«Έπρεπε να είχαμε ανησυχήσει νωρίτερα για την ΑΕΚ»

12:02 14/1/2013 - Πηγή: AEK365

Μήνυμα... επιστροφής έστειλε με την απόδοσή του στο ματς του Σαββάτου κόντρα στην Ξάνθη ο Αντώνης Ρίκκα. Ο μέσος της ΑΕΚ μίλησε για τη προχθεσινή νίκη, αλλά και για την κατάσταση στην ομάδα, σημειώνοντας πως όλοι άργησαν να ανησυχήσουν σχετικά με την υπόθεση παραμονή. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο NovaΣΠΟΡ Fm o Ρίκκα είπε αναλυτικά:

Για το ματς με τη Ξάνθη: «Πάνω από τη νίκη,

θέλαμε και μία καλή εμφάνιση που πιστεύω ότι την κάναμε. Είναι πολύ σημαντικό για μας».

Για τις μεταγραφές που έγιναν: «Είναι πολύ καλοί παίκτες. Το ξέραμε. Είναι σημαντικό που έρχονται από άλλες ομάδες και δεν είχαν ζήσει ότι εμείς το πρώτο εξάμηνο. Μας έφεραν ένα θετικό πνεύμα που μας έλλειπε, που το είχαμε ανάγκη».

Για τη βοήθεια των έμπειρων παικτών: «Ένας έμπειρος παίκτης μπορεί να μην κάνει πάντα ένα καλό παιχνίδι, όμως ξέρει πως λειτουργεί μέσα στο γήπεδο. Όλα τα παιδιά πλέον μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Όπως είδατε και το Σάββατο διαχειρίστηκαμε καλά το παιχνίδι μετά το 1-0».

Για την καθημερινότητα στην ΑΕΚ: «Τα χρήματα είναι προσωπικά δεδομένα, αλλά έχουμε καιρό. Έχουμε να πάρουμε το περσινό συμβόλαιο... Παίρνουμε έναντι, για να ζήσουμε... Κάποια παιδιά που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους και περιμένουν το μισθό τους για να περάσουν το μήνα. Αν λείπει είναι μεγάλο πρόβλημα. Για άλλους παίκτες, όπως κι εγώ, έχουμε παίξει πιο πολλά χρόνια ποδόσφαιρο και θέλω να πιστεύω ότι έχουμε κρατήσει κάποια λεφτά στην άκρη. Ρωτάμε γενικά στα αποδυτήρια πως είναι όλοι οικονομικά. Αν έχουν να φάνε, αν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιό τους. Αυτά είναι τα βασικά. Τα ρωτάμε και προσπαθούμε να τα λέμε στα διοίκηση».

Για το ενδεχόμενο υποβιβασμού: «Θα ήταν καλό να ανησυχούσαμε πιο νωρίς... Πιστεύοντας απλά ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, δεν σώνεται μόνο από το όνομα. Θες νίκες, θες βαθμούς. Πιστεύω ότι το καταλάβαμε αργά. Τώρα όμως εντάξει, το έχουμε στο μυαλό μας έντονα».

Για το περιστατικό με τον Φουρτάδο και γενικά τη στάση του κόσμου, αν επηρεάζονται οι παίκτες: «Ήταν πολύ δύσκολη στιγμή αυτή με το Φουρτάδο. Αλλά, να πω ότι η κατάσταση που βρίσκεται η ΑΕΚ είναι τέτοια που ο κόσμος που αγαπάει την ομάδα ίσως κάνει και πράγματα που δεν είναι λογικά. Ήταν δύσκολη εβδομάδα για μας, παλέψαμε και με τη βοήθεια Του Θεού τα καταφέραμε. Ελπίζω να ηρεμήσουμε λίγο. Ο κόσμος όμως είναι δίπλα μας. Έρχεται περισσότερος κόσμος στο γήπεδο φέτος, μας στηρίζει, μας βοηθάει».

Για τον Λίνεν: «Προσπαθεί πάρα πολύ, όπως και όλοι μας. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι ότι το πιστεύει και μας πιστεύει. Είναι το παν. Αν είχαμε κάποιον απέναντί μας που δεν πιστεύει σε μας θα ήταν πάρα πολύ δύσκολα».

Επί προσωπικού: «Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο τραυματισμός μου με πήγε πίσω. Ήταν όμως μάθημα... Άλλαξα και δύο ομάδες σε μία χρονιά, δεν είχα σταθερότητα. Γύρισα πέρυσι στην ΑΕΚ, έπαιξα κάποια ματς. Φέτος ψάχνω να βρω τη σταθερότητά μου. Ελπίζω να τα καταφέρω».

Για την ομάδα: «Ελπίζω να είμαστε ήρεμοι εκτός γηπέδου, για να είμαστε ήρεμοι και εντός».

Keywords
Τυχαία Θέματα