Φέτελ: «Έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου»

11:23 1/12/2012 - Πηγή: AEK365

Στην σκληρή δουλειά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να φτάσει στον τίτλο, αναφέρθηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο τρεις συνεχόμενες φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το φινάλε του εφετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, το οποίο του έφερε τον τίτλο, έστω και με περιπετειώδη τρόπο, μετά την ένσταση της Ferrari στο τελευταίο Grand Prix στο Ιντερλάγκος.

Αρχικά, ο Φέτελ τόνισε: «Είναι

λίγο αστείο να κοιτάς πίσω στο παρελθόν και να βλέπεις ότι ήσουν ο οδηγός που δεν μπορούσε να προσπεράσει. Τώρα μετά τους δύο τελευταίους αγώνες ο κόσμος έχει αλλάξει γνώμη. Το να νικήσεις εκκινώντας από μπροστά αλλά και να περάσεις όλο το γκριντ είναι το ίδιο καθώς πρέπει να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Ο κόσμος σε επαινεί αν προσπερνάς για να νικήσεις περισσότερο αν εκκινήσεις από μπροστά και νικήσεις με μεγάλη διαφορά. Αλλά δεν καταλαβαίνει τι χρειάζεται για να δημιουργήσεις αυτήν τη διαφορά. Πέρυσι εκκινούσαμε από πολύ καλές θέσεις και ναι δεν χρειάστηκε να κάνουμε προσπεράσεις αλλά τότε υπήρξε κριτική για το ότι δεν προσπερνούσαμε».

Και συμπλήρωσε στην συνέχεια: «Η αλήθεια είναι δεν είναι εύκολο να μείνεις συγκεντρωμένος, είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά προσπαθώ να το πηγαίνω βήμα-βήμα. Όπως είπα και μετά τον αγώνα της Κυριακής το πιο δύσκολο πράγμα είναι να νικήσεις ξανά. Όλη η προσοχή και η πίεση πέφτει πάνω σου κι έτσι επικεντρώνεσαι στο πως θα νικήσεις ξανά και όχι στα μικρά βήματα που χρειάζεται να κάνεις για να νικήσεις. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα πέρυσι αλλά και φέτος ξανά, δεν θέλω να μας επαινέσω αλλά νομίζω ότι έχουμε κάνει μερικά πράγματα σωστά».

Keywords
Τυχαία Θέματα