Ο Πέσκοφ αρνήθηκε αργότερα ότι προέβη στη δήλωση, η οποία φέρεται να είχε

γίνει πριν την έναρξη της Συνόδου της G20 στην Αγία Πετρούπολη. «Δεν ξέρω πραγματικά από πού ξεκίνησε αυτός ο ισχυρισμός, σίγουρα δεν είπα κάτι τέτοιο», δήλωσε.

Aργότερα, στο θέμα αναφέρθηκε και ο ίδιος ο Ντέιβιντ Κάμερον, λέγοντας αρχικά ότι δεν έχει φτάσει στο αφτί του επισήμως αυτή η δήλωση.

«Θέλω όμως να είμαι ειλικρινής. Μπορεί να είμαστε ένα μικρό νησί, αλλά προκαλώ τον οποιονδήποτε να βρει χώρα με πιο περήφανη ιστορία και μεγαλύτερη καρδιά.

»Η Βρετανία κράτησε την ευρωπαϊκή ήπειρο μακριά από τον φασισμό, κυριάρχησε στην κατάργηση της δουλείας, εφηύρε κυριολεκτικά όλα όσα ήταν άξια εφεύρεσης.

»Είμαστε πολύ περήφανοι για ό,τι κάναμε σαν μικρό νησί, είμαστε η έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, ο τέταρτος καλύτερα χρηματοδοτούμενος Στρατός, έχουμε εξαιρετικά έμπειρους διπλωμάτες, μεταξύ άλλων» είπε ο Κάμερον.

Keywords
Τυχαία Θέματα