Φερέιρα: Αξίζαμε τη νίκη

23:27 25/10/2012 - Πηγή: AEK365

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως η ομάδα του άξιζε τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Λάτσιο, καθώς ανταποκρίθηκε τακτικά στο παιχνίδι και στο τελευταίο εικοσάλεπτο είχε την απόλυτη κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο.

Για… ξηρή γεύση έκανε λόγο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα με το ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού

ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του απέναντι στη Λάτσιο, κυρίως από την τακτική ανταπόκρισή τους στο παιχνίδι, όμως ήθελε τους τρεις βαθμούς, αποτέλεσμα που σύμφωνα με τον ίδιο θα ήταν και το πλέον δίκαιο στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Πέμπτης (25/10).

«Μου αφήνει μια ξηρή γεύση το παιχνίδι»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην τακτική δομή του παιχνιδιού, λέγοντας: «Η Λάτσιο είναι μια πολύ δυνατή ομάδα με πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές. Σε ότι αφορά την τακτική, αυτή είναι συγκεκριμένη και την ακολουθεί πάντα. Εμείς μελετήσαμε αυτή την ομάδα, ξέραμε τις κινήσεις που έκαναν και στην άμυνα και την επίθεση. Στα θετικά ήταν ότι η ομάδα μας κατάφερε να ελέγξει την επιθετικότητα της Λάτσιο, άρα από αμυντικής πλευράς είμαι ικανοποιημένος. Οι δυο κεντρικοί μας αμυντικοί είναι 22 ετών και δεν είχαν παίξει ποτέ στο παρελθόν σε μια διοργάνωση όπως το Europa League. Στο κέντρο επίσης είχαμε κάποια δυσκολία γιατί μας λείπει η εμπειρία και το ιδιαίτερο βάρος, χρησιμοποιήσαμε τον Φουρλάνο εκεί διότι ξέραμε ότι η Λάτσιο διαθέτει εκεί παίκτες μεγάλης ποιότητας».

Ενώ πρόσθεσε ότι: «Όσο περνούσε ο χρόνος, αξιοποιήσαμε τους γρηγορότερους από τους παίκτες μας. Τον Σισοκό, τον Λάζαρο και τον Κουίνσι. Όσο περνούσε η ώρα γινόμασταν καλύτεροι και στα τελευταία είκοσι λεπτά ήμασταν σαφώς ανώτεροι από τη Λάτσιο. Μέχρι να ξεχαστεί αυτός ο αγώνας, δεν θα έχει ξεκαθαρίσει αν τελικά η Λάτσιο αμύνθηκε ή αν ο Παναθηναϊκός την ανάγκασε να το κάνει. Εμείς είχαμε περισσότερες καθαρές ευκαιρίες για γκολ από τη Λάτσιο. Το σημερινό παιχνίδι δεν το κερδίσαμε, στις λεπτομέρειες. Αυτά είναι τα θετικά του αποψινού αγώνα».

Για να επισημάνει ότι βάσει απόδοσης ο Παναθηναϊκός άξιζε να πάρει τους τρεις βαθμούς λέγοντας: «Από πλευράς τακτικής, πήγαμε φανταστικά. Οι παίκτες βλέπανε και καταλαβαίνανε τι έπρεπε να κάνουν. Υπήρχε σαφής βελτίωση της ομάδας και σε κάποιες στιγμές θα έπρεπε να είμαστε πιο τυχεροί. Πιστεύω πως μετά από όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα της δουλειάς που έχουμε κάνει, να αρχίσουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα. Θεωρώ ότι αξίζαμε να κερδίσουμε απόψε, για αυτό λέω πως το παιχνίδι μου αφήνει μια ξηρή γεύση».

«Μη σκοτώσετε τον Γιούρκα»

Στη συνέχεια, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ και ύψωσε ασπίδα προστασίας στον Γιούρκα Σεϊταρίδη, λέγοντας ότι δεν πρέπει να τον… σκοτώσουν τα όσα θα γραφτούν στον Τύπο, ενώ παράλληλα επανέλαβε πως οι «πράσινοι» είναι εξαιρετικά άτυχοι τη φετινή σεζόν.

«Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για το αυτογκόλ. Είναι πράγματα τα οποία συμβαίνουν στο ποδόσφαιρ
Keywords
Τυχαία Θέματα