Έτσι έζησε… τη στιγμή του

17:15 3/10/2013 - Πηγή: AEK365

Η χθεσινή ημέρα, ήταν από τις πλέον σημαντικές στην ιστορία της ΑΕΚ. Το Δημοτικό Συμβούλιο, ανεξαρτήτως πολιτικών παρατάξεων, αποφάσισε ομόφωνα την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στον ιστορικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας. Μία ημέρα γιορτής για την οικογένεια της Ένωσης. Και η λέξη: οικογένεια, δεν χρησιμοποιείται καθόλου τυχαία, καθώς ο πρότζεκτ μάνατζερ του έργου, Δημήτρης Ανδριόπουλος, τη χρησιμοποιούσε κάθε φορά που ήθελε να αναφερθεί σε αυτό. Είτε για την κατασκευή του, είτε

για τη χρηματοδότησή του.
Ωστόσο, ένα είναι πέραν κάθε αμφισβήτησης. Η χθεσινή μέρα ήταν η... ημέρα του Δημήτρη Μελισσανίδη. Του ηγέτη αυτής της προσπάθειας, που πριν καν «σηκωθεί» το γήπεδο, έχει καταφέρει ό,τι δεν μπόρεσε κανείς άλλος, από το 2003 μέχρι και σήμερα, όσον αφορά το θέμα του γηπέδου. Να συσπειρώσει τον λαό της ΑΕΚ, να φέρει ενότητα και ομόνοια, λέξεις ξεχασμένες, αλλά και να «πάρει» ομόφωνες αποφάσεις από το διοικητικό συμβούλιο της Ερασιτεχνικής και το δημοτικό συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Επίτευγμα που φάνταζε ακατόρθωτο πριν από μερικούς μήνες.
Χθες λοιπόν ήταν αναμφίβολα το κεντρικό πρόσωπο και φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Έφτασε λίγα λεπτά πριν από τις 19.00, όταν θα ξεκινούσε το ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο και γνώρισε την αποθέωσε από τον κόσμο που βρισκόταν εντός και εκτός της αίθουσας. Κάθισε στο πάνελ και μετά την δήμαρχο, πήρε τον λόγο. Δεν είπε πολλά για το έργο. Λίγα και σημαντικά, ζητώντας μόνο ένα πράγμα. Την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου: «Ζητάω ομόφωνη στήριξη, όχι για τις εντυπώσεις, αλλά για το μήνυμα ότι η ΑΕΚ και η Νέα Φιλαδέλφεια θα είναι μαζί» είπε κλείνοντας την ομιλία του, πριν δώσει τον λόγο στους συνεργάτες του.
Ζούσε το κάθε δευτερόλεπτο, χωρίς όμως να παίρνει θέση. Πίνοντας τον καφέ του, άκουγε προσεκτικά τα λόγια των συνεργατών του, χωρίς να επέμβει. Δείγμα του πόσο τους εμπιστεύεται. Μοναδική παρέμβαση σε δημοτικό σύμβουλο, όταν εκείνος παραλίγο να... φορτώσει όλη την πεζοδρόμηση της Νέας Φιλαδέλφειας στον Μελισσανίδη: «Κοιτάξτε να δείτε, δεν θα φτιάξουμε όλους τους πεζόδρομους του δήμου», είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου, κάνοντας τον κόσμο να τον χειροκροτήσει.
Επίσης, ένα ακόμα στοιχείο του πόσο ευδιάθετος και εντός του... κλίματος ήταν ο Τίγρης, ήταν η στιγμή που κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου τον διέκοψε για να αναγγείλει την άφιξη ενός καθυστερημένου μέλους του Δ.Σ. Παρότι η δήμαρχος προσπάθησε να... αποκαταστήσει την τάξη, ο Μελισσανίδης είπε: «δεν πειράζει, δεν πειράζει», κατανοώντας πως όλα ήταν στο πρόγραμμα, σε μία ημέρα σαν τη χθεσινή.
Ήταν προσηλωμένος σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και των τοποθετήσεων του εκάστοτε δημοτικού συμβούλου, άκουγε όλες τις θέσεις, παίρνοντας και το ανάλογο ύφος και η πρώτη φορά που χαμογέλασε και χειροκρότησε, ήταν μετά την τοποθέτηση του Λύσανδρου Γεωργαμλή, όταν ο πρώην συνεργάτης του Ντούσαν Μπάγεβιτς, πήρε ξεκάθαρη -θετική- θέση για το θέμα του γηπέδου, πριν ενημερωθεί και στα επί μέρους θέματα της κατασκευής του.
Στο τέλος και πριν αποχωρήσει, αφού ο κόσμος ξέσπασε σε συνθήματα, μετά την ομόφωνη απόφαση για την κατασκευή του γηπέδου, ο Μελισσανίδης είχε χειραψία με όλους τους παρευρισκόμενους και με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη, έφυγε από την αίθουσα.
Όμως και ο Τίγρης γνώρισε χθες την... ζεστασιά που άρμοζε στον ίδιο και στην ημέρα. Ο κόσμος κρεμόταν από τα χείλη του, όσο μιλούσε, ενώ όποτε του δινόταν η ευκαιρία, τον αποθέωνε για το κόσμημα που ετοιμάζεται να δημιουργήσει για την ΑΕΚ. Μια «ζεστασιά» που τον έκανε να νιώθει ακόμα πιο περήφανος για την πρωτοβουλία του αυτή. Η δήμαρχος από την άλλη, σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, σαν καλή... οικοδέσποινα, του γέμιζε το ποτήρι με νερό, ενώ στο τέλος του δημοτικού συμβουλίου, τον... ξεπροβόδισε, πριν επιστρέψει για να κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα