Φερέιρα: Πέρσι χάσαμε από ένα σκάνδαλο

08:55 18/11/2011 - Πηγή: AEK365

Το Σάββατο, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο "Γ. Καραϊσκάκης" λίγους μήνες μετά τα όσα συνέβησαν στο ίδιο γήπεδο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να υποστηρίζει ότι η ομάδα του έχασε πέρσι από ένα σκάνδαλο.

Σε δηλώσεις του στην πορτογαλική εφημερίδα

"O' Jogo", ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε: "Θα υπερασπιστούμε την πρωτοπορία μας κόντρα στον μεγάλο μας αντίπαλο. Επίσης, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πέρσι ένα παιχνίδι με πολεμική ατμόσφαιρα. Το χάσαμε από ένα σκάνδαλο. Δεν θέλω όμως να μιλήσω άλλο για αυτό, είναι παρελθόν".

Για την εφετινή αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού, ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε: "Είμαστε σε καλή κατάσταση. Αποφασίσαμε στην αρχή της σεζόν ότι ο Παναθηναϊκός, πρέπει να γίνει διαφορετική ομάδα, αλλά όλα χρειάζονται τον καιρό τους. Αισθανόμουν απογοητευμένος να βρίσκομαι σε μια μεγάλη ομάδα που όμως είναι δύσκολο να κατακτηθούν τίτλοι. Βλέποντας την κατάσταση στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός κυριαρχεί, αφού έχει περισσότερα πρωταθλήματα και Κύπελλα, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερο διεθνές προφίλ. Είναι ένας σύλλογος με τέλειες συνθήκες για δουλειά και μέχρι να αρχίσουν τα οικονομικά προβλήματα, ήταν όλα πολύ καλά, ακόμα και αν η ομάδα δεν έπαιρνε τίτλους. Εγώ πήγα κόντρα στην νοοτροπία. Ο Ολυμπιακός έχει κουλτούρα νικητή και εμείς πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Σίγουρα η οικονομική κατάσταση μας κάνει δύσκολη την ζωή".

Αναφερόμενος στον διπλό ευρωπαϊκό αποκλεισμό, ο Φερέιρα δήλωσε: "Η οικονομική κατάσταση επηρέασε την δημιουργία του ρόστερ. Η φυγή του Σισέ δεν ήταν εύκολο να καλυφθεί. Χάσαμε ένα μεγάλο παίκτη και 2-3 έμπειρους, ακόμα και αυτό μας κόστισε στην Ευρώπη. Αλλά όταν άρχισε το πρωτάθλημα, κάναμε νίκες και πήραμε τα πάνω μας. Οι δυσκολίες έδωσαν κίνητρο στους παίκτες και η ομάδα είναι συμπαγής".

Για την μετατόπιση του Σεμπάστιαν Λέτο από θέση εξτρέμ σε θέση φορ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε: "Φέτος παίζουμε με δυο αμυντικά χαφ, κάτι το οποίο δεν μου αρέσει. Αλλά έπρεπε να το κάνω, ανάλογα με τις συνθήκες. Έχουμε ένα περιορισμένο ρόστερ και κάπως άπειρο. Ήρθαν δυο επιθετικοί, ο Ρούντολφ και ο Τοτσέ, αλλά είναι τραυματίες και οι Ζέκα και Κουίνσι που παίζουν στα άκρα είναι ταχύτατοι. Στην επίθεση παίζουν Λέτο και Κλέιτον που επίσης είναι γρήγορη και αυτό μας δίνει μεγαλύτερη κινητικότητα. Ο Λέτο έχει αλλάξει το παιχνίδι του και βάζει γκολ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα. Έχουμε υψηλή ποιότητα στο παιχνίδι μας, κάτι που αναγνωρίζουν τα ΜΜΕ και οι αντίπαλοι. Είναι όμως νωρίς να μιλήσουμε για το μέλλον".

Keywords
Τυχαία Θέματα