Φάκος: Ήθελαν να είναι ανεξέλεγκτοι

13:43 30/12/2011 - Πηγή: AEK365

Ο πρώην ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Aνδρέας Φάκος, υπεραμύνθηκε του έργου τόσο του ίδιου, όσο και του Μανόλη Αντωνακάκη, ενώ έκανε σύνδεση της δικής τους αποπομπής με την αποχώρηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.

Αναλυτικά μίλησε:

Για την εξέλιξη του θεσμού του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα: «Νομίζω ότι ξεκίνησε με καλές προοπτικές και έγινε μια προσπάθεια αρκετά σοβαρή σε ποιότητα και ποσότητα. Βέβαια, το έργο ανεκόπη από την αιφνίδια αντικατάσταση, τη δική μου και του Μανόλη Αντωνακάκη.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί, γιατί έχει περάσει ένας μήνας και δεν έχει καλυφθεί το κενό.

Στο μεταξύ αναμένεται ακόμη το έργο του εξαγνισμού από τα στημένα, αφού αναμένονται τα πορίσματα του ΣΔΟΕ, η αποστολή εγγράφων και πληροφοριών που έχουμε ζητήσει και το υλικό της ανάκρισης. Δεν έχει κλείσει ο φάκελος και βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Γενικά έγινε ένα καλό έργο αυτούς τους 14 μήνες αλλά καταστράφηκε ολοκληρωτικά με την επιπόλαια απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ».

Για την αντικατάστασή τους: «Ήταν και άστοχο και παράνομο αυτό που έγινε ότι μέχρι να βρεθούν εισαγγελείς θα αντικατασταθούμε από εκτελεστική γραμματεία. Γι αυτό και δεν τόλμησαν ελέγξουν καμία υπόθεση ούτε και να ασκήσουν κάποια δίωξη».

Για την υπόθεση των στημένων που βρίσκεται σε εκκρεμότητα: «Για όλα τα άλλα έχουν ασκηθεί διώξεις, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα. Από τις λίγες ομάδες που τιμωρήθηκαν φάνηκε ότι κάτι κινείται. Πλέον το θέμα βρίσκεται σε αναστολή και υπάρχει εκκρεμότητα. Είχαμε το «ατύχημα» να αλλάξει και ο ανακριτής που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Οι νέοι εφέτες πρέπει να ενημερωθούν, θα περάσει κάμποσος καιρός γι αυτό και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει μετά τις γιορτές. Εγώ εξακολουθώ να παρακολουθώ την υπόθεση, αλλά πλέον το ενδιαφέρον μου είναι αμιγώς αθλητικό και όχι υπηρεσιακό».

Για το αν υπήρχε βούληση κάθαρσης από την πλευρά της ΕΠΟ: «Δεν υπήρχε και είναι σαφέστατο. Όταν συγκλήθηκε το διοικητικό συμβούλιο και αποφασίστηκε η αντικατάσταση, όχι με αξιολόγηση έργου αλλά με παιδαριώδεις δικαιολογίες, είναι φανερό ότι δεν ήθελαν. Όχι μόνο για διώξεις αλλά και για άσκηση πειθαρχικού ελέγχου για τα στημένα. Ήθελαν να είναι ανεξέλεγκτοι.

Το διοικητικό συμβούλιο ΕΠΟ αποδείχθηκε ότι δεν θέλει τον εξαγνισμό αυτού του χώρου. Σημεία των καιρών, γιατί συνειρμικά η σκέψη πηγαίνει συνδυαστικά με την αποχώρησης των οικονομικών εισαγγελέων. Μετά τους ποδοσφαιρικούς, φεύγουν και οι οικονομικοί και θα γίνει γης μαδιάμ η χώρα».

Για το αν υπήρχαν παρεμβάσεις στο έργο του: «Δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση από κανένα παράγοντα ούτε πολιτικό ούτε ποδοσφαιρικό. Και αυτό μας ικανοποιούσε, γιατί μπορούσαμε να κάνουμε ανεπηρέαστοι τη δουλειά μας. Όταν βλέπουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι, δεν το κάνουν. Η μόνη παρέμβαση που έγινε ήταν να μας... διώξουν».

Για το

Keywords
Τυχαία Θέματα