Έσπασαν καρδιές στην Ελβετία

00:53 12/4/2013 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ - Επαναληπτικός

ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΤΟΤΕΝΑΜ: 2-2, 4-1 πεν. (2-2)
ΓΗΠΕΔΟ: Σεν Γιάκομπ Παρκ

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις η Βασιλεία κέρδισε στα πέναλτι την Τότεναμ με 4-1 και πήρε την πρόκριση στους τέσσερις Ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της. Συγκλονιστικό

ματς το οποίο έληξε 2-2 στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι όταν στο 12' το σουτ του Σαλάχ έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 23' όμως η Τότεναμ πάγωσε το γήπεδο όταν μετά το λάθος του Ντράγκοβιτς ο Ντέμπσεϊ πήρε την μπάλα, πέρασε και τον Σομέρ και έκανε το 0-1. Μόλις δύο λεπτά μετά όμως ο Σάλαχ τσίμπησε την μπάλα προ του Φρίντελ και ισοφάρισε. Στο 36' οι Άγγλοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία με Ντεμπελέ και Αντεμπαγιόρ. Μόλις στο 49' στο δεύτερο μέρος ο Ντράγκοβιτς εξιλεώθηκε για το λάθος του όταν μετά από διώξιμο του Φρίντελ έκανε από κοντά το 2-1. Η Τότεναμ απείλησε στο 56' με τον Αντεμπαγιόρ ενώ στην επόμενη φάση ο Ντράγκοβιτς βρέθηκε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ αλλά αυτή τη φορά η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο. Ο Ντόουσον στο 73' νίκησε την άμυνα της Βασιλείας στον αέρα αλλά και τον Σομέρ. Στο 82' όμως ήρθε το πολυπόθητο 2-2 για την Τότεναμ χάρη στο σουτ του Ντέμπσεϊ και την κακή αντίδραση του γκολκίπερ της Βασιλείας. Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90' οι Άγγλοι έμειναν με δέκα όταν αποβλήθηκε ο Φερτόνχεν.

Στην παράταση έσπασαν καρδιές, με το σουτ του Ελ Νενί στο 97' να ακουμπάει στο δοκάρι του Φρίντελ, ενώ στο 104' το σουτ του Ντίας έφυγε λίγο άουτ.

Το ματς πήγε στα πέναλτι όπου ο Σχαρ ξεκίνησε εύστοχα για τους Ελβετούς, ενώ ο Χάντλστουν δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Σομέρ. Στη συνέχεια οι Στρέλερ, Σίγκουρντσον και Φ.Φράι βρήκαν το στόχο, ενώ ο Αντεμπαγιόρ έστειλε άουτ την μπάλα. O Nτίζ σκόραρε στο τελευταίο πέναλτι κι έστειλε τη Βασιλεία στα ημιτελικά.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Σομέρ, Παρκ, Ντέγκεν, Ντράγκοβιτς, Σχαρ, Ντιέ (59'Ντίας), Φρέι, Σαλάχ (111' Α.Φράι), Ελ Νένι, Στρέλερ, Στόκερ (69'Σταϊνχόφερ).

ΤΟΤΕΝΑΜ: Φρίντελ, Φερτόνχεν, Νόουτον (79'Ασού-Εκοτό), Ντόουσον, Γουόλκερ, Ντέμπσεϊ, Πάρκερ (78'Χάντλστοουν), Χόλτμπι, Ντεμπελέ (59'Κάρολ), Σίγκουρντσον, Αντεμπαγιόρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα