Έριξε «βόμβα» ο Μπόατενγκ

14:50 5/1/2013 - Πηγή: AEK365

Η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ στο φιλικό παιχνίδι της Μίλαν με την Προ Πάτρια προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις με τον ίδιο να ξεσπά και να υποστηρίζει πως μετά από αυτό δεν έχει νόημα να συνεχίσει να αγωνίζεται στα ιταλικά γήπεδα.

Σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα "BILD", ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ τόνισε: "Αυτό που έγινε δεν είναι κάτι που μπορείς απλά να το θάψεις στο έδαφος και να το κρύψεις. Θα κοιμηθώ τις επόμενες νύχτες και την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντήσω τον μάνατζερ μου, Ρότζερ Γουίτμαν, και θα

δούμε αν έχει νόημα να συνεχίζω να παίζω στην Ιταλία".
Για την απόφαση του να αποχωρήσει από το γήπεδο, ο Μπόατενγκ δήλωσε: "Μπορούσα να ακούσω τους πρώτους ήχους μαϊμούς μετά από πέντε λεπτά. Στην αρχή δεν είχα σκεφτεί τίποτα αλλά αφού τα συνθήματα επαναλαμβάνονταν πήγα στον διαιτητή και τον προειδοποίησα πως αν συνέχιζαν θα άφηνα το γήπεδο. Προσπάθησα να ηρεμήσω αλλά όταν άρχισαν ξανά τα συνθήματα σκέφτηκα... φτάνει πια δεν θα συνεχίσω να παίζω...".
Σε ερώτηση αν αυτό θα το έκανε και σε περίπτωση που το παιχνίδι ήταν επίσημο, ο μέσος της Μίλαν απάντησε: "Θα έκανα το ίδιο ακόμα και αν ήταν ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ήμουν θυμωμένος, θλιμμένος, σοκαρισμένος, το γεγονός ότι τέτοια πράγματα συμβαίνουν μέσα στο 2013 αποτελεί ντροπή όχι μόνο για την Ιταλία αλλά και όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ήθελα να στείλω ένα ισχυρό μήνυμα επειδή δεν πρέπει να υφίστανται τέτοια φαινόμενα, πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας. Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο".

Keywords
Τυχαία Θέματα