«Έξω από αυτόν τον εφιάλτη»

16:40 5/11/2011 - Πηγή: AEK365

Την άμεση παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου και τη διενέργεια εκλογών ζητεί ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία, ώστε «να βγει η χώρα έξω από αυτόν τον εφιάλτη», ενώ προσθέτει πως το κόμμα του δεν πρόκειται να δώσει τη λευκή επιταγή που ουσιαστικά επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ.

Η δήλωση έγινε από τον πρόεδρο της ΝΔ, ενώ είχε στο πλευρό του τους Αντιπροέδρους του κόμματος, Σταύρο Δήμα και Δημήτρη Αβραμόπολου.

«Σκοπός μας είναι η στροφή στην ομαλότητα. Εκλογές. Για να σταθεροποιήσουμε τη χώρα, να αποκαταστήσουμε την εικόνα της και να βγούμε όσο πιο γρήγορα έξω από αυτόν τον εφιάλτη» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του πριν από λίγο.

Χρειάζεται να δώσουμε ισχυρή νομιμοποίηση στο λαό, αναφέρει η δήλωση του κ. Σαμαρά.

«Δεν υπάρχει χρόνος για εκλογές αλλά υπήρχε για δημοψήφισμα» σχολιάζει. Την ίδια στιγμή, ο Παπανδρέου ευτέλισε το κοινοβούλιο και ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθεί, όμως δεν έχει δηλώσει παραίτηση, συμπληρώνει. Δεν τιμά την βουλή, σχολίασε, λέγοντας ότι ο Παπανδρέου ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για την παρούσα κυβέρνηση αλλά έκανε εξαγγελίες για την επόμενη.

Αναφερόμενος στο σκληρό έργο που έχει να κάνει η νέα κυβέρνηση, αναφέρει ότι πώς είναι δυνατόν όλα αυτά να γίνουν από μια κυβέρνηση χωρίς εντολή και νομιμοποίηση; Όλα θα κρέμονται πάντα από μία κλωστή. «Θέλουν λευκή επιταγή αλλά λευκή επιταγή δεν πρόκειται κανείς να δώσει», σχολίασε.

Επίσης απευθυνόμενος στο εξωτερικό ανέφερε ότι «τη δανειακή σύμβαση την δεχόμαστε».

Keywords
Τυχαία Θέματα