Ένταση στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου (VIDEO)

12:54 19/11/2013 - Πηγή: AEK365

Στιγμιαία ένταση προκλήθηκε έξω από τον πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, όταν καθηγητής προσπάθησε να «σπάσει» το μπλοκο διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών για να περάσει με το αυτοκίνητό του στο χώρο του πανεπιστημίου.
Διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές, που από τις 07:00 το πρωί περιφρουρούν τις πύλες της πανεπιστημιούπολης, τον σταμάτησαν και δεν τον άφησαν να περάσει.
«Να σεβαστείς τον εαυτό σου» τον κάλεσε ο Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος της Ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων, που

αποφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της κατά της διαθεσιμότητας με νέα 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο, που κρατά τα πανεπιστήμια κλειστά για 11η εβδομάδα.
Εκτός από τον καθηγητή που θέλησε να περάσει με το αυτοκίνητό του στην πανεπιστημιούπολη, οι συγκεντρωμένοι δεν άφησαν και μια φοιτήτρια (στο τρίτο έτος της Φιλοσοφικής) να μπει στο χώρο του Πανεπιστημίου.
«Μια εβδομάδα τώρα μας έχουν δώσει το πρόγραμμα για να ξεκινήσουμε σήμερα μαθήματα και μας κοροϊδεύουν. Μερικά παιδιά έχουν έρθει από επαρχία για να κάνουν σήμερα μάθημα. Το εξάμηνο έχει χαθεί», είπε.
Βάρδια ασφαλείας των διοικητικών υπαλλήλων υπάρχει και στην πρυτανεία του πανεπιστημίου της Αθήνας. Εκεί, όμως, δεν υπάρχουν εντάσεις. Μπορεί να μη λειτουργεί καμία υπηρεσία εξαιτίας της απεργίας, αλλά όσοι καθηγητές θέλουν, έχουν ελεύθερη προσβαση στα γραφεία τους.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων δεν κάνουν βήμα πίσω και από νωρίς το πρωί της Τρίτης, μαζί με φοιτητές, συγκεντρώθηκαν έξω από τις πύλες της πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου αλλά και στη Νομική και έφτιαξαν ομάδες περιφρούρησης.

"Μπλόκα" υπάρχουν στην είσοδο της πανεπιστημιούπολης που βρίσκεται στην Ούλοφ Πάλμε και σε αυτή που βρίσκεται στην Κατεχάκη, στην πύλη της Ιατρικής από τη Μικράς Ασίας, ενώ ομάδα περιφρούρησης υπάρχει και στην είσοδο της Νομικής, από την οδό Μασσαλίας.
«Μαθήματα σήμερα δε θα γίνουν» διαμηνύουν διοικητικοί και φοιτητές.
«Παλεύουμε 11 βδομάδες για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία μας, για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Η κυβέρνηση φαίνεται έχει βάλει πλώρη να διαλύσει το δημόσιο πανεπιστήμιο», δήλωσε στο NewsIt ο πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων Ζαχαρίας Τριγάζης.
Η νέα 48ωρη απεργία που κήρυξαν τη Δευτέρα οι διοικητικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια διαθεσιμότητας και τις λίστες που κατάρτισε το ΑΣΕΠ και οι οποίες (όπως καταγγέλλουν) έχουν λάθη, κρατά κλειστό το πανεπιστήμιο της Αθήνας και το Πολυτεχνείο, με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προσφεύγει ξανά σήμερα στη Δικαιοσύνη για να κριθεί η απεργία παράνομη.
Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, έχει καλέσει διοικητικούς και φοιτητές να επιστρέψουν σήμερα στα μαθήματά τους και φαίνεται πως θέλει να αποφύγει την πολιτική επιστράτευση, γνωρίζοντας ότι μια τέτοια απόφαση θα κοστίσει πολιτικά στην κυβέρνηση.

Πηγή: newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα