Επεισόδια και φωτιά στο Σύνταγμα

22:05 7/11/2012 - Πηγή: AEK365

Ένταση επικράτησε έξω από τη Βουλή λίγο πριν τις 19:30 με διαδηλωτές να πετούν μολότοφ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα και -για πρώτη φορά- την αντλία νερού.

Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 7:10 όταν διαδηλωτές, με κουκούλες, απομάκρυναν προστατευτικά κάγκελα από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής.

Οι νεαροί πέταξαν αντικείμενα αλλά το κλίμα παρέμενε υπό έλεγχο, μέχρι που έκαναν την εμφάνισή τους τα δύο οχήματα ρίψης νερού της ΕΛ.ΑΣ.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το φράχτη που προστατεύει το Κοινοβούλιο και τότε άρχισαν τα επεισόδια με ρίψεις μολότοφ, μαρμάρων και άλλων αντικειμένων από τους διαδηλωτές και οι ρίψεις νερού και χημικών από την πλευρά των αστυνομικών.

Η ένταση επεκτάθηκε γρήγορα μετατρέποντας την Βασιλίσσης Σοφίας σε πεδίο μάχης, με πυκνό σύννεφο καπνού από τις αλλεπάλληλες ρίψεις δακρυγόνων να καλύπτει την πλατεία Συντάγματος.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η ένταση μεταφέρθηκε στην Πανεπιστημίου και Γεωργίου Α΄και αργότερα οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν στο κάτω μέρος της πλατείας, προς την οδό Φιλελλήνων.

Πολλοί διαδηλωτές παρέμειναν παρά τη βροχή και τα επεισόδια στην περιοχή.

Ομάδα διαδηλωτών παρέμεινε στην οδό Αμαλίας έως τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώ άλλοι πολίτες ήταν συγκεντρωμένοι γύρω από το κτίριο της Μητρόπολης Αθηνών.

Λίγο πριν από τις 9 ξέσπασε φωτιά στη συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας, πιθανότατα σε κιόσκι του ΟΑΣΑ. Η φωτιά σβήστηκε λίγο αργότερα από την πυροσβεστική.

Λίγο μετά τις 9 η συγκέντρωση διαλύθηκε, καθώς η δυνατή μπόρα που ξέσπασε απομάκρυνε τους διαδηλωτές από την πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων έγιναν πάνω από 70 προσαγωγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα