Ερντογάν: Μοιραίο λάθος να δοκιμάσετε την ισχύ μας

18:03 5/10/2012 - Πηγή: AEK365

Όλο και πιο δυνατά ηχούν τα τύμπανα πολέμου μεταξύ Συρίας και Τουρκίας με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προειδοποιεί ότι «δεν απέχουμε πολύ από τον πόλεμο».

«Ήταν μοιραίο λάθος να δοκιμάσετε την ισχύ μας» τόνισε ο Ερντογάν μετά και την καταδίκη της Συρίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το επεισόδιο με την οβίδα που σκότωσε πέντε ανθρώπους στην τουρκική επαρχιακή πόλη Ακτσάκαλε.

class="c1"> «Δεν μας ενδιαφέρει ο πόλεμος, αλλά ούτε απέχουμε πολύ. Το έθνος έφθασε εδώ που είναι έχοντας περάσει από διηπειρωτικούς πολέμους» διεμήνυσε ο Ερντογάν μιλώντας ενώπιον πλήθους στην Κωνσταντινούπολη.

Οι δηλώσεις Ερντογάν ήλθαν παρά την έκκληση της ΕΕ προς την Τουρκία να «ρίξει τους τόνους», και αφού προηγήθηκε ψήφισμα καταδίκη της Συρίας για το επεισόδιο στο Ακτσάκαλε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας κατέληξαν σε συμφωνία επί του κειμένου καταδίκης της Συρίας, κάνοντας λόγο για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και απαιτώντας λήψη μέτρων ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά.

Την Τετάρτη, οβίδα από το συριακό έδαφος έπληξε την τουρκική κωμόπολη Ακτσάκαλε στη μεθόριο των δύο χωρών, με αποτέλεσμα το θάνατο πέντε ατόμων. Η απάντηση της Τουρκίας ήταν άμεση σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο. Αργά το βράδυ της Τετάρτης, αλλά και την Πέμπτη το τουρκικό πυροβολικό έβαλε σε στόχους εντός Συρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Αθλητικά > AEK365