Εξάχρονη που γεννήθηκε αγόρι έχει πλέον γυναικεία ταυτότητα

14:00 13/10/2013 - Πηγή: AEK365

Γεννήθηκε αγόρι, όμως σήμερα σε ηλικία 6 ετών αναγνωρίζεται πλέον και επίσημα ως κορίτσι. Η κυβέρνηση της Αργεντινής προχώρησε στη χορήγηση γυναικείας ταυτότητας στον 6χρονο που είχε γεννηθεί ως Μανουέλ , όμως σε ηλικία 4 ετών άρχισε να ντύνεται σαν κορίτσι και ήθελε να το φωνάζουν Λούλου.

Οι Αρχές χορήγησαν στη Λούλου τροποποιημένο πιστοποιητικό γέννησης και νέα γυναικεία ταυτότητα, «εκμεταλλευόμενες» μια πρωτοποριακή νομοθεσία που εγκρίθηκε στη χώρα και επιτρέπει στους πολίτες να αλλάζουν όνομα και φύλο στα επίσημα

έγγραφα, χωρίς να χρειάζεται έγκριση από δικαστή ή γιατρό.

Όπως σημειώνει τo Associated Press, είναι η πρώτη περίπτωση νομικής αλλαγής φύλου σε ανήλικο από τότε που τέθηκε σε ισχύ αυτός ο νόμος.

Τα νέα πιστοποιητικά του παιδιού που θα ονομάζεται πλέον Λουάνα, παρέλαβε την Τετάρτη η μητέρα του η οποία ευχαρίστησε εκείνους που σεβάστηκαν τα δικαιώματα της κόρης της.

«Αποδέχτηκα ότι ο γιός που γέννησα, δεν ήταν γιός αλλά κορίτσι. Δέχτηκα την ταυτότητα της και στέκομαι στο πλευρό της», δήλωσε η μητέρα του παιδιού Γκαμπριέλα.

Η μητέρα είχε στείλει μια επιστολή στον κυβερνήτη του Μπουένος Άιρες Ντάνιελ Σκιόλι, αλλά και στην Πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα