Φαλέκας: Σοβαρότητα και συγκέντρωση μέχρι τέλους

18:07 16/10/2012 - Πηγή: AEK365

Ήταν από τους παίκτες – κλειδιά στο «διπλό» της ΑΕΚ στην Πάτρα την Κυριακή το απόγευμα. Ο Αλέξης Φαλέκας βοήθησε πολύ στην οργάνωση και στην άμυνα και έδωσε το σύνθημα για το δυνατό ξεκίνημα κόντρα στον Έσπερο ΑΟΠΑ. Ο βασικός πλέι μέικερ της ΑΕΚ μίλησε στην «ΩΡΑ των σπορ» και ξεκαθάρισε ότι ναι μεν η ομάδα έκανε πολύ καλή εμφάνιση

στην Πάτρα, αλλά ότι ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος και είναι ακόμα νωρίς για πανηγύρια. «Ήταν μια πρεμιέρα που σίγουρα έχει το άγχος, όπως πάντα. Παρουσιαστήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι και πολύ δυνατοί στην αρχή του παιχνιδιού. Πήραμε μια διαφορά, η οποία προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου μειώθηκε, αλλά βρήκαμε τις λύσεις. Γενικά ήμασταν μπροστά σε όλο το παιχνίδι. Αν εξαιρέσουμε το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου και τα τελευταία λεπτά, όπου έκανε προσπάθεια ο Έσπερος και μείωσε, εμείς βρήκαμε τις λύσεις και ουσιαστικά δεν κινδυνέψαμε να χάσουμε» είπε και συμπλήρωσε για την παρουσία του κόσμου «Εγώ την κερκίδα την έχω ξαναδεί από πέρυσι. Σίγουρα ήταν συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου. Ήταν σε όλο το ματς, μαζί μας. Μας βοήθησε πάνω στο άγχος που είχαμε στην πρεμιέρα. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι ήταν ένα εκτός έδρας ματς, απέναντι σε μια καλή ομάδα, σε ένα γεμάτο γήπεδο. Κρατάμε το ότι παρουσιαστήκαμε πολύ σοβαροί και συγκεντρωμένοι στην αρχή και κρατήσαμε τη διαφορά μέχρι τέλους. Δεν έγινε κάτι. Κάναμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα. Το ίδιο σοβαροί, θα πρέπει να παρουσιαστούμε και εναντίον του Κρόνου. Με την ίδια σοβαρότητα, να συνεχίσουμε σε όλη την διάρκεια της χρονιάς».

Τέλος, αναφορικά με τον επιθετικό πλουραλισμό που φάνηκε στο ματς με τον Έσπερο, ο Φαλέκας στάθηκε στην πολύ καλή άμυνα: «Εντάξει, κάποιος πρέπει να βάλει καλάθι. Σίγουρα βρεθήκανε κάποιοι παίκτες σε καλή μέρα επιθετικά, αλλά θέλω να σταθώ όχι μόνο στο επιθετικό κομμάτι. Είναι σημαντικό και το κομμάτι της άμυνας. Μπήκαμε πολύ δυνατά στην Πάτρα και δεχθήκαμε μόλις 9 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Η συγκέντρωση ήταν πολύ μεγάλη, από όλα τα παιδιά και αυτό πρέπει να το κρατήσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα